Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se, že když se v domě stane něco strašlivého, něco ďábelského, duše obětí v něm zůstávají. Nejsou schopny odejít a snaží se proniknout k živým, aby tak dosáhly spravedlnosti za hrůzy, které musely vytrpět... Francesca a Pedro jsou novopečení rodiče, kteří doufají, že dítě pomůže zlepšit jejich napjatý vztah. Francescu ale stále tíží tragédie z minulosti a těžce doléhá na její křehký duševní stav. Dvojice hledá klid a mír a odstěhuje se proto do odlehlého venkovského domu, od nějž si slibuje samotu a pokoj. Vybrali si ale špatně...velmi špatně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

cariada 

všechny recenze uživatele

Další duchařina z jihu Evropy, mladý pár se pokouší začít znova ve starém domě s pohnutou minulostí. Žena je poněkud mimo a pořád něco vidí a slyší. Do toho je tu jakási stará babka co prospala 60 let. A kněz co dělá vymítání. Paradoxně se vše různě zpřehází a má to zajímavé ,ale divné rozuzlení. Na můj vkus docela nedotažené. Atmosféra je průměrná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"No-Do" piče to teda bola nuda. Horko ťažko som to zvládol dopozerať až do konca. Španieli vedia natočiť veľmi kvalitné horrorové filmy, ale v tomto prípade im to moc nevyšlo. Príbeh o mladej rodinke, čo sa v rámci upevnenia svojho naštrbeného vzťahu presťahuje do starého strašidelného domu ma vôbec nezaujal, ničím neprekvapil a ani trocha nevydesil. Navyše mi hrozne vadila šeredná predstaviteľka hlavnej ženskej postavy. Mizerná herečka s odpornou bradavicou rovno na hube. Silne podpriemerný duchársky horror. ** ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, tak z tohohle mám docela rozporuplné pocity. Prvních 50 minut se to tváří jako nudný a nezáživný moderní mix Poltergeist, Šestého smyslu a trošku Vymítače ďábla. Někdy v tu dobu taky dojde ke zcela neoriginálnímu odhalení klíčové zápletky a to dost fádním způsobem. Jediným plusem této části pro mě byl fakt, že mi hlavní hrdinka byla krajně nesympatická až protivná. A to hlavně proto, že to bylo asi to jediné, čím mě to doposud nějak zasáhlo. Pak to začne být trochu lepší, začne se odhalovat pointa a ta odhalovaná historie mi přišla docela zajímavá. Jen kdyby to tak nekazily ty digitální triky. Jako digitálně hořící a rozpadající se dům a závěrečný digitální elementál, jež si zřejmě ve svém osobním volnu chodí přivydělávat na brigády jakožto hlídač v potterovském Azkabanu jsou velmi komickými částmi jinak zcela vážného duchařsko-psychologického dramatu. Průměr, a to s hodně odřenýma ušima. 2,5* ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Až také zlé to zasa nebolo, no bohužial to nebola ani žiadna sláva. Atmosféra celkom slušne vybudovaná, ale pripadlo mi to ako strašná vykrádačka všetkých možných hororov čo som doteraz videl, nehovoriac o tom že tej hutnej atmosféry tam bolo žalostne málo. Nudný a nezaujímavý dej ktorý bol na moje prekvapenie obohatený aspoň jedným dobrým maličkým zvratom, bol korunovaný dosť klišovitým a tupým záverom. Musím však uznať, že španielsku produkciu poznáme na prvý pohľad, kvalita sa pozná vždy, len nie vždy sa ju podarí schopne zrealizovať. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tento snímek jen obyčejnou průměrnou duchařinou, která postrádá jakoukoliv originalitu a napětí je tu rovněž jako máku. Najde se zde však několik velice zajímavých pasáží a to především ve vzpomínkových scénách. Nevím proč, ale filmů s podobnou tématikou mám už docela mindrák. Jde o jeden ze slabších kousků španělské produkce a dokonce i tvorby samotného režiséra. Hodně často se stávalo, že se i patnáct minut vůbec nic nedělo a z ničeho nic se objevil flashback a octneme se v minulosti. Právě tyto flashbecky však kupodivu mají něco do sebe a mě osobně se líbili nejvíc. Postupně se v nich dozvíme vše podstatné o historii domu, ale i několik zajímavých informací z života hlavní hrdinky. Jinak mě ovšem pořád zmáhala častá nuda. Teprve ke konci se to trošku víc rozjelo a úplný závěr až na závěrečný finish se docela povedl. Tady jsem se konečně dočkal větší dávky duchařiny, kterou jsem očekával už od začátku snímku. Ještě štěstí, že celým snímkem nás doprovází docela zajímavá hudba, kterou bych chtěl pochválit asi nejvíc. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku na Kanárských ostrovech. (Terva)

Reklama

Reklama