Reklama

Reklama

Na velikosti záleží

  • Izrael Sippur Gadol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Láska, smích a sumo. Proč se otravovat s hubnutím, když se můžete dát na zápasení? Poznání, k němuž dojde čtveřice kamarádů, otevírá množství komediálních situací, ale upozorňuje i na společenský tlak vyvíjený na lidi s nadváhou. Snímek bere sumo jako prostředek uznání i revolty v hubeností posedlé společnosti a sport jako takový ukazuje coby cestu k vyrovnání se s osobními problémy. Pomůže sumo hrdinům ke zlepšení jejich společenské situace a nastolí v jejich rozháraných životech klid? Každá z postav si nese svá tajemství i osobnostní specifika, díky nimž film budí zájem, smích i napětí. Tvůrci dokážou zužitkovat každou nahrávku na vtip a diváky baví pády ze židlí, komickými kontrapunkty i slovními výměnami. Přestože se nebojí žertovat ani o otázkách smrti a za protagonisty si volí hrdiny s nadváhou, nikdy své téma nezneužívají pro pošklebování. A navzdory pochopení pro situaci hrdinů je nevykreslují ani s falešným soucitem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nespomínam si, že by som niekedy videl Izraelský film, ale tento ich prvý zástupca v mojich očiach neprepadol. Celkom príjemná komédia o 150 kilových "vajčakoch", ktorý nemajú dosť motivácie na to, aby schudli a do ich života nečakane vstúpi japonské sumo. Ak ste zvedavý na to, o koľko sadne škoda felícia, keď do nej sadnú štyri izraelské "mamuty", tak neváhajte. So sumom u nás, by som to radšej neskúšal, Česi a Slováci k tomuto nemajú vzťah a skôr ako obdiv si od nich 150-kilový golem vyslúži kopanec do riti...Ale film je fajn.80%. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ako dobre sa hrá hercom, keď hrajú sami seba. Ak dobre je v živote keď sa človek dokáže smiať sam na sebe . Priznávam nevidel som veľa izraelských filmov, tobôž komédií, tento ma milo prekvapil a pobavil. Nenáročne a predsa pozerateľné a zábavné. Pre zaujímavosť by som chcel vedieť koľko vážil scenárista tohto milého filmu. Musím sa popozerať po sionistickom svete či existujú nejakí japonskí sionisti a či im naozaj tak dobre ide hebrejčina ako co sa predviedlo vo filme. Kto si chce užiť pohody a pousmievať sa nech si film pozrie. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

To je asi moje izraelská premiéra. Vždy jsem zastával filosofii, že tloušťka není problém, pokud z ní problém neděláte a problém v ní nevidíte. Hlavní čtveřice (nebo alespoň hrdina snímku) na to pohlíží úplně stejně a snad i někoho přesvědčí, zvlášť s otravnou dietoložkou za zády. Nebyla to čistokrevná komedie, skoro bych jí dokázal označit jako klasickou romantickou komedii, protože má dva její důležité neduhy: hluchá místa a otřepanou romantickou zápletku. Na druhou stranu se tam vyskytují momenty překvapující, velice vtipné, gay-friendly a hlavně se to celé nese v takovém srdci milém duchu. Že protagonisté jezdí škodovkou potěšilo, zvláště, když se pak jeden z nich nehezky vyjádří o autech japonských. Až ztloustnu nad metrák, tak se s hubnutím stresovat nebudu a radši se dám na sumo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Být tlustý není žádný med a v Izraeli obzvlášť. Snad proto je to vhodná země na natočení podobného filmu. Scénář si kupodivu všímá jen tří ze čtveřice zápasníků, ten zbývající je jen ve společných scénách. Romantiky by možná neuškodilo trochu ubrat. Hlavní hudební motiv byl zajímavý, ale zněl tam skoro pořád. Zkrátka to není dokonalý film, ale je ze zvláštního prostředí o zvláštních lidech a stojí za to ho vidět. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bylo hezké sledovat, jak se ti čtyři pánové a jedna dáma, krásně vměstnali do Škody felicia combi s celkovou tonáží "živé váhy" cca 700 kg. a pak že naše auta nic nevydrží :o) Taky hláška dietoložky "Nic jste nezhubli, můžete se odkutálet" byla fakt kouzelná. Příběh úžasný v tom, že i přes společenské vyřazení, dokázala ústřední čtveřice vymyslet plán, díky kterému, je okolí začlo opět uznávat i když ty počátky měli fakt krušné. Nakonec bylo všem jedno, že nevypadají, jak řekl Herzlův první šéf, dostatečně reprezentativně. Pohodové a zábavné dílko. Viděno jako 25 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Přibližně čtvrt roku před natáčením odjeli tvůrci do Japonska nasbírat informace o sumo. (Nyck)

Reklama

Reklama