Reklama

Reklama

Občanská válka v bývalé Jugoslávii udělala z nejlepších kamarádů zaryté nepřátele. Je horší zradit vlast nebo nejbližšího přítele? Dva nerozlučné přátele Vlada a Slavka rozdělila občanská válka v Bosně. Jeden je výtečný střelec a cvičí ostřelovače. Druhý, bojovník za svobodu, odmítne kamarádovu nabídku k úniku z ohrožené oblasti. Nakonec musí dojít k nevyhnutelnému - bývalí přátelé stanou proti sobě tváří v tvář. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

italka63 

všechny recenze uživatele

Venku bouří moře, tak si dám příhodně film z jugoslávského konfliktu. Přesně odpovídá mému tvrzení, když lidem začne hrabat, stojí za tím chlapi s obrovským egem, ale zároveň zamindrákovaní slaboši. Dva celoživotní přátelé, sportovní střelci, jen každý jiného původu. Válka je rozdělí. A jak se říká, sejdeme se na hřbitově. Neboť na děti, na děti se nestřílí. V Sarajevu ano. Velmi dobře natočené, dobře obsazené. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, který by si býval zasloužil pořádnou filmovou produkci. Ale i s omezeným televizním rozpočtem dokázali tvůrci natočit hodně výmluvný pohled na válku v bývalé Jugoslávii. O to cennější, že tuto válku nahlížíme komorní optikou dvou přátel rozdělených událostmi v jejich zemi, událostmi a politiky, kteří se zkrátka neptají... ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu vyrvaný kus života, ze kterého ještě kape krev. Naprosto uvěřitelné, protože zřejmě zcela pravdivé drama z nesmyslné balkánské války, v níž se kvůli stupidní a bezohledné touze několika nabobů po ždibci moci lidé nechali vyprovokovat k zabíjení známých sousedů z ulice, dětí, starých babek... Jeden z těch filmů, u kterých mne napadá, že mají smysl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku, teda ještě při čtení obsahu, mě to zaujalo. Od začátku už to vypadalo hrozně levácky a ke konci jsem upřímně věřil, že ani jeden herec nepochází z Balkánu, natož že by tam ten film byl točenej. Samozřejmě, je to americká produkce, ale i americká produkce si občas udělá tu práci natočit vše co nejvíc důkladně. Když to srovnám s takovou Zemí Nikoho nebo jinými balkánskými filmy, který řešej ten jugoslávskej konflikt, napařil bych tomu filmu nejradši odpad. Na druhou stranu si to zase až tak strašně nezaslouží, ale kdybych to věděl, filmu bych se fakt velkym obloukem vyhnul. Američani nemají točit něco, do čeho viděj asi tolik jako Chorvat do Bushovi politiky. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, dokonalí příběh. Nečekaně realistický a vydařený film z občanské války v Jugoslávii o dvou přátelích, kteří se ocitnou v konfliktu na opačných barikádách. Tento velice smutný příběh, který přinutí člověka přemýšlet, jak je to možné, že extrémní nacionalismus dokáže napáchat takové zlo na bezbranných a bezmocných lidech. Občanská válka je nejhorší, kdy bojují a zabíjejí se přátelé který se mají velmi rádi, to je opravdu šílená hrůza. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bosne a Hercegovine a Maďarsku. Filmový štáb pracoval aj na starej sovietskej leteckej základni Kiskunlacháza, južne od Budapešti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama