Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina miláček publika herec Otto, který má za sebou třicet let profesionální kariéry, realizuje svůj další film a hned první natáčecí den se opije. Začínajícího režiséra napadne šílený nápad. Povolá místního herce, aby se stal náhradníkem nespolehlivého Otty. Ukáže se, že neznámý herec Arno je zatraceně dobrý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Jufonka 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2009 Trochu jsem se děsila toho, že to je německý film (až na některé výjimky opravdu německé snímky moc nemusím)... Příjemně mě však překvapilo, že film byl celkem vtipný, zajímavý a dokonce i originální. A největším (a zároveň nejlepším) překvapením pro mě bylo, že herci byli sympatičtí, divák se do nich mohl celkem vcítit (no řekněte, kdy se vám tohle u nějaké německého filmu z posledních let stane?). Nemůžu říci, komu jsem více fandila. Ottovi - nezodpovědnému alkoholikovi? A nebo snad náhradníkovi, který ho má "nahradit" v jeho filmu? Těžko říct, oba dva měli v sobě něco humorného, sympatického a zároveň smutného. Přece jen byl ale Otto asi ten pravý, komu role náležela. Film mě opravdu mile překvapil. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

50 % Na komedii to moc vtipné není a žádné vyhrocené drama taky nečekejte (vyjma toho, že postavy na sebe občas začnou řvát). Největší devizou filmu je Henry Hübchen, který si roli postarší filmové hvězdičky s gustem vychutnal. Za tu hodinu a tři čtvrtě se toho popravdě příliš nestane. Whisky s vodkou je zkrátka celkem milý, ale taky celkem zbytečný fiilm. ()

Reklama

Fosgo 

všechny recenze uživatele

V kulisách „natáčení filmu“ se odvíjí příběh postaršího herce, užívajícího si života, žen a jen občas nezvládajícího nadměrné pití. V příběhu ho doplňují málo zkušený režisér, jeho mírně zmatená manželka, herci i tvůrci... i lidsky nepěkný, leč šikovný herecký dablér. Vztahy přátelské i lásky bolestné, pohody i nehody, rozchody a příchody, produkční nátlaky…. prostě, najdeme vše, co se děje během natáčení jednoho tuctového filmu. Nejzajímavější je asi pohled do zákulisí natáčení, na hereckou práci, přiblíženy jsou i technické finesy. Komedie více hořká než k popukání, které vévodí Otto, oproti ostatním „na place“ výrazná osobnost - takový „posmutnělý milovník života“. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

44. MFF KV .. Scénář: Wolfgang Kohlhaase .. Nějak mne ten německý humor nesebral resp. tam ani moc humorných pasáží není. Spíše funkční jako pohled do zákulisí natáčení s jedním starším hercem, který má své výpadky a kde občas není nouze o vážnější výstupy. Tam jsou herci i scénář silní. Co dokáže whisky s vodkou se stejně nedozvíme, jdou zde proti sobě - nikoliv spolu. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Film je sice věnován Franku Beyerovi, ale stejně tak mohl být určen jinému Františkovi-režisérovi, a to Truffautovi. Jeho Americká noc (1973) je totiž tématicky úplně stejná. A ve výsledku lepší, ale ne zas tak o moc. Dresenovi se povedlo natočit příjemnou a inteligentní poctu procesu vzniku hraného filmu. -------- V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 2008. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film získal na Medzinárodnom filmovom festivale Karlovy Vary v roku 2009 cenu za Najlepšiu réžiu. (ecceHOMMO)

Reklama

Reklama