Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od Book of blood, jsem upřímě nic nečekal, tedy spíše film mě vůbec nezajímal a čekal dost dlouho než přišel na řadu. No nakonec jak bývá zvykem jsem byl překvapen. Film je natočen bohužel celkem sterilně a bez jakkékoliv inovace, ale aspoň nenudí a dokáže celkem napnout. Atmosféra snímku občas funguje občas ne. Kdykoliv se má ve filmu něco objevit tak je atmoška v čudu. naneštěstí je tu povedené hudba, a skvělý příběh(povídku jsem nečetl). Sice pochybuji že se na film nějak ještě podívám, ale jak jsem říkal nic jsem nečekal tak proto ty 4*. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Točit to Barker tak je to hardcore, už sám ten námět je vpořádku. Jenže to Barker netočil a tak je to jen průměrný horor, který má sice výbornou atmosféru a napětí (i zopár lekanců bylo), ovšem zapadá mezi ostatní podobné kousky. Na druhou stranu na Harrisona dobrý. Plus má také Barkerův dvorní herec Bradley. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Barkerovu sbírku povídek jsem četl  už docela dávno čili na srovnávání s předlohou se příliš necítím. Harrisonovi se však určitě podařilo přenést dost z barkerovských temných a krvavých fantazií  a já osobně oceňuji i chlípnou  "oidipovštinu" mezi doktorkou a mladým jasnovidcem.  Krvavě rudý a krutý začátek sice slibuje pekelnou jízdu, ale vyznavači adrenalinových záležitostí ať raději nenastupují, pomalá, často i jen snová, exkurze do temného světa mrtvých sice nepostrádá syrovost a brutalitu, ale je dost možné, že to bude pro vás málo. Vyrývám čtyři slova na kůži... ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu především je, že se táhne jak žvejkačka přilepená na botě. Základní motiv není vůbec špatný, ovšem než se hrdinové dostanou k jádru pudla, projdeme si spolu s nimi velmi zdlouhavými pasážemi, které ničím nenadchnou, protože se hemží všemi duchařskými klišé, která existují. Od poslední třetiny to trochu nabírá grády a závěr je velmi ucházející. Díky bohu za to, aspoň to nejde zatratit úplně. Přesto si myslím, že kdyby se první třetina filmu usekla a ta poslední trochu natáhla, udělalo by to filmu lepší službu... ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Kniha krve, hrozný název. Naštěstí byl film o trošku lepší než jeho název, nicméně jen o trošku. Mnohem víc něž hrůza a děsivé scény, se ve filmu objevovaly spíš více či méně nechutné scény. Za hlavní herce jsem se cítila trapně už od prvního záběru, a když se tam ještě oba dva předvedli nazí, film pro mne ztratil serióznost. Pár působivých scén se tu vidělo, ale ve výsledku jenom nudný, průměrný horůrek. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)
  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)

Reklama

Reklama