Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 2

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (388)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hororová pohádka pro dospělé ve stylu Faunova labyrintu, ve které partička nadpřirozených bytostí zatápí malé Sally. Herecký výkon (zejména) hlavní dětské hrdinky je výnikajicí, napětí je budováno velmi pomalu a střídmě, nejstrašidelnější okamžiky bohužel neguje hudební podkres. Překvapila odzbrojující brutalita - i když leckdy jen v náznacích. Celkově spokojenost, jen jsem se málo bál. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

A Del Torova manufaktura opět boduje. Nebojte se tmy je určitě slabší než Princ bez království + Sirotčinec + Faunův labyrint (= neděsí a je hooodně předvídatelný) - i tak je tato "pohádka o vílách Zuběnkách" o třídu lepší než to, co nám obvykle distributoři v rámci hororové produkce do kin servírují. 70% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nebál som sa tmy, skôr som sa bál Bailee Madison, jej foťáka, výkrikov a v skutočnosti som sa jej ako dievčaťa bál vo všetkých filmoch, len málokedy človek môže povedať, že nejaké dieťa nemôže ani vystáť, ani cítiť a v podstate mu tú zúbkovú vílu praje. Inak vysvetlenie, o čom tieto krásne víly sú je maličkým pozitívom filmu, ktorý vystraší možno šesťročné deti. Nelogické situácie sú niekedy až smiešne - temní tvorovia zhasnú svetlo, pretože im vadí, no dievča namiesto toho, aby to svetlo zapla, tak tam robí tanečky s kúpeľňovým závesom. A tie pády do temnoty tiež boli také, nuž mohli tam ešte pridať zvuk splachovanej vody, to by pobavilo viac. Stále mi však nešlo do hlavy ešte jedno. Ak temným stvoreniam ide len o detské zuby, prečo to nevyriešiť okamžite jedným úderom lopaty. Slečna Madison by to určite zvládla, určite by potom aj menej rozprávala, čo by potešio nielen rodičov, a v dome by bol pokoj s gremlinskými ňufákmi. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Něco mezi hororem a pohádkou pro odrostlejší...chvílemi obstojně napínavé, avšak nijak zvlášť děsivé. Scénář je dokonale předvídatelný a nepřekvapuje ani v maličkostech, ale abych jen nekritizoval, musím uznat, že natočené to je vskutku znamenitě, ty malé potvory jsou zábavné a herecké obsazení se také povedlo (dokonce i Katie se tu dá snést...). V konečném součtu se jedná o sympatický žánrový nadprůměr, kterému výrazně podkopává nohy jen ten průhledný scénář. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Byl jsem donucen, chápejte to............ Tak teda nějak moc nadčenej nejsem. Příběh se táhne ja žvýkačka. Selly než někam dojde z bodu A do bodu B tak uběhnou dvě až tři minuty stopáže a pak se převážně nic neděje. CITÁT - Chcete rozinky ?......... Když už se začne něco dít, vše zakalí černá tma. Scény se pak odehrávají jen za pomoci zvuků. Slyšíte křik, nářek a hlasy, ale nic nevidíte. CHYBA VE FILMU - (52 minuta) Všimněte si, že když Kim (Katie Holmes) přenáší Sally (Ballee Madosin) do postele, odehrává se to někde uprostřed noci, čemuž nasvědčuje i ta všudypřítomné tma. Jenže v záběru je za zády obou postav vidět okno, kde svítí slunce a pohybují se stíny stromů........ Pak už je to jen samé klíšé. Znechuceně jsem čekal na čekaný konec. Celým příběhem prostupuje nepřirozená, uměle vyvolávaná tma, která kazí celkový dojem z filmu. (Mě určitě) ZÁPORY - Věčná tma, předvídatelný děj a dlouhé táhlé scény. KLADY - Nová noční stvoření a možná tak trochu hudba. Tak mě to dotáhlo asi na tři možná jen dvě hvězdy. Za ten uřvanej konec jen dvě. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Vůz, ve kterém jezdila Kim (Katie Holmes), byl BMW E39 vyráběný v letech 1995 až 2003. (JARDAHONDA)
  • V runách vytesané varování nad vchodem do podzemí znamená v překladu "Obávejte se". Stejné runy používal ve svých dílech také J. R. R. Tolkien. (Idoviren)
  • Producent Guillermo del Toro se ve snímku objevil v malé roli cestujícího sedícího v letadle za Sally (Bailee Madison). (Linkyc)

Reklama

Reklama