Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 1

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (388)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná blbost, která nemá potenciál vystrašit ani malé děti natož kohokoli odrostlejšího. Pohádka o hrozně otravné dívce, kterou přemůže zvědavost a otevře dvířka debilním zubním krysoskřítkům nebo čemusi. Následuje asi hodinka totálního stereotypu, kdy skříťata lákají dívku za nimi do podzemí, ačkoli mají možnost si ji asi 700× vzít s sebou bez jejího laskavého svolení. Aby toho nebylo málo, tak se kolem občas nachomýtne jeden rodič a druhý skoro rodič, kteří se chovají tak moc nepravděpodobně, jako v málokterém jiném filmu. Za celý film párkrát pěkně zavržou dveře nebo něco podobného, jinak není absolutně nic k vidění ani ke slyšení. Pokud chcete ztratit čas, tak tenhle snímek vám nabízí jedinečnou příležitost. Spokojenost zaručena. Guillermo del Toro je prostě nevyzpytatelná bukva, která občas čirou náhodou vyprodukuje něco smysluplného a občas totální sračku. Mám podezření, že nesnáší diváky a činí tak záměrně. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní záběry naladí pěknou kamerou a v průběhu filmu je slušně budována atmosféra. Del Toro je cítit z každého záběru a jeho tajemná, lehce pohádková stylizace není na škodu. To ovšem jen do chvíle, než přijde na scénu zlo samotné, banda kreaturek ze sklepa, po staletí vyčkávající na každou další várku čerstvých dětských zoubků. V tom je právě potíž, od poloviny filmu se jako dospělí leda tak zasmějete a jediné, co vás u filmu udrží je vlastně dramatická linka v podání Bailee Madison, které (nečekaně) nikdo nic nevěří. Škoda, že film natolik osciluje mezi žánry, že nakonec nevyniká v žádném a jen těžko si najde cílové publikum. Bud' se jen nepovedlo natočit novodobé Gremlins nebo někdo v dětství nedával zoubky pod polštář. S lítostí 2*:( ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film který nemá přesně určeno pro koho byl vlastně určen. Na horor málo strašidelné, dvě lekačky se sice povedly, ale hororovou atmosféru to nemá. Nemůžu film rozcupovávat jak by si možná i zasloužil, protože režisér není dřevo a například kulisy alá del Toro se povedly. Je to ten typ filmu na který kouknete a nemáte zapotřebí se k němu vracet. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Malá Sally po rozvode rodičov prichádza žiť ku svojmu otcovi. Je to úspešný architekt. Práve pracuje na renovácii veľkého, starobilého, rodinného sídla Padlý mlyn. Sally rýchlo zistí, že v tomto dome nežijú len ľudia. V jeho útrobách sa skrývajú tajomné bytosti, ktoré s ňou nadviažu kontakt. Tvrdia, že chcú byť jej kamaráti, ale to je klam. "Nebojte sa tmy" je kvalitne natočený kinder horror, na ktorom sa scénaristicky a produkčne podieľal Guillermo del Toro. *** ()

juta 

všechny recenze uživatele

Určité napětí tu bylo, ale že bych se vyloženě bál, to ne. Je to takový typický španělský horor, jak formou, tak pohybem kamery. Námět se mě celkem líbil, ale ten konec bych neukončoval takovýmto způsobem. Spoiler! Že by Alex tam do toho krbu Kim jen tak nechal spadnout, zapečetil to a odjel, aniž by se nesnažil přivolat nějakou "BP" společnost, aby tam udělala vrt a vysvobodila jí? To mě celkem mrzelo, že to bylo tak odfláknutý. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Meno „Emerson Blackwood“, postava, ktorá vo filme postavila sídlo, je poctou Algernonovi Blackwoodovi, ďalšiemu spisovateľovi nadprirodzených hororových príbehov. (Arsenal83)
  • Přibližně v čase okolo 1 hodiny a 27. minuty je možné ve scéně, kdy je Sally (Bailee Madison) vláčena po zemi, všimnout pod její hlavou „jezdící dráhy“. (Pavlínka9)
  • Film se měl odehrávat na Rhode Islandu, ale z ekonomických důvodů se natáčel v Austrálii (Mount Macedon a Melbourne). Proto také vidíme ve vedlejších rolích především australské herce. (veronikajel)

Reklama

Reklama