Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Matty 

všechny recenze uživatele

Fajn zjistit, že Jackie stále hraje i ve filmech, z nichž nejsou nejzábavnější zkažené titulkové záběry. Jalová zápletka, pomalé tempo a nadmíra zpomalených záběrů (nemluvě o celkové zbytečnosti akčních scén) mi přesto brání ve větším nadšení. Film se nedokáže rozhodnout mezi přiblblou akční komedií a veletragickým historickým eposem. Alespoň, že má jasno v pateticky servírovaném poselství. 65% Zajímavé komentáře: Cervenak, Marigold, JFL ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jacke se pokusil o akční komedii s mírovým poselstvím a nacionální agitkou. Vcelku se mu zadařilo, film má občas až divadelní kontury, občas dá vzpomenout na Chanovy filmy z 80. let, kdy sršel energií i nápady a občas se pokusí si zahrát na klasický velkofilm z čínské produkce posledních let. Jackie se po dlouhé době nemá za co stydět, jak po akční stránce tak co se herectví týče. Kolegové slušně přihrávají, film rychle utíká a závěr má svou sílu. Agitku si klidně příště odpustíme a dokončení vedlejších epizod by taky nebylo na škodu. Každopádně dobrá zpráva, je-li vám 60, neznamená to, že s vámi v Hong Kongu nenatočí dobrý akční film ušitý vám na míru. Čínský Švejk si táhne domů zajatce, aby mohl začít žít klidný a jednoduchý život, na tenhle svět je to plán až příliš upřímný a naivní... 70% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jestliže se těšíte na údernou akční komedii - a nejste ochotni slevit ze svých představ - nejspíš budete zklamaní. Pokud vám bude vyhovovat snímek, v němž je trochu trpký humor v rovnováze s poněkud méně veselými, zato dramatickými okamžiky, mohli byste být spokojení ... Ovšem za předpokladu, že oželíte fenomenální akční scény v podání Jackieho Chana. Za prvé: Má už svá léta - to je neoddiskutovatelný fakt. A za druhé: Bitky na špičkové úrovni přece nemůžete požadovat od prostého, dobrosrdečného a trochu svérázného rolníka, který se sice stal vojákem, ale pouze a jenom díky nepříznivé době ... a víceméně proti své vůli. Leč Jackie si v rámci své role vede víc než dobře, je originální a vynalézavý jako obvykle - a ty nejakčnější souboje za něho obstarají jiní. Můžete se bavit komickou stránkou jeho postavy a přitom ho sledovat na dobrodružné a nebezpečné cestě domů. Není sám - má cennou kořist: Velice významného a vzpurného zajatce, který má neméně významného a mocného nepřítele z vlastních řad. Situaci to podle očekávání značně zkomplikuje, ale jak se vyvíjí vztah mezi postarším vojákem-dezertérem a mladým generálem nepřátelské armády - a dochází ke konfrontaci jejich názorů, snímek zároveň získává nový rozměr ... a hlubší smysl. Přibližně dvě třetiny stopáže se příběh pohybuje někde na rozhraní mezi 3* a 4* - až přijde sled scén, které ho promění v typicky asijské velké drama - a už dávno není co řešit. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Mám z toho pocit, že jsem se díval na dva filmy v jednom. Občas je to totiž komedie, která má ale jen pár světlých momentů. Navíc, čistě za mě tento občasný tón pokazí konec, který mohl být naprosto parádní. Kdyby se totiž film nesl celou dobu ve vážnějším tónu, mohly by emoce v posledních minutách a vteřinách filmu být sakra silné. Děj je vlastně hlavně o cestování Chana s rukojmím a překonávání nástrah. A zase se vracím na začátek. Skupina která ústřední dvojici pronásleduje je nemilosrdná, jenže to jde do ztracena, právě díky, humorným vložkám. Co musím pochválit je to, jak je zde Jackie představen. To namaskování vypadá fakt super. Co mi ale přijde jako hřích je mít ve filmu takového mistra a nenadělit mu do scénáře bojové scény. V komentáři skáču tak trochu od jednoho k druhému a přesně tak na mě působí i film. Za mě promarněná šance. 67 procent. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Je to taková fraška v tom dobrém slova smyslu. Jackie má veliký prostor a opravdu hraje, a některé jeho gagy jsou pořád dobré. Děj uhání dopředu dost zběsile, někdy až zkratkovitě, ale je to zábavné, i přes občas nudné pasáže moralizování na téma "rolník je víc než voják" a "bez válek by bylo lépe". Bojové části ujdou, a zkouklo se to lehce, i když chyb to má dost a dost. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)

Reklama

Reklama