Reklama

Reklama

Místo činu - Série 18 (1987) (série)


Falešná hra (S18E06)

(epizoda)

Obsahy(1)

V Duisburgu na skládce je nalezena zavražděná prostitutka zvaná Hraběnka. Komisař Schimanski se pouští do vyšetřování a vypadá to slibně: má důvěryhodného svědka správce psince Psího tátu, který zná Hraběnčina pasáka Toni Kellera i několik jejích klientů. Schimanski je však z případu odvolán, protože musí asistovat významné návštěvě panu Tumlerovi, který se snaží v Duisburgu odkrýt síť ilegálního obchodu se zbraněmi. Tumler se o vraždu Hraběnky příliš nezajímá, přesto je pozoruhodné, že kdosi Psího tátu zavraždil vzápětí poté, co se o něm Tumler dozvěděl (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, u nějž jsem usnul asi osmkrát. Výborný dabing Prachaře v roli Tumlera, ostatní jsou klasika. Mně u těchto dílů souvisejících s prostitucí chybí právě ta erotika, i když chápu, že Schimi tohle řeší spíš mimo scénář :) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku případu je zavražďěna duisburská ťapina a u toho samozřejmě nesmí chybět, ani velký fanoušek bordelů Schimanski. Příběh není až tak napínavej, protože všichni krom Schimanskiho mají poměrně brzy jasno v tom, kdo za tím vším stojí. Ve filmu se dočkáme velkého hodování kachny, Schimanski nám ukazuje, že v podsvětí má mnoho známostí, dokonce v tomhle díle ma nějakou holku či co, ale osobně si myslím, že k němu se hoděj spíš kurvy i když bůh ví co bylo tohleto zač, v každým případě k ní měl pěkný vztah. Dokonce odmít i nezletilé prostituky čímže mě Schmi vysloveně zklamal. Skvělý jsou slovní přestřelky Schimi versus Thanner s holanďanem. Silná scéna je ve filmu prakticky jen jedna a to když Schimi objeví mrtvýho psího tátu. Pokud jde o chlast, tak v tomhle díle Schimi vysloveně abstinoval, protože tuším jedno pivo je na kalibr pana Schimanskiho zatraceně málo. Ovšem skvělý bylo, když byl u Kislinga jak mu sebral láhev ze stolu a nalil si, je vidět, že frajer z kriminálky Duisburg má ze svýho šéfa velký respekt. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi pátrá po vrahovi luxusní kurvičky Hraběnky.Na stopu vraha ho má přivést starý známý psí táta, než se však stačí sejít,je i on na pravdě boží. Horst dostává nadřízeného shora který vede vyšetřování a to se nelíbí Thannerovi který si stěžuje že šéfík je neinformuje. Super je závěrečná scéna kdy Horst těsně unikne smrti když na vrakovišti na něj zmrd háže z jeřábu dodávku.Poté se na rameni jeřábu spouští k vrahovi a ten jeho šibalský úsměv je opravdu k nezaplacení :-)) ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

15. díl dvojice Schimanski a Thanner. Kromě vyšetřování vraždy prostitutky a psího táty je tu brzda vyšetřování divný host z kriminálního úřadu Tumler a nakonec je z něj spolupašerák zbraní. I když tvrdil, že to měla být jen jednorázovka. Dál je v tomto dílu i 2x slušná žranice, vaří Hänschen kachničku pěkně doma, poprvé se cpe Hänschen a Thanner, podruhé se cpe Hänschen a Schimi. Po trochu vlažné první půlce přijde ta druhá, docela i akční a pod taktovkou dobového hitu od Bolland & Bolland - Tears of Ice. V tomto díle má Schimi i nějakou svou holku, zpěvačku v baru. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Pieseň "Tears of Ice" zložili a naspievali producenti Bolland & Bolland. (monalisa69)

Reklama

Reklama