Tělo (amatérský film)

Krátkometrážní / Horor

Česko, 2007, 8 min

Josef Blažek

• Marigold

Pseudošokující kravina, snad jen kompozice některých záběrů mě občas dokázala trochu přesvědčit o tom, že je to film a ne domácí cvičení s neherci a digitální kamerou. Blažek se snaží operovat v abstraktních kategoriích, které jsou (zatím) mimo jeho dosah.(9.8.2010)

• Gimli

Paní se plazí. To je málo.(11.1.2011)

Pôsobivý český amatérsky/nezávislý pokus o krátkometrážny snuff poteší predovšetkým fanúšikov viac nahých ako oblečených žien, expertov na bosé nohy (no dobre, Tarantino to ešte nie je) a tých z vás, ktorí pred krvou v horore uprednostňujete skôr dobre vybudovanú, tiesnivú atmosféru. Je horúci letný prázdninový deň, sídlisko ospalo drieme, niekde v diaľke sa hrá tenis a tuná, ak pozriete nižšie, uvidíte plaziť sa zľahnutou trávou polomŕtve dievčatko. A tí, ktorí to začali, to idú dokončiť.(12.8.2009)

Ještě teď si vybavuji, jak tvůrce psal, že natočil první český exploitation, k čemuž se podle mého názoru moc nepřiblížil, ale teď k věci. Během těch 8 minut, se na plátně zrovna nic moc neděje, ale to neznamená, že je to mínus, právě naopak. Má to příjemnou atmosféru, kterou trošku kazí slabší herecký výkon hlavní představitelky, ale není to až taková hrůza. Velké překvapení oproti Cyborg Cheerleader je, že má Tělo dost dobrou kameru, akorát místy střih lehce zaskřípal. Příště bych doporučil, aby se režisér nebál přitvrdit na syrovosti, ale i tak tento amatérský film hodnotím 3 hvězdičky…(26.8.2009)

• choze

Natočeno: srpen 2006. Premiéra: únor 2007. Film ke zhlédnutí zde - http://www.youtube.com/watch?v=xv40saX0kzE(14.3.2010)

• Psema

I na debut hodně slabé. S nulovým obloukem, nulovým napětím, stupidní pointou a strašně (ale jako fest) špatným střihem.(7.12.2011)

Tak tohle se povedlo... fakt hnus, zvedá se mi žaludek. 6/10(27.9.2009)

Krátkometrážní počiny je třeba hodnotit a celkově brát jinak,zvláště když většina sází na reálnost. Na tak krátký film mě první dvě minuty nijak nezaujaly,ale po těch dvou minutkách se film rozjel do dobrých kolejích a my tak sledujeme bezmoc malého děvčátka. Děvčátko hraje dobře,s jednotvárným nepřítomným pohledm projde okolím. Přesto se mi film zdá lehce nudnější a konec mě nijak extra nešokoval,ale zdál se mi ten nejzajímavější z celého filmu. Chozeho sice neznám osobně,ale máme spolu dobré vztahy a o důvod víc budu přísnější.(21.8.2009)

• sokov

Oficiální režijní debut Josefa Blažka, ale ve srovnání s pozdějším Casa Carnivora, tohle byl spíš takový krok do prázdna. Absence hudby nebyla příliš na škodu, ale jinak ničím zajímavé, spíš naopak, včetně špatného výkonu herečky a zdlouhavého začátku. Doufejme že autor bude v té zlepšující se tendenci pokačovat..(25.7.2010)

• Hunter2222

Vidieť môžete tu: http://www.youtube.com/watch?v=xv40saX0kzE&feature=player_embedded(28.4.2010)

• Sonnery

Kdo by řek, že se tolik nudy vejde do 8 minut filmu?(31.1.2012)

Zajímavý pohled na zraněnou dívku, která zoufale hledá pomoc a té se jí nedostává. Mrazivý příběh, který by se dokonce mohl i stát. A navíc se odehrává na tom samém sídlišti, kde stojí Casa Carnivora, že by to nějak souviselo?(19.7.2011)

Jestli jsem si správně všimla, tak ti kluci jsou už v prvním záběru :). Pěkná kamera - nic v záběru nechybí a nic nepřebývá.(1.8.2010)

• TheCaelos

Neříkám že bych natočil něco lepšího, ale prostě jsem to celé pronudil. Závěr jsem od jistě doby očekával.(3.8.2011)

Hned při prvním záběru se mi vybavila herní série Resident Evil. Nevím, jestli se jí tvůrce nechal inspirovat, ale ta nepříjemná tísnivá atmosféra se opravdu povedla. Mít závěr nějakou silnější gradaci, asi bych ho doporučil poslat na nějaký ten festival krátkých filmů pro jisté ocenění.(21.8.2009)

Velice slušná atmosféra "sídlišťového horroru", výborné nápady kamerové, zvukové (ty zejména) i scénářové (nejlepší byl úplně poslední záběr před titulky). I v ČR se dá natočit výborný horror s mrazivou atmosférou. Měl bych jedinou výhradu, tou je komposice - spád děje je těžce nevyvážený, střídají se tu důležité akce o třech vteřinách a dlooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooouhé a skoro zbytečné dvacetivteřinové záběry. Dost se mi líbí způsob, jakým je vybráno, co skrýt a co nechat divákovi k domýšlení. Velice působivý krátký film, sice je plný cliché, ale nenechá diváka, aby si vybavil ty tolik podobné konce, takže působí hodně originálně. P. S. Opravdu se vyplatí zapnout si na Youtube HD. I graficky je to výborné, a třeba scéna, kde se slečna probouzí na tom dvorku, má v HD o dost jinou atmosféru.(20.7.2010)

• fmash

Na mě příliš dlouhé nehledání pomoci. Nechce se mi promýšlet, proč se dívka vrací, což považuji za další indikátor skutečnosti, že mě to neoslovilo. Ale jako takové lepší domácí filmařské cvičení je to víc než dobré. 1¾.(4.10.2011)

Tohle si myslím by se dalo ještě sestříhat... :D Je to nějaké moc dlouhé.... No co se námětu a zfilmování týče, děvčátko i kamera se mi líbili, vypadá, že je opravdu zubožená. Film začíná být filmem, až když se děvče vyplazí ven ze dvorka, v tu chvíli do děje vstupují i jiné postavy. Jejich alibismus a nevšímavost vůči zuboženému děvčátku je zvláštní až nelogický. Pak následuje finále, které je poměrně šokující. Bohužel krátkáč jak už sem říkal je poměrně dlouhý, na to jak málo se v něm děje a vypadá spíše jako snaha kameramana o exibici svých záběrů, což bohužel filmu dosti uškodilo.(3.4.2012)

Když ona ta dívka hraje evidentní "divadýlko" pro kameru (resp. potenciálního diváka) a já si nechci uvědomovat hmotnou existenci kamery, když se dívám na film. Já nechci, aby postavy věděly, že se na ně někdo dívá...(6.8.2010)

<< předchozí 1 2 3