Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tímto jsem snad doplnil veškeré své hororové mezery. Konečně se dostalo i na tak dlouho odkládanou stonožku. Mohu potvrdit, že přes všechen hype okolo celého snímku, čehož se vždy právem obávám, zklamán rozhodně nejsem. Vlažný, ale poměrně svižný začátek, přičemž se to celé rozjezde hned po poruše automobilu. Tempo bylo tak kvapné, až jsem si po půl hodině sledování nechápavě říkal; operace již dávno proběhla a co se tu teď proboha může ještě celou jednu hodinu odehrávat? No, naštěstí to však byla parádní znepokojivá podívaná, kterou slabší povahy jednoduše nedokoukají. Není divu, že tento film patří mezi ty nejznámější a absolute must-watch horory! K pěti hvězdám v závěru chyběl snad už jen neproběhnuvší souboj doktora s japončíkem na zemi. Se všemi aspekty a hlavně tedy atmosférou jsem nadmíru spokojený. 80% PS: Ne že bych si na tom nějak zakládal, ale udivuje mne přehnaná snaha o zakrytí citlivých míst všech zúčastněných ze strany doktora a s ním tedy i režie. Když to vezmu nejprve z pohledu doktora, tak svému psu by přeci také nezakrýval genitálie a z hlediska PG doporučení na tento film může stejně koukat jen plnoletá osoba, přičemž se určité scény stejně mohou v některých zemích setkat s cenzurou, tak o co vlastně jde? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

"Děsně nechutný a drsný film" tohle jsem o filmu slyšel ještě než jsem to viděl, ale po dokoukání jsem si řekl "Cože?" to je všechno? Film mě neznechutil ale zase jsem se u něj nenudil, na nedělní odpoledne padne skvěle. Příběh je sterilní snaží se šokovat, ale na mě to bohužel nefunguje. Některé scény mi přišly spíše jako komedie(jako třeba scéna s obrázkama kde popisuje co a jak). Bohužel celý film padá na hercích kteří byly vážně špatní. Snad kromě Lasera který uchyla zahrál skvěle(ale ne že by se nadřel) hrály naprosto příšerně. Hlavně mě štval ten číňan. Film mě sice bavil ale víc jak průměrnou známku dát nemůžu. Už jen kvůli zklamání že jsem čekal opravdu nechutnou zábavu kterou jsem nedostal. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad toť vše... Začalo to "úžasným" dialogem ohledně píchlého kola, pokračovalo "velmi logickým" hledáním pomoci uprostřed hlubokého lesa, následovala návštěva u velmi "věrohodného" dr. Heitera a vše skončilo "velmi profesionálním" zásahem policie... Nevím v jaké fázi filmu jsem rostl nejvíce, jedna byla totiž "lepší" nežli druhá... - 35% ()

lillien 

všechny recenze uživatele

No to byla ale vskutku legrační píčovinka:) vzhledem k tomu, že o svém dokonalém duševním zdraví pochybuji již několik let a vcelku jsem se s tím už přestala trápit, úplně s klidem přiznávám, že u této podivnosti jsem vůbec neměla návaly na zvracení, ni zrak jsem znechuceně neodvracela..ba naopak musím ocenit a vyzdvihnout úchylnost a originalitu nápadu, lidská mysl mě opět mile překvapila netušenými hranicemi své fantazie. Pořídit si takhle bizarně sešitého pejska, jako doktor Heiter,to by mě opravdu nenapadlo. Odpouštím několik nesmyslných momentů v jednání postav, které by se snad i v tak šokujícím prostředí daly vyřešit jinak a lépe. To, že mě film od začátku do konce bavil to v pohodě vyváží. A závěr se mi taky ohromně líbil. Celou dobu jsem totiž přemýšlela, kam až sahá pud sebezáchovy..Nakonec se plně ztotožňuji s rozhodnutím japonského prvního článku. Když totiž lidskou důstojnost dokonale utopíte ve sračkách, nastává otázka, zda má ještě další existence vůbec smysl. Takže: nehmen Sie platz, bitte a bavte se. Už se těším na dvojku:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hojí sa to dobre.“ Prehnane povedané, Ruggera Deodata či Lucia Fulciho si dávam na raňajky, ale toto bol jeden z najšokujúcejších filmov, aké som kedy videl a pri jednej scéne som sa nepovracal len preto, že som si zapchal uši, zatvoril oči a preniesol sa v myšlienkach na Tahiti. Film je znepokojujúci, nebezpečný, chlipný, úchylný a zvrhlý. Pritom nie je ani na 40% taký explicitný, ako mohol byť. Držanie sa bokom beriem ako plus, detto postavy, ktoré sa napriek občasnému klišé snažili správať tak, ako by som sa asi správal aj ja, ak by mi k zadku prišili nejakého (je jedno akého) človeka a k jeho zadku tretieho. Toto je film, ktorý sa nedá príliš hodnotiť a ťažko o ňom niečo písať. Ťažšie je už len ho vidieť. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Během premiér po celém světě se Tom setkal s různými reakcemi publika. Např. v Japonsku se diváci smáli od začátku do konce. (headcrab)
  • Po každom dni natáčania dostali herci masáž. (ShortyIC)
  • Film od jednoho filmového kritika z magazínu Premiere, jako vůbec první film nedostal ani jednu hvězdičku na bodové stupnici. Tom Six to bere jako velký kompliment. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama