Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku - Série 1 (2009) (série)


Vzpomínky na budoucnost (S01E01)

(epizoda)
  • USA Chariots, Gods and Beyond

Recenze (4)

Bossi123 

všechny recenze uživatele

Zatím to vypadá na poměrně zajímavý seriál, ale podobných jsem již viděl mnoho, takže nic originálního. Třeba se to v ostatních dílech změní, ale v tuto chvíli s naprostou většinou věcí, které zde zazněly, nemohu souhlasit. Nejvíce mi asi vadilo tvrzení: "Cokoli bylo popsáno ve starém zákoně, Bůh to nebyl. Byli to nepochopení mimozemšťané z masa a kostí, které si naši předkové vyložili jako božské a nadpřirozené." S tím naprosto nemohu souhlasit. Sice chápu, že někdo nevěří v Boha, na to má každý právo, ale toto je druhý extrém, kdy se totálně všechno vysvětluje nějakými bytostmi z velmi vyspělé civilizace odněkud z dalekého vesmíru. To mi přijde šílené. Na to si ale musí udělat každý názor sám. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kloním se k myšlence, že nás v minulosti navštívili určité bytosti z kosmu a nebál bych se po pár litrech piva tvrdit dokonce i to, že nás zde zanechali a jsme jejich vědecký experiment, protože mi připadá, že mezi ostatní živočichy jednoduše evolučně nezapadáme. Dokument rozhodně předkládá zajímavé myšlenky a dotýká se zajímavých oblastí, které rozhodně podněcují divákovu mysl i hranice představivosti, což se mi moc líbí. O poznání méně se mi líbí kterak jednotliví doktoři prezentují své domněnky a přicházejí s teoriemi, že z patra vždy vymyslím několik jiných - podstatně pravděpodobnějších a bez použití magie. Když řeknu, že se ztotožňuji asi tak s 20 % prezentovaného materiálu, tak budu asi přehánět. Jeden vedle druhého jsou brutálně poznamenáni profesní slepostí a nahlíží na všechno pouze z jednoho úhlu pohledu a vymýšlí těžce fantasmagorické scénáře. [60 %] ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod do jedného z najzaujímavejších seriálov súčastnosti. Celá epizóda je vlastne hrubí "náčrt" toho, čoho sa budú týkať nasledujúce časti. Kto stojí za obrovskými Obrazcami na planine Nazca? Ako bol postavený celý pyramidový komplex v Gíze? Čo znamenajú zvláštne sochy Moai na Veľkonočnom ostrove? Na tieto a ešte mnohé otázky sa snaží pilotný diel seriálu Ancient Aliens odpovedať. Na konci si síce treba urobiť vlastný názor, no určite to stojí za pozretie. ()

Reklama

Reklama