Reklama

Reklama

Pýcha národa

  • USA Nation's Pride
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Válečný
USA, 2009, 6 min

Obsahy(1)

Fiktivní trailer k neexistujícímu filmu, uvedenému v Tarantinově Hanebných panchartech. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Krátký film, který, i když natočil Eli Roth a i když to působí dost debilně, by mohl ve své době být skutečnou propagandou. Německý voják kosí zástupy Amíků a přitom je mu ve tváři vidět, jak se u toho baví. Německo nadevše a Amerika jako banda zbabělců. A je to přesně tak, jak jsem psal: debilní, propagandistické, ale i poutavé a zábavné. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vcelku působivý trailer, pokud pomineme fakt, že je na svou fiktivní dobu natočen příliš moderním stylem. Eli Roth překvapivě správně naladil diváka na one man show - hrdinský příběh bojovníka za vlast, jako nacistická propaganda věrohodné... Jen to děcko Daniel Brühl na svou roli nemá koule. 7/10 ()

Reklama

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Frederick Zoller se stal chloubou německého národa, výstavní skříní armády třetí říše. 4 dny dokázal sám vzdorovat americké přesile......Co já NATO? Eli Rothovi jdou trailery. Thanksgiving byl to nejlepší z Grindhausu a Nation's Pride pokračuje v nastolém standartu. Daniel Brühl jako německé válečné eso a hrdina s puškou v ruce nemá chybu. Palí jednu krutou hlášku za druhou, ani jedna nemine cíl. Jenom by mě zajímalo, kdo tento film produkovala a za koho se ve skutečnosti Tarantino považuje:-) ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Pýcha národa je velký film, který je natočen Aloisem von Eichbergem pro Josepha Goebbelse a německý filmový průmysl. Při jeho natáčení myslel na film budoucnosti - nacistický propagandistický film. Jediný opravdový film. Natočil dílo, které doopravdy zachycuje sílu Německa. Pýcha národa je něco opravdu speciálního, protože to vlastně není film. Je to něco … je to prohlášení. Je o pýše, je o válce. Je o boji za svůj cíl. Je to jako boj Davida s Goliášem. Máte neporazitelného nepřítele, ale také mladého muže, který bojuje za své ideály. Byl to velmi nákladný film. Byl drahý, padl na něj celý roční rozpočet UFA, což je ale v pořádku, protože se jedná o mistrovské dílo. Režisér byl velmi mladý, ambiciózní a také velmi dobrý, protože udělal vše, co po něm Goebbles chtěl. Pro Eichberga to byl jeho nejvýznamnější film. Je vzrušující, nabízí napětí a drama. Akční scény jsou skvělé. Promlouvá vám do duše. A ten mladý herec, Frederick Zoller, je učiněný krasavec. Je tak přesvědčivý. Hloubka a cit, které číší z jeho výkonu, jsou prostě úchvatné. Hitler ten film velmi podporoval. Dokonce poskytl citát na plakát, což filmu opravdu pomohlo při propagaci. Něco jako „Na Pýchu národa budete pyšní.“ ()

MickeyH. 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět, mnoho uživatelů čsfd netuší proč tento film vznikl. Asi si neumí přečíst ani ten text v sekci "obsah". To je škoda, protože snad jen kvůli tomu to má tak špatné hodnocení. Pokud se má tento film posuzovat zvlášť, tak opravdu není moc ohromující, ale podíváme-li se na to ze širšího pohledu, pak film splnil účel a pro mě je to skvělá práce, kterou Eli R. s bráchou zmákli a tím se tak mohli podílet na Panchartech, což je daleko větší dílo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama