foto

Brad Pitt

  • nar. 18.12.1963 (50 let)
    Shawnee, Oklahoma, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brad sa narodil v Oklahome a vyrástol v mestečku Springfield, v štáte Missouri. Jeho matka sa volá Jane, otec - riaditeľ springfieldskej dopravnej spoločnosti - je Bill. Počas štúdií na strednej škole sa Brad venoval športom, bol členom školnej rady a zaujímal sa tiež o školské muzikály. Po prechode na University of Missouri sa začal zaujímať o žurnalistiku s reklamným zameraním a príležitostne tiež hrával v rôznych školských zábavných šou.

Po skončení štúdia odišiel do Californie, kde sa živil rôznymi spôsobmi od šoféra limuzín až po sťahovača chladničiek. Počas prácí pre firmu "el Pollo Loco" sa dokonca obliekal do masky obrovského kuraťa. Šťastie ho ale neobišlo a potom, ako prijal ponuku Ridleyho Scotta hrať v jeho THELME A LOUISE (1991) sa z neho začala pomaly ale isto stávať filmová hviezda. Kvôli účinkovaniu vo filme 12 OPÍC (1995) odmietol ponuku hrať s Tomom Hanksom vo filme APOLLO 13 (1995). Rola z 12 OPÍC mu nakoniec vyniesla nomináciu na Oscara.

V roku 1996 si od herečky Cassandry Petersonovej zakúpil panstvo v hodnote 1,7 milióna dolárov, situované v Južnej Californii a v tom istom roku začal chodiť s Gwyneth Paltrowovou. Kvôli roli vo filme SEDEM ROKOV V TIBETE (1997) má Brad zakázaný vstup na územie Číny. V 1997-om sa s Gwyneth rozišiel a v 1999-om sa zasnúbil s Jennifer Anistonovou.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2016 Operators, The
Voyage of Time
2015 By the Sea
Go Like Hell
Untitled Melco-Crown Project
2014 Železná srdce
2013 Konzultant
Světová válka Z
12 let v řetězech
2012 Zabít tiše
8 (divadelní záznam)
2011 Happy Feet 2
Moneyball
Strom života
Touch of Evil
2010 Megamysl
2009 Beyond All Boundaries
Hanebný pancharti
2008 Podivuhodný případ Benjamina Buttona
Po přečtení spalte
2007 Dannyho parťáci 3
Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem
2006 Babel
2005 Mr. & Mrs. Smith
2004 Dannyho parťáci 2
Troja
2003 Abby Singer
Sindibád: Legenda sedmi moří
2002 Hollywood, Hollywood
Milujte svého zabijáka
2001 Dannyho parťáci
Mexičan
Spy Game
2000 Jackass - naprostí šílenci (TV seriál)
Podfu(c)k
1999 Klub rváčů
V kůži Johna Malkoviche
1998 Seznamte se, Joe Black
1997 Sedm let v Tibetu
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Tichý nepřítel
1996 Spáči
1995 Sedm
12 opic
1994 Favorit
Interview s upírem
Legenda o vášni
Přátelé (TV seriál)
1993 Kalifornie
Pravdivá romance
1992 Contact
Odvážné příběhy (TV film)
Senzační svět
Teče tudy řeka
1991 Cestou necestou
Johnny Suede
Thelma a Louise
1990 Glory Days (TV seriál)
Image (TV film)
Smrt přišla brzy (TV film)
1989 Bláznivá spolubydlící
Cutting Class
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1988 Freddyho noční můry (TV seriál)
Odvrácená strana Slunce
Stoning in Fulham County, A (TV film)
1987 Feťáci
Hunk
Jump Street 21 (TV seriál)
thirtysomething (TV seriál)
Země nikoho
1986 Head of the Class (TV seriál)
1985 Growing Pains (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2014 Mobilize - a.z.
2011 Po svém (TV film)
2010 Banksy: Exit Through the Gift Shop
Hope For Haiti Now (koncert)
If God Is Willing and da Creek Don't Rise (TV seriál)
2009 Curious Birth of Benjamin Button, The (video film)
2008 Tajemství řeči těla (TV film)
2006 e²: The Economies of Being Environmentally Conscious (TV seriál)
Film o filmu: Babel
2005 Live 8 (koncert)
Troy: From Ruins to Reality (video film)
Troy: In the Thick of Battle (video film)
Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2004 Making of 'Troy', The (TV film)
Troy: The Passion of Helen (TV film)
2003 Freedom: A History of Us (TV seriál)
Making of: Sinbad Legend of the Seven Seas, The (video film)
Thelma & Louise: The Last Journey (video film)
2002 Jeff Buckley: Everybody Here Wants You (TV film)
Pet Star (TV seriál)
Ultimate Fights from the Movies (video film)
2001 E! Rank (TV seriál)
Chováme doma grizlyho (TV film)
Rank (TV seriál)
2000 Directors: Terry Gilliam, The (video film)
On Location: Fight Club (video film)
1999 Directors, The (TV seriál)
1997 Town Meeting with Diane Sawyer: Celebrities vs. the Press (TV film)
1996 Hamster Factor and Other Tales of Twelve Monkeys, The (video film)
1992 HBO First Look (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2014 (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
The Orange BAFTA Film Awards 2012 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
17th Annual Critics' Choice Movie Awards, The (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 The Orange BAFTA Film Awards 2011 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2009 BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Spike's Guys Choice (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 Mezi dvěma kapradinami (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 Saturday Night Live: The Best of Saturday TV Funhouse (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2001 America: A Tribute to Heroes (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1996 Smap x Smap (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
Inside the Actors Studio (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Saturday Night Live (TV pořad)