Reklama

Reklama

Pýcha národa

  • USA Nation's Pride
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Válečný
USA, 2009, 6 min

Obsahy(1)

Fiktivní trailer k neexistujícímu filmu, uvedenému v Tarantinově Hanebných panchartech. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

dawexx 

všechny recenze uživatele

Eli Roth je špatný režisér, ale pokud mu dáme příležitost scucnout jeho "génia" do pěti deseti minut, tak na film typu Pýcha národa se ještě zmůže...jako nadsázka a doplněk k něčemu většímu to zase tak zlý tentokrát nebylo. Na druhou stranu zbytečný film to nebyl, v příběhu Bastardů hraje kino a tento film dost zasádní roli :-) ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Pýcha národa je velký film, který je natočen Aloisem von Eichbergem pro Josepha Goebbelse a německý filmový průmysl. Při jeho natáčení myslel na film budoucnosti - nacistický propagandistický film. Jediný opravdový film. Natočil dílo, které doopravdy zachycuje sílu Německa. Pýcha národa je něco opravdu speciálního, protože to vlastně není film. Je to něco … je to prohlášení. Je o pýše, je o válce. Je o boji za svůj cíl. Je to jako boj Davida s Goliášem. Máte neporazitelného nepřítele, ale také mladého muže, který bojuje za své ideály. Byl to velmi nákladný film. Byl drahý, padl na něj celý roční rozpočet UFA, což je ale v pořádku, protože se jedná o mistrovské dílo. Režisér byl velmi mladý, ambiciózní a také velmi dobrý, protože udělal vše, co po něm Goebbles chtěl. Pro Eichberga to byl jeho nejvýznamnější film. Je vzrušující, nabízí napětí a drama. Akční scény jsou skvělé. Promlouvá vám do duše. A ten mladý herec, Frederick Zoller, je učiněný krasavec. Je tak přesvědčivý. Hloubka a cit, které číší z jeho výkonu, jsou prostě úchvatné. Hitler ten film velmi podporoval. Dokonce poskytl citát na plakát, což filmu opravdu pomohlo při propagaci. Něco jako „Na Pýchu národa budete pyšní.“ ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

T+R si můžou kecat co chtěj, ale je vidět, že o Goebbelsově způsobu propagandy vědí velké černé v tunelu. Goebbels (BTW ten šašek ve filmu o traileru mu neni podobnej ani z rychlíku) se přímému zobrazování probíhající války naprosto zásadně vyhýbal, tu nechal tvořit o Fridrichu Velikém, tu nechal po(u)pravit Žida Süsse, tu se obrátil k Napolenským válkám. A černobílá k dobovosti nestačí. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Eli byl vždycky jiný....v 6ti minutách pohřbívá Tarantinovi propagandistické sračky. Tohle by si zasloužilo plnohodnotný film, ovšem vzhledem k tomu, že by to drtivou lidí donutilo k pláči a zvracení z toho že jejich američtí hrdinové padají jeden po druhém, tak by se tomu stejně dobrého hodnocení/kritice nedostalo. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

V rámci filmu stoprocentní ,ale když to člověk vidí sám o sobě, jen jako trailer bez souvislostí je to taková typická německá nacionlistická propaganda. Ale od filmu nelze oddělit. P.S. Taky máte pocit, že si Eli Roth nedělá legraci jen z nacistické propagandy, ale také z amerických nacionalistických filmů? P.S.2: Ve filmu to má absolutně jiný rozměr, než samostatně, ve snímku to vyznívá díky Tarantinově celkovému scénáři hodně vtipně, komicky, jako výborná parodie. 80% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama