Reklama

Reklama

2001: The Making of a Myth

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (6)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Dokument docela fajn, ale informační hodnotu bych si představoval větší. Chybí většinou detailně propracované ukázky toho, jak film vznikal, občas je to povrchní a nudné. Ale pro fanoušky samozřejmě nutnost! (SD, orig.) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nikoliv špatné, ale jeden z největších filmů historie (obsahem i dopadem) by zasloužil rozsáhlejší dokument. Nebýt Cameronova prologu, úplně například chybí názory jiných filmařů, jež Kubrickovo dílo ovlivnilo. Tvůrci se soustředí hlavně na technickou stránku a tak je nám kupříkladu odhaleno, jak vznikala scéna s propiskou poletující ve stavu beztíže (geniální věci jsou vážně úsměvně prosté). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že takovýto dokument o filmu 2001 by se Kubrickovi nelíbil. Ten byl totiž až nesnesitelným perfekcionistou a detailistou, což rozhodně neplatí o autorovi tohoto dokumentu, ať už jím byl kdokoliv. Osobně bych si rád poslechl, či sledoval, jak se točila ta která scéna z filmu, který asi považuji za ten největší v dějinách kinematografie. Ale autor zvolil přístup neustálého skákání z jednoho tématu na jiné a tak jsou zde sice některé momenty popsány, ale jiné vůbec. Takováto forma je dost povrchní a pro Kubrickův film nedůstojná. Navíc jsou zde zcela nevhodně zařazeny hrané a inscenované momenty, které vážnost filmu snižují a vrcholem všeho je odfláknutá laciná synťáková hudba hrající motivy z filmu. Takhle by dokument o natáčení eposu jakým je 2001 vypadat rozhodně neměl. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak čakal som predsa len viac, čo sa týka technickej výroby filmu ( špeciálne efekty, výprava, kostýmy atď ), sústreďuje sa to podstatnejšie na filozofickú stránku veci. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle jedinej dokument o dvatisícejedničce, tak nic moc. Přišel mi nepropracovaný (klidně mohl být o hodinu delší, jen kdyby šel víc do hloubky) a málo "velkolepý" - třeba ta keyboardová verze Zarathustry byla děsná. Vždycky nakousne téma, řekne o něm pár vět a jde dál; dost mě to mrzelo např. u mojí oblíbené scény, kdy HAL odmítá pustit Bowmana zpátky na loď a on se musí sám bez helmy dostat do přechodové komory. U té bych ráda podrobně viděla, jak vznikala (spolu s vysvětlením, jak by taková situace asi vypadala v reálu), ale dočkala jsem se jen zlehka okomentované původní scény. K účinkujícím: A. C. Clarke a herci v rolích opičáků výborní, naopak na můj vkus přespříliš prostoru dostala Camille Paglia; nic proti, ale ta ten sex nacpe snad úplně všude ^_- ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn vidieť niekoľko nových názorových obzorov, sú však rozobraté vo veľmi všeobecnej rovine. Nemal som ani len v náznakoch pocit, že by sa šlo do hĺbky, bližšie k mýtom o Myth 2001. ()

Reklama

Reklama