Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro mne značné zklamání - jediné co v tomto snímku stojí zato - brutální a silně naturalisticky pojatá řežba - nevyváží tu horu historických nesmyslů které je škoda vyjmenovávat, záplavu klišé, jalových a jinde už stokrát omletých dialogů (nebo spíš blábolů) a kupodivu hlavně nudu, která se při sledování "Ironclad" nakonec stala nejvýraznějším dojmem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Středověký masokombinát Ironclad nabízí: dánskou sekanou, porcované baronovy nožičky, anglickou krkovičku, škvařené vepřové sádlo, špikovaný Kulich a jako specialitu dne ovar Jana Bezzemka! Za relativně málo peněz se vám dostane syrovosti, krve a humánních středověkých kratochvílí. Trochu zkrátit o zbytečnou linii s nadrženou hradní paní, co se chce dostat do drátěných templářských spodků plus schopnější osobu na režisérském trůnu a byl by filmový hrad Rochester ubráněn se ctí. Co se týká výše zmiňované nabídky masných výrobků - prodej oblíbeného úplavicového prejtu ze zadele anglického vladaře byl zakázán Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $5,141,000▐ Na moje prekvapenie dosť dobre zvládnuté, dobrá výprava, kostýmy, zaujímavé obsadenie, dobré a hlavne v celku prehľadné súboje, dá sa povedať že minima vyťažené maximum, spokojnosť. /70%/ ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Překvapivě špatný film, který se prvních dvacet minut jeví jako nadějná nízkorozpočtová záležitost, ale postupem času jde logika, scénář i výkony herců rapidně dolů. Dvouhodinová stopáž je prostě moc, když se 90% děje plácá za hradbami jednoho hradu, kde dojde na tři nelogické "bitvy" a jedno milostné drama z červené knihovny. I s počty si tvůrci nedělali starosti, neboť z tisíců žoldáků se během vteřiny stanou osamělí bojovníci, kteří si to rozdávají muž proti muži se 13 oponenty a když už mají téměř vyhráno, raději se stáhnou, asi aby mohli pokračovat druhý den. Když už dochází kladné postavy, meč tasí i hradní dáma a přesně v této chvíli jsem začal usínat. Pamatuji si jen myšlenku, že někdo chtěl pomocí prasat podpálit základy hradu a když už i ty prasata byla dovezena, usnul jsem. Ani z těch šermovaček nic neuvidíte, když jedno napřažení meče vydá na tři střihy. Nezkušená režie, dějová prázdnota, zatraceně dlouhá stopáž, póza áčkového historického blockbusteru s dvaceti komparzisty. 40% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan English, Erick Kastel, Stephen McDool | Hudba: | Produkcia: Lorne Balfe | Distribúcia: ? | Štúdio: Mystic, ContentFilm | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 5,141,000 $ || Skromný film, ktorý svojou komornosťou približuje udalosti okolo Magna charty vernejšie, než kadejaký historický megaepos. Atmosféra stredoveku sála z každého záberu, a vyobrazenie priebehu bitky je reálne podrobný. James Purefoy je vyšitý križiak, a hrať muža s morálnou zásadou celibátu nie je veru ľahké v prípade, keď ho zvádza šlachtičná, ako Kate Mara :) K plnému počtu mi chýbal ten nesmrteľný patos z gladiátora, predsalen k dokonalosti väčšinou chýba oná divákova slza, a tá veru nekvapla. Ani nevadí. Purefoy ešte na svoj epos len čaká. Ps: Niečo tak Britské nemalo šancu byť komerčne úspešným dielom, a to veru zamrzí. Ale už neprekvapí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo v sychravém a deštivém počasí. James Purefoy doslova prohlásil: „Nemůžu se dočkat, až vyrazím natáčet něco na Bahamy“. (Olík)
  • Do role Neda Coterala byl zpočátku zvažován Angus Macfadyen. Po opětovném oživení projektu, jež provázely finanční potíže, jej nahradil Jamie Foreman. (Conspi)
  • Postava Templáře používá dvouruký meč 5 a půl stop dlouhý. Tak dlouhé meče se ve 13. století nevyskytovaly. Meče z tehdejší doby byli kratší, ne víc jak tři stopy dlouhé a výhradně jednoruké. (Conspi)

Reklama

Reklama