Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Rafinované krimi drama z filmové produkce relativně (ne)zajímavé Belgie? Ale světě div se, ono je to dobré! Dokonce tak dobré, že se snímek dočkal během šesti let už druhého remaku. Zamotaný příběh mi připomněl dětská léta, kdy jsem hltal příběhy Hercula Poirota a nechápal, jak na to může vždycky přijít... Stejně bezradný jsem byl dnes při sledování tohoto filmu. Jenom ta poslední scéna se mi už zdála poněkud zbytečná. Každý si to mohl domyslet ne?? 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilý krimi thriller s možná velmi lehkou mysteriózní atmosférou, ale za to celkem dobře zamotanou zápletkou. Jak vše bylo, se dá sice vytušit, ale někdy dokáží tvůrci šikovně zmást a podnítit v divákovi podezření k někomu jinému. Není tu nouze o určitou dávku napětí a dobré herecké výkony. Fatum nos iunget. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

"Kto s čím robí, tým zbabraný býva". Napínavé na môj vkus príliš prekombinované. "Pravda napokon vyjde vždy najavo", tak aj v tomto filme na konci. Všetci herci - hlavné i vedľajšie postavy - sa ustavične pohybovali v tých istých priestoroch , kaviarniach , podujatiach ... akoby v kruhoch .... navzájom popreplietaných pripomínalo mi to olympiádu. :) A vraj sú ešte ďalšie "rímejky" .. nechápem prečo. Raz stačilo. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Moje asi první setkání s Belgickým filmem. Námět mě moc nezaujal, ale snímek mi byl doporučen, tak jsem se podíval. A musím uznat, že se mi tenhle thriller s výbornou hudbou, kamerou, dialogy a hlavně scénářem líbil. Typově dobře vybraní herci, postupné odkrývání nových skutečností, atmosféra napětí a tajemství = za mě doporučuji. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Prní půlku jsem byl z filmu celkem nejistý, ale právě poté to začalo všechno nádherně zapadat. Za velký klad považuji vykreslení spletí vztahů a motivací postav sic pomalým, ale o to uvěřitelnějším způsobem. Zkrátka jde o to, celý film sbírat proslovy hrdinů, jejich pohledy, utvářet si jejich profil a dle toho odhadovat pointu (která není špatná). Co je zajímavé, tak to je pětice hlavních postav. možné SPOILERY. Sic se film bohužel neobešel bez klasického kladného hrdiny (akorát ho dlouho tají), tak charakterové srovnání zbytku je zajímavé. První je architekt, intelektuál, muž nemnoha slov s příjemnou vizáží, ze kterého se nakonec vyklube parádní svině. Druhý je impulsivní kokainista, starající se o svoji sestru, kterej mlátí ženský a je to vrah. Třetí je politováníhodný voyer, který místo zdvořilého podvádění ženy všechny natáčí a skladuje v soukromé DVD knihovničce. Jo a je to taky vrah. Poslední je alkoholik, kterej za nic nemůže, protože je alkoholik. V průběhu filmu se s nim rozejde žena, ale na konci jsou už zase spolu. Co je tedy vlastně zlo? Vražda? Neúmyslná vražda? Pokus o vraždu? Ošukání všech holek, ke kterým mají vaši přátele vztah? Tápete dobře a tedy se jedná o další film, ve kterém vlastní morálně etický zákon je divákovi přikládán nad zákony veškeré společnosti.Škoda jen, že film má až moc konců a jeden horší než druhej. A vyznávání citů byla jaksi nepatřičné v oněch předesignovaných chladných interiérech, kde se podle mě dá fakt maximálně vraždit a minimálně něco cítit. -) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama