Reklama

Reklama

Ahiru to kamo no coin locker

  • Japonsko アヒルと鴨のコインロッカー (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Cracker 

všechny recenze uživatele

Yoshihiro Nakamura ma svojimi filmami neprestáva prekvapovať a čoraz viac sa mi páči jeho štýl. Kačička domáca, kačička sťahovavá a Bob Dylan zavretý v skrinke. Atraktívnejší názov by som si asi predstaviť nevedel, no a dokonca nieje ani tak moc abstraktný ako si človek môže myslieť, pretože film do bodky vystihuje. Príbeh hlavných hrdinov je interpretovaný veľmi poeticky a filozoficky. Shiina sa chce dozvedieť čo sa prihodilo jeho novému susedovi z Bhutánu a tak sa pýta všade kde sa dá. Celkom jednoduché. Opak je však pravdou, príbeh bhutánčana Dorjiho, jeho priateľky Kotomi a ich spoločného známeho Kawasakiho sa zamotá ako klbko vlny, pretože od začiatku mu nikto nepovie pravdu. Teda aspoň nie, celú pravdu... Na pomalé a dramatické filmy s ne-prihlúplym zvratom, ktoré odhaľujú nejaké obrovské tajomstvo tým najpútavejším spôsobom sa oplatí pozrieť aj keď si myslím že Ahiru to kamo no koinrokkâ je jedinečný a na niečo podobné tak skoro opäť nenarazím. ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Já bych zůstal u pohledu na film jako na celek, protože dělit ho na dvě půlky mi přijde škoda. Prolínání různých rovin se mi líbilo a bavilo mě s režisérem tu hru hrát a spolu s Shiinou pátrat, domýšlet si, tázat se sám sebe, jak to vlastně bylo nebo nebylo, co se muselo stát, aby... a tak dál. Zápletka je na filmu to hlavní, takže z ní nemá smysl nic vyzrazovat, ale film se dotýká třeba i otázky problematického začlenění cizinců do uzavřené japonské společnosti. Takže pokud chcete chytrý film a přistoupíte na hru, kterou s vámi chce hrát, troufám si tvrdit, že nebudete zklamáni. "Answer is blowing in the wind" :-). ()

Reklama

hunty 

všechny recenze uživatele

Mladý a nerouzkoukaný synek se přestěhuje za studiem z Tokya do Sendaie. Setkává se s "mysteriózními" a ne tak úplně vyzpytatelnými lidmi. Neustále není jasné, jak se bude příběh vyvíjet dál, když se tak v polovině začne pomalu rýsovat a vysvětlovat. První půlka byla zajímavější, plná očekávání, ale jako celek to působilo skvěle. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že to zanechává podobný dojem jako Fish Story a ono ejhle, stejný režisér:) I tady jsem byla vcelku zmatená, kde se skrývá pointa, aby se to v druhé půlce hezky poskládalo. Ani nedokážu říct, která z těch dvou části mi přišla lepší. Takovéhle filmy mám ráda. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Pro mě byla druhá půlka lepší než ta první, protože tam bylo přeci jenom poodhaleno, o co tady vůbec jde. Nepopírám, že šlo o zajímavý snímek, ale je jen pouze lehce nadprůměrný, takže tenhle film hooodně nadhodnocen, na pět hvězd to opravdu není v žádném případě, i když je Bob Dylan skvělý :-) Za mě 60% a to jen za velmi nudnou první polovinu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama