Reklama

Reklama

Roma Boys - Příběh lásky

(studentský film)
  • angličtina Roma Boys - The Love Story
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2009, 30 min

Obsahy(1)

Polo-dokument o trojí diskriminaci a scénáři mladého romského aktivisty, který říká, že nástrojem pro změnu pohledu na homosexualitu v jeho komunitě může být právě filmový příběh. (Mezipatra)

Recenze (5)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Doufám, že neurazím ostatní recenzenty přede mnou a plně jejich názor respektuji a věřím, že budou respektovat i můj názor a ten zní, že tento pro mě zvláštní 30min. film-dokument-krátký pokus o „něco“ mi nijak neučaroval, to zřejmě schválně amatérské „něco“ mě neoslovilo, abych z toho padl na zadek. Život přináší celou řadu mínusů, máme tady filmy i shorty, kde gay je nevidomý, hluchoněmý, tělesně postižený a mnohem lépe zpracované a zahrané … ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Tragikomický příběh zákazané lásky je osobitým pohledem do života romských homosexuálů, kteří, zdá se, nemají na růžích ustláno. I dnes, po třinácti letech. #praguepride2022 ()

Reklama

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Téma diskriminace menšiny uvnitř diskriminované menšiny je téma závažné. Proto snímku patří uznání, že problém ukazuje, že na něj upozorňuje. Možná o to horší je ale fakt, že ten film je špatný. A není to jen o tom, že film je špatný. Ten film je tak špatný, že jsem si při sledování chtěl vypíchnout oči. Naštěstí to netrvalo dlouho. Tři hvězdy dávám tematickému zaměření. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Na film se velice příjemně koukalo, zvlášť oceňuju hravost vyprávění a přiznání, že jde o inscenaci. To se mi líbilo ve scéně, kdy rozčílený otec převrhl stůl a hlavní hrdina, který měl být v rovině "dokumentu" někde na druhé straně republiky a řešit jiné problémy, se s chechotem mihl před kamerou a fotil si tu paseku. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama