Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Školní horor o jednom plese a jedné smutné princezně Lole, která je stejně nejradši doma s taťkou a spolu dávají co proto všem těm nevděčným mladým klukům :-)))) . Jo, spojuje to v sobě inspiraci z různejch exploatačních válů a hororů (šílená rodina atd.) a kříží je se školní teenge story typu kalby, plesy, baby, hulení, hustá gothic sympaťanda Mia která hrozně kalí atd :-) . Po dobu děje tyhle věci relativně drží pohromadě, ale zdůrazňuji relativně, postupně by se o soudržnosti filmu jako celku dalo trochu polemizovat. S přibližujícím se koncem to pak docela začína standardnět a mění se v takovou tu klasickou honičku. Zajímavé je využití naprosto precizní a těžce profi vizuální stránky, která je zde nasazena a kontrastuje se syrově exploatačním filmovým jádrem. Je to zde záměrně a přijde mi to až jako experiment, že si tvůrci řekli, uvidíme co to udělá. Jinak teda ten profi vizuál je opravdová pastva pro oči - jak už jsem psal dřív, já tohle vždy ocením - ty syté barvy a odstíny a spousta šikovných detailů - Loliny leskle růžové šaty, blízké záběry obličejů, Loliny zpocené tváře, pití mléka, zbytky jídla kolem úst - hraničí to tady opravdu až s fetišizací některých momentů. Sedne to dobře i se skvělým hereckým výkonem Robin McLeavy, která ji zahrála jako hodně šílenou (a zároveň docela sexy :-) ) potvoru :-) . Na druhou stranu ale tenhle vizuál zase v některých momentech zbytečně ční - např. v "jámě lvové", tam by mi spíš sedlo mnohem prostější a syrovější ztvárnění. Ale to už je věc názoru. Suma sumárum, má to jak dobré momenty tak mouchy, takže trojka na to sedne nejlíp. Jinak ta míra brutality tady není zase nějaká ultra, takže to můžu doporučit i normálnějším divákům, kteří mi jinak za ty jiný hrůzy vždycky říkají že sem magor :-) . ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Loved Ones přináší retro-metalový high school torture, kde lidi jezdí v suprových veteránech a poslouchají drsný metal. V hlavní roli máme pošahanou děvčicu, jejíž posedlost Xavierem Samuelem přerostla až do brutálního extrémna. Její pomatená rodinka mi připomínala tu z originálního Texaského masakru. Měla jsem dojem, že u hlavní (anti) hrdinky se snímek inspiroval tragickými postavami Carrie a May. Také jsem tu zahlédla něco z Martyrs a Misery. Snímek má v sobě časté náznaky černého humoru a velmi vkusně s tím dokáže pracovat. Během děje je nám také odhaleno, že Brent vlastně není první obětí Lolo. Její vražedná šňůra totiž byla možná započata již velmi dávno... Robin McLeavy je ve své roli výborná, stejně jako její "tatík." A závěr je dokonalý (že by lehká parodie na tradiční hororové konce a odolnost maniaků?:) Stejně jako song Not Pretty Enough. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Príbeh tohto austrálskeho hororu sa odohráva paralelne v dvoch rovinách: školský ples a gorefest. Obe tieto roviny sú prepojené viac-menej asociatívne. Prvá rovina druhú odľahčuje a dodáva filmu potrebnú dávku čierneho humoru. Loved Ones čerpá inšpiráciu z filmov o psychopatických rodinách, z hororov ako Texas Chainsaw Massacre. V postave Loly sa navyše spája sadizmus s dievčenskou naivitou a v krvavých obrazoch brutálneho mučenia je aj potrebná dávka filmárskej fajnovosti. Na tomto filme som sa striedavo bavil aj bál, len mi je ľúto, že tie monštrá z podzemia domu nedostali viac priestoru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sympatický mladík Brent (Xavier Samuel) řídí auto, když mu náhle do cesty vstoupí jiný zkrvavený mladík, strhne volant na stranu a při nehodě zemře jeho otec. Zvláštní, že se v průběhu děje existence záhadného mladíka vůbec neřeší a děj se jen posune o půl roku dopředu. Brent má delší vlasy, chodí s dívkou Holly, ale je do něj tajně zamilovaná spolužačka Lola, s kterou odmítl jít na školní ples. Zhrzená Lola se rozhodne se svým otcem ho unést k sobě domů a tam si na něm "ujetá" dvojka vybije svoje komplexy. Následuje mučení a názorné předvedení širokého spektra využití nástrojů pro kutily, které rozhodně neuvidíte ani v pořadu Přemka Podlahy. Lole bych se pod kladívko nebo vrtačku dostat rozhodně nechtěl a ona si pojem "stát se královnou plesu " vykládá hodně po svém. Překvapilo mě však, že ji nehrála opravdu ošklivá herečka, protože Lola vypadala normálně, ale byla to pěkně vyšinutá blbka, a jak se později ukázalo, Brent nebyl jediný mladík, kterého se svým tatínkem unesla. Slovo "extrém" tady dosáhne nového rozměru v okamžiku, kdy se divák dozví, jak povedená dvojka naložila s mladíky před Brentem. The Loved ones je překvapení z Austrálie, které se zrodilo (asi v pološílené) hlavě scenáristy a režiséra v jedné osobě Seana Byrna, a je docela možné, že něco podobného zažil on sám, pak o tom natočil tento horor. Viděl jsem sice lepší a možná nápaditější horory, ale dobrý výběr herců, několik scén vyvedených do extrému (někdy byly směšné, někdy tolik ne), dobrý výběr hudby a hlavně ústřední písně s působivým textem, plus hodně nevyužitá Jessica McNamee ve vedlejší roli, a nepříliš povedené finále, dávají dohromady celkem působivý horor, z kterého je ale cítit, že se jedná o debut. V rukou zkušenějšího režiséra by možná film vypadal mnohem vyzráleji. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

[jsou v tom spoilery, ale lehké, dá se brát spíše jako upoutávka] Já to vždycky říkal, že všichni Australani jsou zvrácení vidláci. Loved Ones je neuvěřitelně zábavná jízda, plná násilí nejhrubšího zrna (naštěstí ani zdaleka neplatí, že by bylo samoúčelné), a přitom velice nenásilně prošpikovaná mnoha černohumornými vsuvkami. Jednoznačně nejzábavnější film o rozmazlené píči – aneb pojem „tatínkova holčička“ dostal zcela nový význam (škoda, že na dokonání toho incestu nezbyl čas). Zamrzí jen, že se tvůrci nevyvarovali některých velmi otřepaných klišé a postav, které se v rozhodující chvíli zachovají jako idioti. Jinak je tam asi úplně všechno a nechybí ani receptář prima domácí lobotomie a mnoho dalšího, ale nebudu to vypisovat – raději to rovnou doporučím! (a pořád mam chuť napařit plný počet) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčelo se v Hobsons Bay, Boroondaře a Sydney v Austrálii. (BMW12)

Reklama

Reklama