Reklama

Reklama

Já jsem zvíře - Příběh Ingrid Newkirkové a organizace PETA

  • USA I Am an Animal: The Story of Ingrid Newkirk and PETA

Obsahy(1)

Americký dokument režiséra Matthewa Galkina je věnován Ingrid Newkirkové, která je vlivnou prezidentkou a spoluzakladatelkou PETA, což je organizace, jež více než pětadvacet let neúnavně bojuje za práva zvířat.  Americký dokument režiséra Matthewa Galkina je věnován Ingrid Newkirkové, která patří mezi nejvlivnější osobnosti světa. Je totiž prezidentkou a spoluzakladatelkou organizace PETA, která více než pětadvacet let bojuje za práva zvířat. Narodila se ve Velké Británii, a přestože se celý život vyhýbá publicitě, její zásluhy o zlepšení podmínek života zvířat jsou nesporné. Poznáme ji zblízka nejen z exkluzivních rozhovorů, které poskytuje médiím velmi zřídka, ale také z vyprávění zaměstnanců PETA a z výpovědí lidí, kteří ji v jejím úsilí podporují, i těch, co jsou k němu velmi kritičtí. Možná jste o Ingrid Newkirkové doposud neslyšeli, ale po zhlédnutí tohoto dokumentu na ni rozhodně nezapomenete. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

whack 

všechny recenze uživatele

Človek je živočích zaraďujúci sa do kmeňa chordátov, podkmeňa stavovcov, triedy cicavcov, radu primátov, čeľade ľudí – to je oficiálne členenie, fakt, a nie výmysel nejakého ochranára – sme jedným z desiatok miliónov druhov. Je zázrakom prírody, že náš sa ako jediný vyvinul do nie úzko špecializovanej skupiny. Tento dar z nás však urobil barbarov ničiacich a trápiacich všetko živé pre vlastný krátkodobý prospech. Sú tri skupiny ľudí, ktorí tento fakt odmietajú – ľudia nábožensky veriaci, alebo konšpirátori popierajúci evolúciu, a fanatickí antropocentrici, ktorých proste len serie, že ich niekto "porovnáva so zvieratami". ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

No upieranie slobody, týranie, zabíjanie kvoli údajnej podradnosti druhu, inteligencii a podobným rozdielom...čím to asi pripomína holokaust a koncentračné tábory? Múdremu napovedz, blbého kopni, že Mischka? Ak už sa aj človek, ktorý na vlastnej koži zažil koncentračný tábor vyjadrí, že vidí jeho podobnosť s veľkochovmi a bitúnkami, niet k tomu čo dodávať. No a čím je Ingrid Newkirk taká hrdinka? Možno tým, že sa snaží urobiť svet lepším miestom pre život a to nie pre len človeka! Všetci sme "len" zvieratá, možme to nazývať ako chceme, ale všetci potrebujeme pre život túto planétu, lásku a slobodu. Okecávať to a vyťahovať sa nad ostatné druhy nemá zmysel, len tým potvrdíme našu podobnosť s opicami. To čo má zmysel je zmeniť prístup, prejaviť súcit a zbytočne neubližovať a neničiť. Ak už máme zmeniť veci, tak ich zmeňme k lepšiemu a nie po nás potopa. Ak sme tak na výši a takí inteligentní a výnimoční, mali by sme podľa toho jednať! Dokument samozrejme vrelo doporučujem. ()

Peddro odpad!

všechny recenze uživatele

Miluji gastronomii, která by byla bez masa nudná, všední a bez atraktivity. Zvláště tatarák nebo steak ze svíčkové jsou zálibou a radostí více, než jídlem. Nenávidím pomatené aktivisty, kteří druhým diktují, co mají a nemají jíst. Oporným psychopatům ze sekty PETA není nic do toho, co druzí jedí.. Ať si ta demagogů klidně jí jen tofu a zeleninu, ale jakým právem cpou svoji pokřivenou ideologii druhým?  Takže jdu si dát vepřová žebírka na medu a pivko. Dobrou chuť ,,vážená" PETA....... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama