Reklama

Reklama

Umbrella Academy - Série 3

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Tým je zpátky v akademii a čelí nové partě sourozenců Hargreevesových. Ve městě začíná rozsévat chaos tajemná síla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta třetí série... rozhodně není dětinská jako ta první, ale rozhodně není skvělá jako série druhá. Tady to věčný desetidílný čekání v hotelu na něco, co by se asi mělo stát, ale vzhledem i k vyprávění předešlých dvou sérií jde předpokládat že se to nestane, je už jaksi nudné, nezajímavé, neoriginální, a takové makové ve špatném slova smyslu. Do toho všeho se (dle titulků hlavní představitelka) Elliot Page rozhodla projít operací, a bylo tudíž jasné, že to sériál též silně zasáhne. Ale to ne. Scénáristé to očividně nevěděli dostatečně dopředu, a tak zajímavé příběhové linky, které by mohli být zajímavé, vtipné a šmrnc, působí neuvěřitelně otravně (i vy smyslu nucené politické korektnosti - čímž nechci odsuzovat samotnou herečku/samotného herce, ale takhle to prostě působí). Ta postava je najednou zase mnohem otravnější a vlezlejší, protože samozřejmě zase musí být ta správná. A to je něco tak neefektivního v seriálu jako je tento. A když se k tomu přidá postava, která se jí postupem času této série začne podobat svojí otravností (mám na mysli Allison), tak to je prostě vrchol. Ale jako by to nestačilo, i postava Stanleyho působí jako další negativní prvek v rámci postav. A jeho představitele Javona Wannu Waltona začínám postupně zařazovat mezi mnou nejvíce nenáviděné herce. Ale na druhou stranu postava Harlena je díky takovémuto stvárnění mnohem uchopitelnější a stravitelnější, dokonce se k němu navázali nějaké city, což mohu pochválit. Jinak to je ale bohužel průměr, což je škoda. 6/10 P.S. překlad Layliných monologů s dávkou toho cool hláškování je v českém dabingu opravdu nepochopuitelný, jelikož u některých slov zjistit význam i v rámci kontextu chvílku trvá ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože se stále recykluje zápletka s koncem světa, tvůrcům se daří to dělat neotřelým způsobem, nicméně by asi nebylo od věci se v případné další řadě od tohoto tématu odklonit a zkusit to jinak. Stále je to roztomile bizarní (i když asi ne tolik jako dvě předchozí řady), některé postavy jsou skvělé a vizuálně je to hravé (bez ohledu na omezený počet lokací), ale chtělo by to trošku osvěžit. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Not so guilty pleasure. Na jednu stranu zůstává Umbrella nadprůměrnou zábavou plnou vynikajících audiovizuálních nápadů a momentů, na tu druhou je to docela repetitivní a někdy až příliš výplňová záležitost, u které bych formát weekly epizod fakt nedal. Jako binge mi to ale překvapivě dost vyhovovalo, i díky tomu, jak mě třetí série nakonec vtáhla a kolikrát mi udělala radost, tak dávám celku slabších 7/10. Škoda, že se nepovedlo přimíchat do toho víc bizárů jako ze druhé série (missing Švédy), snížit počet epizod na 7-8 a přijít s novou zápletkou - pak by to totiž klidně mohlo být na současné špičce komiksové tvorby. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kecy kecy, bizon v kleci – ale skutek utek. Z hlediska character developmentu je Deštníková akademie sice opět skvělá, ale příběhově prakticky prázdná a konceptuálně monotónní. Ta neustále se opakující apokalyptická premisa o konci světa, mezitímco naše banda pošuků po celou dobu dřepí v hotelu, je až žalostně nezajímavá. Třetí sérii výrazně chybí grády, rytmus nebo nějaký přirozený flow. Úvodní Footloose dance battle je za mě absolutní top strop celý série, a to je asi tak vše – nic víc či míň, co by se dalo považovat za zapamatovatelný highlight. Zkrátka, jakoby se ta komiksová hravost – jež byla pro první a druhou sérii prostě typickým a neodmyslitelným DNA – záhadně vytratila do ztracena. Každopádně Elliot Page v roli transgender postavy Viktora i Javon Walton překvapili. Nesmrtelný Robert Sheehan a opičák Luther to opět táhnou.... po fantastický druhý sérii celkem slabej žánrovej odvar. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[66%] Ani perfektní, ani vyloženě špatné. První řada taky nebyla nic extra, druhá slabší, stejně jako tahle třetí nová. Tento seriál má velký potenciál, ale není naplno využit a má dost hluchých míst a zbytečných scén. Třeba první 3 epizody téhle řady byly fakt dobré, pak to začalo být chvílemi nudné, epizoda ohledně svatby vyloženě mimo, ale poslední díl mě téměř nadchl. Dějově je to takové rozporuplné. No nic, na 1 vidění to nebylo zlé, ale víckrát bych se na to nedíval. ()

Galerie (313)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama