Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 10 (2019) (série)


Ještě jedno (S10E19)

(epizoda)

Gabriel a Aaron se vydávají podle Maggiiny mapy hledat zásoby, které by mohli přinést do Alexandrie. Místo jídla však nachází pouze kostry lidí. Po čtrnácti dnech stále téměř nic nemají, proto se chce Aaron vrátit domů. Při cestě zpět však narazí na budovu, která není na mapě vyznačená. Když se podívají dovnitř, Aaron v jedné z místností narazí na divočáka. Zabije ho, takže mají s Gabrielem večeři. Ten vzápětí najde starou vzácnou whiskey a opijí se. Když se však Gabriel další ráno probudí, Aaron není k nalezení. Místo toho je v budově muž jménem Mays. Řekne Gabrielovi, že v budově žije, snědli mu kance a vypili mu whiskey. Začne ho proto společně s Aaronem držet jako rukojmí. Ten byl mezitím svázaný na židli v jiné místnosti. Donutí Gabriela, aby si dal k hlavě pistoli s jedním nábojem. Když zmáčkne spoušť, je zde šance jedna ku šesti, že se zastřelí. To samé musí následně udělat Aaron. Oba naštěstí po zmáčknutí spouště přežijí, protože náboj nebyl v komoře. Pak je ale Mays donutí udělat to znovu. Aaron po natažení kohoutku pozná, že tentokrát už má náboj v komoře. Přesně před zmáčknutím spouště ho ale Mays zastaví. Řekne mu, že tohle vše dělá kvůli své minulosti. Zabil rodinu svého bratra poté, co mu bratr chtěl ukrást poslední jídlo. Je si jistý, že všichni lidé jsou stejní. Aaron mu nabídne, že s nimi může jít do Alexandrie, protože všichni stejní nejsou, oni jsou dobří lidé. Záhy na to ale Gabriel Mayse udeří do hlavy a zabije ho. Byl by pro Alexandrii hrozbou. Před odchodem se ještě s Aaronem podívají na půdu. Zjistí, že je tam uvězněný Mayse bratr. Chtějí ho vzít s sebou do Alexandrie, ale on má schovanou zbraň a před Gabrielem a Aaronem se zastřelí. Ti se rozhodnou, že před návratem domů se ještě zastaví na poslední místě, které je vyznačené na mapě. (TV Prima)

(více)

Recenze (17)

adamix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je to TWD, ktoré milujem. Minimalistické, psychologické, pútavé a v závere facka do ksichtu naostreným palcátom (aj) divákovým očakávaniam. A T-1000 tu má rád ruskú ruletu a má vo zvyku vytierať si zadok stránkami z biblie :). A asi prvý krát v živote som si obľúbil badass ex - reverenda Gabriela. ()

Ampi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice trochu komornější díl, ale za to psychologický dobře zpracovaný. Účast hostující hvězdy Patricka Roberta alias T 1000  jen přínosem a potěšila. ()

Reklama

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To byla jízda! Po 20 minutách hledání zásob se začalo teprve něco pořádně dít, ale vyplatilo se na to čekat. Po celou dobu ruské rulety mně bušilo srdce jako nikdy dřív a když pak Gabe věznitele zabil, tak tvůrci skvěle ukázali, jak je lidstvo zničené. To ale ještě nebylo všechno! Tvůrci na nás pak začali vybalovat další část příběhu bývalého věznitele Aarona a Gabea a atmosféra zničeného lidstva začala být ještě lepší. Nebyl to sice jeden z nejakčnějšich dílů, ale vůbec to nevadilo. Rozhodně to je díl, ze kterého se budu vzpamatovávat ještě hodně dlouho. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou uplakaných dílech, telenovelách, přišel konečně díl, kde bylo napětí. Sice pořád žádná návaznost na to, kde původně měla 10 série skončit, než se rozhodl někdo tu 10 sérii pořádně vyždímat. Ale dobré to bylo. Doufám ze teď uz jsou debílci, co mi lezou na profil a sledují mé "negativní" komentáře, spokojení. Aby mi pak zase někdo nepsal nějaký hovna na Steam. Děkuju. ()

bichalmajus

všechny recenze uživatele

Tieto doplnkové časti k 10. sérii síce nemajú vysoké tempo, ale aspoň ponúkajú super pohľad na zombie post-apo svet, ktorý sme v posledných sériach už veľmi nevideli a preto ma na ne aj celkom baví pozerať, ale čo musím napísať k tejto časti, tak je to ten vtipný paradox SPOILER!! ako kresťanský poloslepý farár rozmláti hlavu chlapa, ktorý si uvedomil svoje chyby a aj keď by človek tipoval, že to bolo pálkou, tak nie, huncút Gabe sa rozhodol rozfklákať hlavu ozubeným hnátom jeho kamoša a tým skvelým paradoxom je to, ako v 17 časti Maggie polovicu časti stále hystericky nariekala za Glennom, ktorého Negan popravil baseballovou pálkou, čo sa v zombie svete stale pred 9 rokmi a Negan sa pomstil za to, že jej muž sa podieľal na poprave vyše 50 ľudí počas spánku, inak časť super, 8/10, ale keby Maggie ostala tam kam ju pred sériou poslali tak by to bolo lepšie. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama