Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (631)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

spoilery: Ponorková nemoc je "svině", což přímo dokazuje Divide. Skupina lidí se dostane do uzavřené místnosti, které šéfuje Mickey. Člověk, který od začátku tušil, co se stane pokud skupina nebude držet při sobě. Ze začátku působí přísně, ale vše má své důvody, včetně tajení podstatných věcí. Ostatní se proti němu spolčí a svrhnou ho z vlády skupiny. Teprve potom začne to, na co divák čeká. Skupině začne velet Josh, který ze začátku působí sympaticky, ale změní se neskutečným způsobem v psychopata spolu se svým přítelem Bobbym. Oba dva se začnou měnit ve zvířata a lidská povaha zcela vymizí. I ostatní se začnou měnit a propadat temné stránce uzavřené místnosti. Marilyn vše odskáče ze všech nejvíc, poněvadž si z ní oba udělají ochočené zvíře. Divide není jen obyčejný postapokalyptický snímek, ale také jeden z nejvíce zneklidňujících a brutálních snímků, které jsem doposud viděl. Nechtěl bych se dostat do role ani jedné osoby, ale herci podali své životní výkony. Bavím se o hercích a myslím tím celou skupinu, nikdo nevyčnívá a každý svou roli zvládá dokonale. Některé scény jsou perfektní a člověku občas vyráží dech. Pokud bych se měl bavit o chybách, tak jich je také spoustu jako například zbytečné scény a nebo občas nedomyšlený scénář. To vše se promíjí díky fantastickému závěru, který jsem opravdu nečekal a je to jen završení všeho. Přemýšlím nad tím a silně věřím, že lidé by se v této situaci chovali dost podobně. Za mě si tento snímek nenechte ujít a dejte mu šanci... 9/10 = 90% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů tematizujících pád WTC-čka, tentokrát příběh hasiče trpícího vážnou posttraumatickou stresovou poruchou. Čili totéž co Rambo, jen místo Vietnamců tu máme Arabáše. Zajímavým formálním prvkem filmu je způsob, jak tu přechod od umělých zdrojů světla k přírodním, od zářivek k primitivním svíčkám, vytváří paralelu k rozpadu těch lidí. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Film byl pro mě jednoznačne příjemné překvapení. Díky hodnocení jsem čekal o dost horší snímek. Velmi přesvědčivé herecké výkony a práce s postavamy. Od začátku jsem byl v napětí, které nepovolilo. Místy mi tenhle snímek v lecčem připomínal "REC" a oproti REC to tady z mého hlediska fungovalo. Za mě 75% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Od Xaviera Gensa asi najlepšie čo natočil. O tom že drsné scény natočiť vie sme sa už mohli presvedčiť vo filme Frontier(s). Tu to opäť len dokazuje a pridáva tomu aj trochu psychologického žánru, ktorý funguje dosť dobre. Dej filmu je jednoduchý, no zároveň postavený, tak aby sa s bezpečného útočiska pomaly stávala klaustrofóbická pasť. Herecké obsadenie je dosť dobre (Michael Biehn potešil) a zahraté ešte lepšie. Jean-Pierre Taieb svojimi tónmi, ktoré doprevádzajú celý film spravil nie len fajn hudobný doprovod, ale aj atmosféru. Jediné čo ma sklamalo je tempo filmu, dve hodiny sú celkom dosť na takýto film. 70% - 3* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto nicim neprekvapujici film o skupine prezivsich, ktery se schovavaj ve sklepe. Mame tu jakousi katastrofu, ktera ale neni nijak zasadni, jde o to, nahnat nasi skupinku co nejrychlejs do sklepa, kde se postupne z vicemene sympataku stanou magori. Takze v prvni polovine je to spis takovy drama, kde se postavy vyrovnavaj s tim, ze sou zavreny ve spine a zerou fazole, jejich znamy jsou nejspis mrtvy a co si budem povidat, nejaka velka psychologie Gensovi moc nejde. Druha polovina to ale precejen drobet vytahne, vetsina osazenstva zmagori, obzvlast dva hlavni parchanti jsou ukazkovy kousky a zacne se chcipat. Necekejte nejakou vyvrazdovacku s rozsekanejma castma tel, i kdyz i na to dojde, spis film o tom, kam az jsou lidi ochotny zajit, aby prezili. Obcas to sice nedava moc smysl, predvidatelny to je az hruza, ale herci nejsou nejhorsi a Gens umi udelat solidni atmosferu, takze za me lepsi 3*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Herci mali zelenú pri improvizácii, používali ju celý film. (Artass)
  • Natáčení bylo přerušeno kvůli erupci islandské sopky Eyjafjallajokull, která v roce 2010 ochromila dopravu mezi Evropou a Severní Amerikou. (oje)
  • Scény byly natáčeny neobvykle ve stejném pořadí, ve kterém se odehrávaly. (oje)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama