foto

Rosanna Arquette

  • nar. 10.8.1959 (56 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rosanna Arquette pochází z umělecké rodiny. Již její dědeček Cliff Arquette hrál v komických filmech, později i její otec Lewis Arquette si zahrál v mnoha filmech jako např. TANGO A CASH (1989), VŘÍSKOT 2 a nebo ve filmu PRINCEZNA MONONOKE (1997). Její matka Mardi Arquetteová je především básnířka a spíše se politicky angažovala v protestech proti bojům ve Vietnamu.

V sedmnácti poprvé vystoupila na jevišti v Los Angeles ve hře Metamorphosis, kterou režíroval Arnold Weinstein. Její herecká kariéra odstartovala seriálem SHIRLEY (1979). V roce 1982 byla nominována na cenu Emmy, za roli přítelkyně odsouzeného vraha v románu KATOVA PPÍSEŇ.

V 80. letech si zahrála v divácky úspěšném melodramatu MILÁČKU, JSI TO TY? Zde ztvárnila roli dcery bohatého židovského lékaře Jill Rosenovou, do které je zamilovaný její spolužák. V roce 1985 následoval další film, který herečce zajistil popularitu. V bláznivé komedii PO ZAVÍRACÍ DOBĚ, hraje pomatenou dívku Marcy, která se pohybuje pochybným světem v podsvětí, kam zatáhne i mladíka z banky. Ve filmu PULP FICTION: HISTORKY Z PODSVĚTÍ si zahrál i její bratr Alexis Arquette.

Velmi často hraje potrhlé dívky, které se utápí v nejrůznějších problémech, které jí život přinesl. V romantickém snímku PŘISTÁNÍ V DIVOČINĚ si zahrála mladou nezvladatelnou dívku, v komedii HLEDÁM SUSAN. ZN.: hrála hospodyni, kterou už nic nebaví a je vším znechucená a znuděná. V roce 1988 zaujala svou rolí Joanny Crossové, která se zamiluje do hloubkového potápěče v romantické dobrodružném filmu MAGICKÁ HLUBINA.

V 80. letech se provdala za hudebního skladatele Jamese Newtona Howarda, později jako družka žila šest let v Evropě s rockerem Peterem Gabrielem, s nímž hrála v první epizodě nazvané LEKCE z  filmu POVÍDKY Z NEW YORKU. V hereckém klanu je její mladší sestra Patricie Arquetteová a i její tři bratři David, Alexis a Richmond Arquetteovi.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

2016 Certain Women
Frank & Lola
Lovesong
2015 Kill Your Friends
Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Selfie 2.0 (S01E08)
2014 Astma
Velký draft
2013 Ray Donovan (TV seriál)
2012 Girls (TV seriál)
Hardflip
Rochelle (TV seriál)
2011 Convincing Clooney
Exodus Fall
Komuna mé matky
The Divide
2010 Nádech
2009 Městečko Eastwick (TV seriál)
Milionový lékař (TV seriál)
Nora Roberts: Polární záře (TV film)
Prci, prci, prcičky: Kniha lásky
Repo Chick
2008 Ball Don't Lie
Džungle rtěnek (TV seriál)
Growing Op
2007 Bitva o planetu Terra 3D
Opravdový Jonathan
Private Practice (TV seriál)
2006 Já-tě-vidím.com
What About Brian (TV seriál)
2005 Iowa
Medium (TV seriál)
Praštění láskou
Welcome to California
2004 Gilded Stones
Láska je Láska (TV seriál)
2003 Law and Mr. Lee, The (TV film)
Strach (TV film)
2001 Big Bad Love
Deník sexuálních obětí
Špinavej Joe
Things Behind the Sun
Zeptejte se Cindy
2000 Můj soused zabiják
Náhradnice (TV film)
To je mé tělo
1999 Interview with a Dead Man
Palmer's Pick Up
Pigeonholed
Sugar Town
Šedesátá léta (TV film)
To dítě není moje (TV film)
1998 Fait Accompli
Hledání
Homeslice
I'm Losing You
Osudová sázka
Podezřelá (TV film)
Přístav naděje
Will a Grace (TV seriál)
Zločin a trest v New York City
1997 Lhář
Na rybách
White Lies
You're Still Not Fooling Anybody - a.z.
Za hranicí zákona
Zbraň (TV seriál)
1996 Crash
Vive le cinéma!
1995 Scénář smrti
1994 Cité de la peur: une comédie familiale, La
Na útěku (TV film)
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
1993 Není úniku
Nesprávný muž (TV film)
1992 Soukromý případ (TV film)
Vraždy na pobřeží
1991 Let vetřelce
Syn jitřní hvězdy (TV film)
Velká sázka
1990 Separation (TV film)
Sladká pomsta
Wendy Cracked a Walnut
1989 Černá duha
Povídky z New Yorku
1988 Magická hlubina
Slíbený zázrak (TV film)
1987 Amazonky na Měsíci
1986 Nejsem pro blázny
8 miliónů způsobů jak zemřít
1985 Hledám Susan. Zn.: Zoufale
Pilotův návrat
Po zavírací době
Silverado
Survival Guide (TV film)
1984 Parade, The (TV film)
1983 Miláčku, jsi to ty?
Off the Wall
One Cooks, the Other Doesn't (TV film)
1982 Executioner's Song, The (TV film)
Johnny Belinda (TV film)
Zeď (TV film)
1981 Long Way Home, A (TV film)
Trhák
1980 Gorp
1979 More American Graffiti
Shirley (TV seriál)
The Ordeal of Patty Hearst (TV film)
1978 Dark Secret of Harvest Home, The (TV seriál)
Mom and Dad Can't Hear Me (TV film)
Zuma Beach (TV film)
1977 Having Babies II (TV film)
What Really Happened to the Class of '65? (TV seriál)

Dokumentární

2012 $ellebrity
2008 Nick Nolte: No Exit
Speechless (TV film)
2007 Alexis Arquette: She's My Brother
Indie Sex: Censored (TV film)
Indie Sex: Extremes (TV film)
Indie Sex: Teens (TV film)
2003 Intimate Portrait: Angie Dickinson (TV film)
Intimate Portrait: Rosanna Arquette (TV film)
Olive Thomas: The Most Beautiful Girl in the World - vyp.
2002 Pulp Fiction: The Facts
Searching for Debra Winger
1989 Aventure du Grand Bleu, L' (TV film)

TV pořady

1988 Lunettes noires pour nuits blanches (TV pořad)
1983 The 35th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

1997 Michael Jackson: HIStory on Film - Volume II (hudební videoklip)
1989 Michael Jackson - Liberian Girl (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Dokumentární

2005 All We Are Saying (TV film)
2002 Searching for Debra Winger

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2005 All We Are Saying (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(37)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace