Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

aniabo 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nedokážu přenést přes to, že jsou Mat a Pat totální retardi, který maj pěkně komplementárně k tomu trhaně postižený pohyby a obrovský ošklivý hlavy; jako malou mě jejich patologická neschopnost zvedala ze židle a do teď mi nepřipadaj vtipný, udivuje mě to, protože mají Pat a Mat jaksi groteskiální charakter a grotesky mě bavěj. Pat a Mat ne. A nechápu, proč by se to mělo pouštět dětem, pokud teda důvodem není seznámení už od raného věku s faktem, že za život člověk potká hromadu volů, který jsou často slavný. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

V prvom momente som flákol nekompromisne za päť, ale potom mi docvaklo, že seriál obsahuje aj nejaké tie priemerné až slabé časti a tých nadupaných je pomenej. Našťastie prevláda viac vydarených dielov čo týmto dvom popleteným majstrom zaručuje širokú obľúbenosť rovnako medzi deťmi ako aj dospelými. ()

Reklama

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Tí dvaja sú takí tupci, že degradujú celý seriál, čo je zle, keď je na tej ich nešikovnosti vlastne vystavaný. Bolo by ale krivdivé ho zatratiť, lebo tí dvaja majstri sa ozaj snažili niečo dokázať a mnohokrát sa im to nedarilo takým fenomenálnym spôsobom, že to tvorci museli mať z reálneho života :)) ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Při jejich zrodu mysleli tvůrci na zábavu pro dospělé, dnes však baví svými kousky všechny generace. Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem nechutně realistický večerníček. Přijde mi totiž, že sehnat dnes řemeslníka, který se u těchto dvou šikovných pánů neinspiroval, je skoro nemožné. S takovou mírou invence se sice u skutečných řemeslníku nesetkávám, ale i pouhých 10% Pata a Mata bohatě postačí. Způsoby řešení některých problému v tomto večerníčku jsou totiž tak originální, že musel být opravdový oříšek je vymyslet. Některé epizody jsou sice slabší, ale svých --- == 100% == --- si v celkovém hodnocení zaslouží. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Když se v 90. letech měl Pat a Mat objevit na VHS, byl problém s tím, že na jednu videokazetu se vejde málo epizod. Proto se na starších VHS rozhodli distributoři, že ze všech epizod (vně úvodní epizody na VHS) vystřihnou znělku a nahradí ji pouze grafikou s názvem epizody. Stejně tak byly u všech epizod vystřiženy titulky (vně závěrečné epizody na VHS). Teprve na konci 90. let vyšly VHS s Patem a Matem bez jakýkoliv úprav. (mnaucz)
  • Na začiatku seriálu v roku 1976 boli obe postavy bez čapice a s hudbou podobnou dychovke. Neskôr získali svoje typické čiapky. (kacer4)
  • V 90. letech se všechny epizody (včetně filmu Kuťáci jako bonus) dostaly na VHS. Což bylo poměrně vzácné, neboť epizody byly v té době poměrně neznámé a nevědělo se, zda o ně bude zájem. Aby autoři ušetřili místo, tak ze všech epizod (vně poslední epizody) vystřihli titulky. Epizody byly uváděny pouze nápisem s názvem epizodou a melodií, která epizody této série zahajovala v televizi a později i na novějších VHS a DVD. (mnaucz)

Reklama

Reklama