Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

To se musí vidět! A taky vyzkoušet...           Vždy, když si po svých kutilských pokusech myslím, že už jsem opravdu vyzkoušel všechny myslitelné způsoby, jak si pořádně zdevastovat domácnost a utrpět všeliká zranění (o ztrátě otcovské autority ani nemluvě), tihle dva šikulové mě dokážou inspirovat a otevřít mi další a další obzory. A já se radostně chopím třeba kladiva a šroubováku a rukou v chňapce od vařiče pevně sevřu kokosový ořech... A rodinní příslušníci, zbaběle ukrytí za barikádou z nábytku, čekají, odkud a co na ně přiletí... Konkrétně tohle ovšem není ze seriálu, to je ze života ;-) ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Týmto dvom geniálnym mantákom proste nemôžem dať iné než absolútne hodnotenie. Ako malý som ich miloval a ani dnes sa môj postoj k nim nijako nezmenil. Aj z obyčajnej výmeny žiarovky dokážu urobiť atómovú fyziku a keď sa snažia upiecť kura je ohrozená celosvetová bezpečnosť. Oni sú však úplne nad vecou, zbytočne sa nerozčuľujú a s veľkým potešením vynaliezajú tie najkomplikovanejšie riešenia tých najjednoduchších problémov. Tá ich vlniaca sa chajda je úžasná, kam sa hrabú vily v Beverly Hills. Novším dielom však chýbala tá pôvodná hudba a za to by si tvorcovia zaslúžili zavesiť za gule do prievanu a pustiť im k tomu dychovku. ()

Reklama

AweDuckling 

všechny recenze uživatele

Občas i trochu zábavná... ale většinou strašně otravná dvojice Pat a Mat; a všemi příběhy prolínající se ještě otravnější (stále se opakující) znělka. Ne, nikdy jsem je neměla ráda - a asi už nikdy nebudu. Párkrát se ještě škodolibě zasměji, když ty dvě postavičky něco zkazí a zničí, ale podesáté, podvacáté, posté už mi to leze na nervy. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Kult svojej doby, najmä v Československu. Tak jednoduché a pritom tak vtipné a trefné, čo sme dokázali v našich podmienkach vyprodukovať je obdivuhodné. Pat a Mat sú jednou z najlepších animovaných dvojíc. Všetko dotvárala vtipná hudba. Nebolo to isto na ocenenie za najlepší seriál v danej dobe, ale mnohé to predčilo svojou nápaditosťou a štýlom. ()

JurajKa 

všechny recenze uživatele

Neprekonaný zábavný seriál o dvoch skvelých priateľoch, susedoch nie len v CeskoSlovensku, ale na celom svete, dovolím si tvrdiť. Dokonalý nápad!!! Dôkaz, že skutočne skvelý seriál pre deti a určite aj pre dospelých sa dá robiť bez strieľania, bez blikajúcich subliminačných efektov, bez idiotských dialógov a bez politického vymývania mozgov. Kto tomuto seriálu nedokázal dať 5 hviezd*, potom ho asi vôbec nedokázal pochopiť. Možno preto, že mu chýbajú práve negatíva, ktoré som už opísal. Nič v zlom. :) :) :) :) :) ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Pat a Mat má cez 130 častí a s touto minutážou sa radí medzi najdlhšie české večerníčky. (EvilMatus)
  • V celém seriálu se nikdy neobjevila jiná postava než Pat nebo Mat. (Pierre)

Reklama

Reklama