Reklama

Reklama

Salad Fingers

(seriál)
Animovaný / Horor / Psychologický
Velká Británie, 2004, 10x5 min

Režie:

David Firth

Scénář:

David Firth

David Firth je na internetu známý svými kontroverzními animacemi, a SALAD FINGERS není nijak odlišný. Příběh (pokud lze použít slovo „příběh") se točí kolem osamělého poustevníka žijícího v polorozpadlé chatrči, kterého sužují nejrůznější halucinace, imaginární přátelé a duchové minulosti. Animace Davida Firtha bývají nezřídka označovány za perverzní, úchylné, nechutné, či nějakým jiným způsobem pohoršující a znepokojivé. (Komprimus)

(více)

Recenze (71)

Hermez 

všechny recenze uživatele

Nádhera, máloco jsem viděl tolikrát a nutně potřeboval pustit tolika lidem. Pokud na to člověk kouká jen povrchně - děj, animace atd. je to asi o ničem. Ale pokud se zaposlouchá a vžije do toho, co vše se těch pár minut děje, věnuje svou mysl úvahám o tom proč, jak, cože apod. a zároveň není tzv. square, pak si to náležitě užije. Hudbu dělal David Firth společně s Aphex Twinem, a sedí jak pozadí na hrnec. ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Jako odraz společnosti je to skvělé. Salad Fingers obývá svět kde se ukají na rezavých lžičkách... A to je pouze počátek jeho fetišistických choutek. Temné představy Davida Firtha zamořily náš svět v podobě kontroverzních animací. Ten se pravděpodobně snaží plnit příkazy hlasu ve své hlavě a doufá, že se zbavý každodenních nočních můr. Jestli máte rádi hodně divné věci a nebojíte se, že ztratíte něco, čemu se říká zdravý rozum - budete mile překvapeni. Jestli jste choulostivými jedinci v oblasti psychiky, tomuto pořadu se vyhněte obloukem! Budíž naší civilizované společnosti země lehká. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

1* Tentokrát budu patřit k mimoňům, co tuto vysoko hodnocenou šílenost nepochopili, ale nic si z toho nedělám ;-). Je to úchylárna, která mi nepřijde ani depresivní, spíš podivná a samoúčelně šokující. Více komentáře nejspíš není potřeba. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

A like rusty things and red water! Jednoznačně působivý... ehm... řekněme večerníček, na jehož každý další díl jsem se těšil jako malé děcko. Jako by v tom všedním životě chybělo cosi úchylného a člověk potřeboval alespoň špetku čehosi nenormálního, aby se v dnešním světě nezbláznil. Tento morbidní zelený weirdo žije svým vlastním životem a člověk si jeho zájmy ihned zamiluje - sbírání a hlazení rezavých předmětů (zejména lžic), olizování nečistot, způsobování si drobných poranění a prožívání rozkoše při krvácení, to je jenom zlomek běžných návyků hlavní postavy. Sem nesmíme zapomenout zahrnout i pravidelné přeměřování vzdálenosti mezi domem a stromem a další praktické činnosti. Ne, nedělám si srandu, tento miniseriál budete buď milovat jako zbožné dosud nepoznané dílo, nebo nenávidět jako prachsprostý primitivní paskvil zfetovaného autora. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Když ste svolní a necháte se opojit tímto hnisem nasáklým nápojem, tak si s vaším vnitřním morbidním já, toto blouznící strašidýlko a jeho každodenní delirium, dovede dohnat až k emočním stavům, o kterých jste dosud nevěděli, že vám mohou být nějakým způsobem navozeny. Jedna z mála cest jak obejít drogy a přivodit si extasy. TAPS !!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Na seriálu se podíleli hudebníci jako Brian Eno, Sigur Rós, nebo Aphex Twin. (DanteZ)
  • Titulní melodie je převzata z písně "Beware the Friendly Stranger" od skupiny Boards of Canada. (DanteZ)

Reklama

Reklama