Reklama

Reklama

Planeta dinosaurů

(seriál)
  • Itálie Il pianeta dei dinosauri

Obsahy(1)

Čtyřdílný italský dokumentární seriál, kterým provázejí dva zpravodajové; jeden cestuje v čase a seznamuje diváky se světem, kterému panovali dinosauři, ptakoještěři, plesiosauři a jiní významní živočichové dob minulých, a druhý navštěvuje současná přírodovědecká muzea a populární paleontologická naleziště (např. Paluxy River v Texasu či mongolskou poušť Gobi). (Wild)

(více)

Recenze (7)

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Ne, není to BBC, kdo natočil vůbec nejlepší dokumentární seriál o dinosaurech. Vítězem je právě malý italský tým, jež v římských ateliérech bez využití počítačové animace natočil dokument byť ne tak vizuálně věrný jako Putování s dinosaury, avšak tento svůj nedostatek dohání konceptem a množstvím informací. Poznatky se na diváka valí pohádkovou formou zpravodaje, který balónem poletuje skrze prehistorická období, prostřednictvím vědce, který zejména ukazuje podobnost dinosaurů s dnešními zvířaty, a také často monologickou formou či minianimacemi, které doplňují geologické, fyzikální či biologické souvislosti. Nádherný počin, který byl natočen pomocí latexových modelů zvířat, se kterými na plátně pohyboval tým mimů. Krajina se pak na scénu dodala pomocí dvojexpozice. Přes technické mouchy se jedná o velmi zdařilý a originálně pojatý dokument. Zastaralost některých poznatků, co byly moderní vědou zpochybněny, nelze brát jako zápor. 95% ()

baltik 

všechny recenze uživatele

Určitě nedokáže sahat novým dinosářím putováním a spol po kotníky kvůli zpracování. Ale hrozně velký průkopník s kvělou atmosférou mě vtáhl jako malého do dění okolo těchto ještěrek. Vzdávám hold za takové zpracování v těchto letech. Dnes to asi už nedoporučím vzhledem dokumentům od BBC které jsou věrnější jak podobou tak nabyté informacemi k prasknutí ale tenkrát to byla špička! ()

Sheldor93 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu impozantní počin. Pamatuju jak mi to táta nahrával na VHSky a já si to jako malej mohl pouštěj pořád dokola. Dokument je rozdělen do třech částí v každém dílu: 1) Průvodce v současnosti, který ukazuje zajímavé fosílie, animace a současně komunikuje s archeologem a průvodcem v minulosti. 2) Archeolog, který primárně zkoumá fosílie (ten mě bavil asi nejmíň, vždycky sem ho přetáčel :D), 3) Průvodce v minulosti (ten nejlepší), cestuje napříč různými érami a představuje nám různé dinosaury (za mě byl nejlepší střet Tyranosaura Rexe a Triceratopse z toho sem měl vždycky husí kůži). ()

Wild 

všechny recenze uživatele

[90%] Planeta dinosaurů zdaleka nedosahuje technické kvality o šest let mladšího Putování s dinosaury britské BBC a neobsahuje vědecky přesné informace (ani je neobsahovala v době svého vzniku); jenže je opravdu upřímná a diváka si dokáže získat svojí jednoduchostí, příjemnou atmosférou a širokým informačním spektrem. Navíc jakožto člověk, který dennodenně sedí nad fosíliemi (ať už fyzicky nebo v přeneseném slova smyslu) a celé dětství sledoval dokumentární seriály věnované pravěku, mám k některým pořadům zvláštní vztah, a ty v podstatě ani jinak hodnotit nemůžu;o) ()

Voxel 

všechny recenze uživatele

Dnes už zapomenutý dokument s na svou dobu kvalitními dinosaury. Nemůže se srovnávat s dokumenty BBC, ale v dětství se mi to líbilo dost. ()

Reklama

Reklama