Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak koukal na teto snímek, v hlavě mi bleskla Odplata a naprosto svérázný způsob jednání mafiánů. Zde jsme se se stejným hercem poněkud přesunuli a to směrem na jih, do Mexika, kde tequila rozežírá chodník a vězení je jen jakási sporadická instituce. Skutečně brilantní výkon Mela Gibsona však nevytáhne z bahna tuto poněkud chabou zápletku, byť v originálním prostředí. Děj naprosto předvídatelný, triky již viděné v jiných filmech (doslova jako přes kopírák) a nemusíme si už nic namlouvat, i ti nejlepší herci stárnou a i Mel už pomalu pokukuje po Prostenalu a seniorských plenách. Ne snad, že by mu to ubíralo na vážnosti, ale v některých chvílích jsem jen nevěřícně obracel oči v sloup. Akční hrdina nemusí vždy skákat z oken a kosit davy bídáků samopalem. Jde to i jinak. Solidní podívaná na večer, ale stačilo jednou a víckrát po tom dobrovolně nesáhnete. 65% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma s Melom Gibsonom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh o schopnom zlodejovi, ktorý práve ukradol veľké množstvo peňazí, lenže po automobilovej naháňačke s políciou skončí za hranicami s Mexikom, kde ho skorumpovaná polícia hneď pripraví o peniaze a nechá ho v pre neho neznámom väzení, kde potrebuje prežiť a navyše sa spriatelí s chlapcom, ktorý čaká na svoj krutý osud, smrť po tom, ako vplyvný väzeň získa od neho potrebný orgán. So spracovaním som veľmi spokojný, toto nie je práve typický typ zápletky, na ktorú som v tomto žánri zvyknutý, takže som vôbec nevedel, čo sa od toho dá čakať, ale nemám čo kritizovať. Nemá žiadny zbytočne dlhý úvod a tak už po chvíli je hlavný hrdina vo väzení, kde sa síce takmer hodinu nič dejovo výrazné nenájde, ale to vôbec neprekáža, celá situácia vo väzení je veľmi zaujímavá, plná výborných prvkov a je skutočne radosť pozerať na hlavného hrdinu, ktorý si na nové prostredie zvyká, nachádza nových priateľov, ale aj tak všetko stále rieši svojim starým štýlom. A keď sa už dej po hodine posunie a hlavný hrdina získa úlohu, tak úroveň filmu neklesne ani o trochu, stále je to nadmieru zaujímavé a navyše aj celkom zábavné. Akcie tu nie je až tak moc, ale som s ňou spokojný. V tomto type sa len predsa nič výrazné čakať nedá, tento film má iné priority, ale napriek tomu je tu pár slušných prestreliek so skvelo natočenými zásahmi, zábavné použitia granátov a niekoľko vydarených úmrtí, takže vždy, keď je akcia, tak sa je na čo pozerať. Herecké obsadenie je na tom dobre, Mel Gibson ma nikdy nebavil tak, ako práve v poslednej dobe, pár dobrých vedľajších postáv, ako chlapec a jeho mama a bezproblémoví záporáci. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak nie sú ničím výnimočné, spočiatku ma jedine trochu prekvapil ten televízny vizuál, ale nemám s tým problém, celkom to tu aj sadlo, dobre sa na to pozerá. Ani som nevedel, čo od tohto filmu môžem čakať, ale s výsledkom som veľmi spokojný. Na plné hodnotenie to nie je, ale dej ma bavil od prvej do poslednej minúty, spokojný som s akciou, Mel Gibson je tu skvelý, nič výraznejšie tu vytknúť ani nemôžem, s radosťou si to ešte niekedy pozriem. 78% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější židobijec Mel Gibson je zpátky,v jasně nepřiznaném pokračování odplaty.Když pominu tu děsnou,celou stopáž znějící mexickou muziku a těžkopadný rozjezd,povedlo se Melovi něco,co nám starým fandům oldschool drňáků chybělo.....oldschoolový,hláškující charismaticky šibal,s nekonečnou cigaretou u huby a humorem sobě vlastním.Get the Gringo je poskládaná změť Melových starších kusů,která celou dobu hraje divnou notu,aby vás na konci rozbila skvělou pointou.Mel je zpátky a teď už jen chybí Zbraň 5 a Mel je doma.Gibsonovská pohodovka připomínající v záplavě letních velko sraček s efekty tu čím dál víc chybějící éru filmů,u kterých vás bavilo čisté herectví a solidní příběh.Nelituju těch pár stovek co mě to stálo v Cinestáru s doprovodem pár piv a jízdného,naopak se vsadím že ze zdejšího půl tisícové hodnocení sme s bratrem jedni z mála,kteří se na to těšili a neztáhli si to z uložto jako každá druhá zlodějská svině bez charakteru co vyplázla radší 3 stováky za podělané Avengers v dabingu.Díky Mele.80%. Bingo Gringo..... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Jediný problém vidím v tom, že je natočený na digitál a kvôli tomu vyzerá ako lacná televízna produkcia. Keď si túto "drobnosť" prestanete všímať, otvorí sa pred vami funkčne vystavaný príbeh s odsýpajúcimi dialógmi a živými postavami. Nie je to nič objavné, ale ani tuctové, už len kvôli zaujímavému prostrediu. Mel je šarmantný ako zamladi, vzťah s chlapcom a jeho matkou sa úspešne vyhýba akémukoľvek sentimentu a v násilných scénach je film až nečakane nekompromisný. Veľmi sympatická záležitosť. Scéna s dáždnikom samozrejme vládne. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Distribučný názov asi veľa dvákov do kina nedotiahne, ale inak presne vystihuje pohodovú atmosféru filmu... Mel, ako ho máme radi, slušné hlášky, dobrá práca s akciou, zaujímavý námet. Celé je to také príjemné, že som sa celú dobu usmieval. Ja som zniesol aj NA HRANE TEMNOTY, ale toto je presne také, aké boli Gibsonovky koncom deväťdesiatych rokov... Po dlhej dobe som videl originálny film so zaujímavým hrdinom... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Okrem lokácií v mexickom meste Veracruz sa filmovalo aj v kalifornskom San Diegu a texaskom Brownsville. (MikaelSVK)
  • Filmové El Pueblito vzniklo podle skutečné předlohy v podobě el Centro de Readaptacion Social de la Mesa, které vzniklo v roce 1956 v Tijuaně jako experiment, kde 2000 vězňům bylo dovoleno vzít se s sebou do vězení své ženy, děti, přítelkyně a celé své rodiny a integrovat je do prostor věznice, čímž vzniklo tzv. vězeňské ghetto. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)
  • Film Moje letné prázdniny sa v USA do kín nedostal, vyšiel priamo na DVD, avšak na Slovensku alebo v Českej republike sa premietal. (ludovit14)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama