Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Burtonova verze není špatná, ale tohle je o třídu výš. Deppův Wonka je velkolepý bizarní psychotik, kterému je vše lidské cizí (až na perverzity -- dobrá karikatura Michaela Jacksona). Ne tak Wilderova kreace, tenhle chlápek, přestože je taky narušen, pořád ještě má rád lidi -- jenom ho nesmí zklamat, být polovičatí, jako ta úžasná poloviční pracovna, kde se taky pracuje jenom napůl a která tak symbolicky připomíná nedokonalý svět za zdmi továrny. Ach, pro tohohle hrdinu lze mít pochopení. A umpalumpové-liliputáni s oranžovou tváří, bílým obočím a zelenými vlasy jsou 100x sympatičtzější než jeden počítačově namnožený minilump. A umějí líp zpívat. (Jak vidíte, dojal jsem se. Deppa můžu leda obdivovat. Depp je virtuóz, ale Wilder tohle zahrál a zazpíval srdcem.) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zbavování se pěti rozmazlených děcek bylo silně originální. Gene Wilder filmu dodal potřebnou jistotu. Myslím, že i po letech se jedná o klasiku, jenž remake nenahradí. Natočeno je to svižně a co říct k tomu, Roald Dahl film nenávidí? Jeho názor. Podle mě se jedná o velmi vydařený kousek za který se nemusí nikdo ze zůčastněných stydět. Jediná postava, která mi vadila byl Karlíkův děda, jehož otravnost byla obrovská. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Až skon Genea Wildera mě donutil se na film podívat a musím říct, že mě tato verze oslovila více než pozdější adaptace. Chvíli ale trvá, než se do továrny dostaneme, před tím se akorát stihnout utvořit charaktery, ale písničky v této části patří k těm slabším a příběh se pochopitelně ubírá pouze k jednomu bodu. Ale už i tady není nouze o jemný humor, kterého ještě přibude s nástupem Willyho Wonky, celkově ale s ním chytne film druhou mízu a je rázem živější, zábavnější a na konci nasadí i menšího brouka do hlavy. (Netflix) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Riadne zostarnutý film. Réžia je otrasná, zábery sú príliš dlhé, kulisy lacné a sfušované. Navyše Gene Wilder je skôr mýtom než legendou. V role Willyho Wonku je nevýrazný a mldý. Je tu ale zopár čiernohumorných hlášok, oompa loompovia sú skvelí a dýcha to dobrou starosvetskou atmosférou. Burtonova adaptácia je o niekoľko líg lepšia. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kultovní a tisíckrát parodovaná (The Simpsons, Futurama, Madagaskar...) americká pohádka, která svými šílenými rekvizitami, originálním příběhem, spoustou čokolády i Oumpa Loumpasy baví od začátku až do konce. V Americe něco jako pro nás "Pyšná princezna". Jedinou výtku bych snad měl proti obsazení mladého otravného árijce do hlavní role. Ten mi tam opravdu vadil jak svým výrazem, tak zpěvem a vůbec celou svou holou existencí:/. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (45)

  • V roce 2015 se vydražil ikonický zlatý kupón Willyho Wonky (Gene Wilder) za 35 000 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Původně měl hrát Willyho Wonku Spike Milligan. (Chatterer)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama