Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spin-off seriálu Battlestar Galactica, jehož pilot bude mít premiéru na podzim roku 2008. Caprica se odehrává 50 let před pádem 12 kolonií, zaměří se na osudy ředitele společnosti, která vyvinula prvního cylona a rodin Graystonových a Adamových. Jak je zjevné, všechno se bude točit opět kolem cylonů. Konečně se dozvíme jak vznikla ta osudová chyba, která za padesát let zničí všechny kolonie - jak přišli na svět cylony a začali první cylonskou válku... Jeho formátem už nebude čistokrevná sci-fi jako u BSG, ale něco co by se dalo označit za "sci-fi Dallas". V případě úspěchu naváže na tento pilot seriál, stejně jak tomu bylo u BSG... (Matrinx)

(více)

Recenze (79)

Honzick 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý úvodní pilot k seriálu. Herecké obsazení se určitě povedlo a vzhledem ke krátké stopáži se během filmu snad ani nedalo nudit. Co si ale nedovedu představit náplň seriálu který se bude točit pouze okolo náboženských témat a vůbec se bude pohybovat spíše po fylozofické rovině..no nevadí aspoň se je na co těšit:) Nezávisle bych dal čtyři hvězdy ale jako fanoušek BSG dávám pět. Jakže tomu říkáte?-CYLON-CYLON? Hm zajímavé:) ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot Capricy toho hodně naznačil. To jakým způsobem se tu bude nakládat s příběhem, postavami, stejně jako očividně nijak závratný rozpočet. Určitě by se dal samotný seriál odstartovat tak, aby přitáhl více diváků, nicméně těm, kteří "zůstali" dal naději na něco víc. A to s dalšími díly skutečně přišlo. Více už v komentáři k samotnému seriálu. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová atmosféra starého světa. Jakmile se začal příběh rozjíždět po kolejích lemovaných robotikou a zároveň určených poctivým dramatem, vklouzl jsem úspěšně tam, odkud mě poslední díl Battlestar nedobrovolně dostal. Do příběhu živoucích postav, jejichž osudy chci vídat co nejdůkladněji a co nejdéle. Velmi naléhavý dramatický oblouk podporovaný stupňující se psychologicko-futuristickou holorovinou povyšuje na nezapomenutelnou jak jinak než Bear McCreary. Jeho omamné bubny sice zní jenom vzácně, protože na boje se Cylony ještě bude času dost, ale krásně se zaplétající vztahové jádro dává prostoru víc než dost. Cesta ke zkáze civilizace ještě nikdy nebyla tak slibně lákavá. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Opäť raz zaujímavá práca s otrepanými SF nápadmi. Na rozdiel od BSG síce až tak neohúri a zo začiatku je to trochu príliš obyčajné, ale na konci už slintáte po ďalších príbehoch. Je tu badateľná snaha byť iný ako Galactica, ale najväčšie grády to má práve v tedy, keď sa to k BSG hlási. Moju zvedavosť tvorcovia určite vzbudili... ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Battlestar Galactica prakticky nastavuje laťku vysoko všem dramatickým a i scifi seriálům, po všech sezónách mohu říct, že v porovnání s ostatními (SW, ST, SG) je kvalitou absolutně jinde. Perfektním castingem a hereckýmí výkony a dobře uchoupenou látkou mne opravdu přikovala Caprica (coby prequel událostí z BSG) do křesla a nedovedu si představit tento scénář lépe zpracovaný v televizním formátu. Caprica bude jiná (dost možná ještě více orientovaná na postavy, plná morálních dilemat, (ne)lidskosti a s tím souvisejících náboženství vs terorismu) ale je dost pravděpodobné, že nebude dělat Battlestar Galactice ostudu, což mne opravdu těší. So say we all (fans) :-) ()

Zajímavosti (12)

  • Jedinými koloniemi, které byly v pilotu zmíněny, byly Caprica, kde se příběh odehrává, a Gemenon. Ve vystřižené scéně se sestra Clarice Willows (Polly Walker) zmínila i o Sagittaronu a faktu, že je součástí Dvanácti kolonií. (Caszidy)
  • Herečka Karen Austin (ztvárňující zde tchýni Josepha Adamy, Ruth) se objevila i v seriálu Battlestar Galactica, kde si zahrála jednu z členek kultu Gaia Baltara. (Elegnor)
  • Verze pilotu vydaná na DVD je delší a obsahuje některé scény, které verze odvysílaná v televizi neobsahuje. Naproti tomu ale ve verzi pro televizi byly digitálně upraveny a vylepšeny některé scény a přechody mezi scénami. Převážně se jedná o záběry Caprica City ze vzduchu. Nejzřetelněji lze tato vylepšení vidět u arény pyramidového týmu Bukanýrů Atlas Stadium, který má v DVD verzi střechu, zatímco ve verzi pro TV je "otevřený". (Caszidy)

Reklama

Reklama