Reklama

Reklama

Zapni a jeď

  • Německo Strom im Tank - Wo bleibt das Elektroauto? (více)

Obsahy(1)

Elektromobily už nejsou jen auta budoucnosti. Tesla Roadster jezdí jako Porsche, ale jezdí na elektřinu z obyčejné zásuvky. Nabití baterie na 350 km stojí jen devět Euro. Takového modely jsou zároveň nadějí i potenciální zhoubou tradičního automobilového průmyslu. Proč si velké automobilky dávají načas s automobilem na alternativní pohon? Jaký pohon má největší naději? Jak budeme v budoucnu tankovat, nebo doplňovat energii pro naše miláčky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Automobily nemám rád benzínové ani elektrické. Navíc je dnes dokument trochu zastaralý. Když budou automobily nezávislé na ropě, co budou dělat chudáci Arabové , kteří žijí léta z politiky "ropa za obilí" . Na druhou stranu to ušetří víc CO2 než elektromobily samotné, protože se přestanou tak bezuzdně množit. ()

ondrejmagic 

všechny recenze uživatele

Na ostatní komentáře k tomuto dokumentu odpovídám toto: jak jinak na propagandu korporací odpovědět jinak, než propagandou opačnou? Každý, kdo se není schopen uskromnit ve svém vlastním pohodlí a koupit si "horší autíčko", je pro mě idiot. Ač nejsou zatím elektromobily zatím zcela logicky dokonalé, vysloveně kvůli naprosté ignoraci korporací zdůrazňuji, je potřeba právě o to více otevírat diskusi o nich, povědomí a vyvíjet tlak jak na výrobce, tak na kupující. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Shrnout historii a vývoj elektromobilů do 50 minut je opravdu těžké. Ale i tak byly vytyčeny důležité milníky (začátky elektromobilů, EV1, Volt) a zazněly zajímavé argumenty proč se v současnosti věnovat právě vývoji elektromobilů. Naštěstí tvůrci nezapomněli zmínit i omezení elektromobilů nebo vliv nepřímých emisí. Koho tato problematika zajímá, tak doporučuji i dokument přímo věnovaný EV1 od GM s názvem "Who Killed the Electric Car?". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre vášnivých vodičov, z ktorých určite mnohí nechápu, prečo nie je elektro priemysel v tomto odvetví rozšírený tak, ako by sa patrilo. Z tohto dokumentu sa to dozvedia. A nie je to iba ziskuchtivosťou automobiliek, postaviť nabíjacie pumpy, zmeniť komplet vybavenie výrobných haly a zahodiť storočie jednostranného vývoja nie je len tak. To bude chcieť mnoho eurofondov. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Tento dokument dával smysl v době, kdy byl natočen. A dnes už víme, že byl přespříliš optimistický. Ani, máme tady Teslu pumpující na trh miliony el-aut, ale ostatní automobilky stále působí spíše dojmem rozpačitosti. A o společnosti Better place jsem dosud vůbec neslyšel, místo toho se staví el-nabíječky. A abo, už se to pomalu začíná hýbat směrem k el-autům. Ale - to je také slepá ulička... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama