Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (26)

plakát

Zulu (1964) 

Snad bych dal i hvězdu navíc při hodnocení, ale irituje mě skutečnost, že kolonizátoři jsou ve filmu (podle očekávání západní zaslepené tradice) prezentovaní jako hrdinové bez náznaku polemiky nad odporností kolonizační minulosti. Ostatně Hitlerova vojska taky měla určitě nějaká hrdinná vítězství, ale filmy se o nich netočí.

plakát

Zapni a jeď (2009) 

Na ostatní komentáře k tomuto dokumentu odpovídám toto: jak jinak na propagandu korporací odpovědět jinak, než propagandou opačnou? Každý, kdo se není schopen uskromnit ve svém vlastním pohodlí a koupit si "horší autíčko", je pro mě idiot. Ač nejsou zatím elektromobily zatím zcela logicky dokonalé, vysloveně kvůli naprosté ignoraci korporací zdůrazňuji, je potřeba právě o to více otevírat diskusi o nich, povědomí a vyvíjet tlak jak na výrobce, tak na kupující.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Naprosto kultovní a geniální studnice nápadů a inspirací. Je to sice humor pro každého a velice lehce stravitelný, ale má nespočet přidaných hodnot. Se Simpsony zkrátka vyrostla ne jedna generace a s věkem se ukazuje, že humor Simpsonových je přinejmenším vhodný pro všechny generace. Spousta lidí si ostatně dodnes často pokládá otázku, čímpak asi tvůrci Simpsonů povzbuzují svoji neomezenou představivost.

plakát

...a spravedlnost pro všechny (1979) 

Snímek, který mne víc než čímkoliv jiným dostal svým poselstvím. Jednoznačný apel na lidské ctnosti, kterých by se měl chtít držet každý člověk. Takový film ode mě vždy dostane vyšší hodnocení, než film oslavující násilí a nečestnosti, byť bude třeba filmařsky lépe zpracován. Al Pacino se této "protispolečenské" role zmocňuje opět více než geniálně, film by byl bez něj sotva poloviční, a vzbuzuje moje emoce, sympatie a do velké míry i empatie. Netvrdím, že jsem takový člověk jako právník Arthur, ale rozhodně bych takovým člověkem chtěl být, jelikož uznávám stejné hodnoty.

plakát

Hurikán v ringu (1999) 

Jeden z filmů, kde Denzel Washington geniálně uchovává poselství jedné z osobnosti černých dějin. Z filmu doslova sálá bezmoc a s ní spojený vztek vůči bílému zlu, se kterým se však musí vypořádat především divák, hlavní postava se s těmito myšlěnkami vypořádat umí. Tedy až do té doby, dokud do děje nevstoupí trojice kanaďanů a jeho mladý obdivovatel. Tato čtveřice často působí ve filmu velice naivně a přeslazeně, ale film je i přesto neskutečně emotivní a silný.

plakát

Secondhand Sureshots (2008) 

Neskutečně originální a stylová podívaná pro fajnšmekry. Dokument stojí na geniálním nápadu: 4 producenti vyrazí nakoupit vinyly za 5 dolarů a z nich vysamplují a složí svoje skladby. Kamera je snímá v obchodech s deskami, při skládání i při společném poslechu plodů práce a celou dobu člověk jen blaženě hltá. Skvělá je také volba producentů, protože každý má odlišný styl a výsledky i průběh jsou velice různorodé.

plakát

Lucky Louie (2006) (seriál) 

Dost drsný humor, se kterým jsem i já měl v jednom případě problém zkousnout, ale člověk se celou dobí baví vážně takřka královsky.

plakát

Televizní noviny (1994) (pořad) odpad!

Tahle "informační bomba" se pro mě stává čím dál tím větší hrou na city a mlácením prázné slámy. Neskutečné kolikrát dokáží využít cizího neštěstí tak nechutným způsobem. Kromě Superstar a dalších je to největší odpad už tak dost mizerného televizního programu.

plakát

Černé ovce (1992) (pořad) 

Jeden z mála skutečně hodnotných pořadů dnes kýčovitého programu televizní stanic.