Reklama

Reklama

Hvězdné obsazení a oblíbené téma – tak by se dal stručně popsat film „The Secret Reunion“ uváděný též pod názvem „Blood Brothers“. Severokorejský tajný agent Ji-Won (Kang Dong-Won) přijíždí do Soulu, aby se připojil ke skupině, která má za úkol odstranit zrádce lidově demokratického režimu. O akci se však prostřednictvím svého informátora dozvědí i jejich jihokorejští protivníci. Agent NIS (National Intelligence Service) Han-kyu Lee (Song Kang-Ho) vede akci na vlastní pěst v zoufalé snaze zabránit vraždě a hlavně dopadnout obávaného severokorejského atentátníka s krycím jménem „Stín“. Severokorejcům se podaří jejich úkol splnit a ještě i z místa činu po divoké přestřelce zmizí jako „stín“. Agent Han-kyu Lee musí převzít odpovědnost za čtyři mrtvé agenty NIS a je nucen hledat si jinou práci. Praxi agenta se mu podaří uplatnit v miniagentuře, která hledá uprchlé manželky z chudých asijských zemí a vrací je zpět k jejich korejským manželům. Po šesti letech se za zvláštních okolností setkává opět s agentem druhé strany Ji-Wonem a možnost dopadení „Stína“ začíná být opět reálná. (Ketri)

(více)

Recenze (28)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o vyjádření chlapské rivality a (ne)přátelství, tak v tom je režisér Hun Jang prostě jednička. Kromě toho, že se postaral o hodně dobré akční scény, nezapomněl na lidskost. Herecky je film obsazen perfektně. Jen "Stín" mohl být na scéně klidně o něco déle, protože to jeho charisma a chladnokrevnost mě bavilo. Na Rough Cut to sice nemá, ale i tak to ve mně zanechalo ten "WOW" efekt. Silné 4* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ty si o tom vedel celý čas?..." Po zbabranej akcii, kde sa federálny agent so svojím týmom pokúša chytiť atentátnika zo Severnej Kórei s prezývkou "Tieň" , náš hlavný hrdina dostáva padáka. Na atentátnika i jeho pomocníkov však stále nezabudol...Podobné príbehy tu už boli, Kórejci to ale okorenili vzájomnými napätými vzťahmi medzi Severnou a Južnou Kóreou a pridali i trochu humoru. Nie je ho tu veľa, tón filmu je trochu vážnejší, ale ten, ktorý je tu primiešaný ho zbytočne nedegraduje do polohy akčná komédia. Scény s kurčaťom na záchode či cvičenie sebaobrany v byte ma pobavili. Tradičná kórejská kvalita. a skvelý akčný thriller. 80%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Secret Reunion je natočen Hollywoodským stylem a je to cat and mouse buddy flick se skvělými akčními sekvencemi,solidními herci a silnou zápletkou s plno intriky. Film je napínavý,občas krvavý,obsahuje spousta humoru jak by ne,když zde hraje Kang-ho Song,kterého pokládám za Korejského Seth Rogena. Slušná zábava. 75% ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Kang - ho Song je takovy korejsky Belmondo. Korejcum proste tyhle trhaky na pomezi zanru narame jdou. Film nema hlucha mista - je zivi, vkusne vybrusli i z casove prodlevy ala "po sesti letech...". Zaver filmu zanrove rozhodne zapadne tez. Neni to dokonaly film, ale ma opravdu zlate srdce a dejove je podle meho velmi originalni. Herci jsou presni a ten Kang- ho Song, jeste jednou to zopakuju, je proste uzasny herec kteremu lze verit kazdou vterinu co je na platne. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Reflexia rozdelenia Korey v oblubenom zanri je stale este velmi v domacej krajine divacky atraktivna a vdacna tema. O to viac, ak v hlavnej ulohe je najvacsia korejska herecka star Song Kang-ho a zdatne mu sekunduje Kang Dong-won v pribehu o nezvyklom priatelstve severokorejskeho a juhokorejskeho spiona. Presvedcive plavanie v zanrovych vodach s obcasnym uskokom do dramatickej linie s dobre davkovanym humorom drzi divakovu spokojnost pocas celej doby. Prekvapenim je hudbony motiv pocas zaverecnych titulkov, ktory je nijak nezakryvanou vykradackou ustredneho motivu Piratov z Karibiku :) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama