Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Nelze než souhlasit, že Batman: Under the Red Hood je zatím nejlepší superhrdinský "animák", který jsme měli možnost shlédnout. Trumfnul tak snímky Superman Doomsday, Justice League: Crisis on Two Earths, či Green Lantern: First Flight. V čem Under the Red Hood vyniká je perfektní akce a naprosto vynikající vykreslení hlavních postav, tedy samotného Batmana, Red Hooda a geniálního Jokera. Opět budu opakovat zde již vyřčené, ale také mne nesmírně potěšila účast dalších "hráčů" z Batmanova universa Nightwinga, Riddlera a Ra's al Ghula. Navíc se povedl i dubing(Jensen Ackles jako Red Hood). Opravdu překonat tento snímek bude pro jeho následovníky nesmírně těžké. Avšak to jsem si po shlédnutí Superman Doomsday, nebo Justice League: Crisis on Two Earths říkal také. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se Marvel ( např. Planeta Hulk či Wolverine vs Hulk) a DC (např. bravurní Superman Doomsday či Batman/Superman: Veřejní nepřáté) vrhl nejen na filmová zpracování svých hrdinů, ale i na jejich animovaná dítka. Nutno podotknout, že jak filmová zpracovaní tak i ta animovaná (viz. zde Batman: UTRD) se povedla. Batman pod červeným plášťem je temný a nikterak pro děti (animace je povedená) směřovaný animák. Batman je zdrcen po smrti svého druhé Robina. Ve městě si upevňuje moc mafián Černá maska (či lebka) a navrch se zde objeví nový padouch (?) s červenou maskou. Jako bonbonék celého filmu je naprosto lahůdkový JOKER, který hlaškuje a vytvaří skvělou atmosféru a pnutí mezi Batmanem. Máte-li rádi komiksy, batmana a skvělý příběh s animací -> BATMAN: UNDER THE RED HOOD JE JASNÁ VOLBA! ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Na hodinu a pár minut nabízí Red Hood celkem zajímavou zápletku. Ale nejsem až tak zažraný fanda, aby mně nebila doočí slabá animace nebo přemíra akce, soubojů a podobných blbinek. Je to prostě jen skákání hadrových panáků, kde gravitace nehraje sebemenší roli. Ale ta hudba společně s příběhem za hodinu života rozhodně stojej. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit animaci, protože mi přijde na klasiku až moc východní, ale svůj účel svým způsobem plně splnila. i když jsem na filmy s Batmanem takového typu přímo nadrženej, tak jsem se bál, že to nebude zároveň nic úžasného. Nakonec to sice nebyla žádná pecka, ale byl jsem spokojen. Se spojením nějaké té minulosti. Seznámení s Black Mask, opětovné setkání s Jokerem, který byl dle mého lehce sušší, ale stejně na něm bylo jasně poznat, že to je Joker. A dobře dělaný plot okolo Red hooda, o tom co je zač a tak dále. Nakonec v celku spokojen. ()

McM 

všechny recenze uživatele

Klasická ruční animace rozhodně neurazí. Navíc je to slušně brutální na "animák". Škrcení, ustřelování hlavy, umlácení páčidlem.. a to vše s krví. Soundtrack je snad největší plus. Jde s temnou atmosférou ruku v ruce. A příběh. Bál jsem se jak bude debilní (zatím jsem se k žádnému DC/Marvel animáku nedokopal, takže jsem neměl představu a spíše jsem si myslel, že to bude buď přepsaný komiks bez krve a nebo něco trapně naivního), ale příjemně překvapil. Je to sice pouhé "nový záporák - bitka - problém - finále", ale příjemně okořeněné. prostě super! :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Příběh je postaven na komiksu "A Death in the Family" z roku 1988, kde čtenáři mohli volit mezi záchranou a smrtí druhého Robina Jasona Todda. Bylo zaznamenáno přes 10 tisíc hlasů, z nichž 72 % bylo pro možnost zabití Jasona Todda. Todd byl poté v roce 2005 vrácen zpět v komiksu Under the Hood. (Caszidy)
  • Režisérka Andrea Romano namluvila jednoho z reportérů. (Caszidy)
  • Číslo, které má Joker na štítku na vězeňském obleku je 11940. Joker se poprvé objevil na stránkách komiksů právě v roce 1940. (TwoFace)

Reklama

Reklama