Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Chris Nolan zmenil Batmana a jeho univerzum vo filmovom médiu k nepoznaniu (o komikse v tomto prípade nemôže byť ani reči), o tom niet žiadnych pochýb. Dnes už aj animáky odohrávajúce sa v klasickom DC Gothame (Robin a veľké množstvo kdejakej pestrofarebnej divočiny) obsahujú nehorázne množstvo temnoty a chorej psychiky. Under the Red Hood je príbeh alternatívny, ktorý vysvetľuje niektoré udalosti z Batmanovho života trochu inak, než sme na to zvyknutí z burtonoviek či nolanoviek, ale je perfektne prepracovaný a to mi vyhovovalo. Temne ladená animácia a hudba, uveriteľný vývoj postáv a zbesilá akcia sú len barlami mohutného (na 75 minútovú stopáž) a kvalitného príbehu. Je to nasiaknuté temnou psychológiou a dospelými otázkami morálky, pomsty či ľudskosti viac než som mohol čakať. Vyvrcholenie je absolútne nolanovské, choré, temné, napäté i dojímavé. Takmer je mi ľúto, že je to len animovaný film, vidieť to prevedené do hraného filmu, asi umriem blahom. (85%) ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Nejtemnější, nejdrsnější a taky nejlepší animák od DC (a možná i celkově komiksový). Perfektní hlasové obsazení (Greenwood, Harris, Ackles, Di Maggio, Isaacs) a skvělý příběh, který na světlo vytahuje jednu nejbolestivějších proher v celé Batmanově kariéře, se kterou se musí konečně vypořádat.Tenhle film prostě nemůže nikoho zklamat (mě rozhodně nezklamal). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím můj nejlepší komiksový animák. Děj je naprosto uchvacující a neustále odsýpá směrem kupředu. Dost mě překvapilo, jelikož nejsem zrovna fanoušek kresleného komiksu ve filmovém zpracování, že zde není tolik soubojů jako například v Avengers. Batman vs. Red Hood rozhodně doporučuji, nechme se překvapit s jakým příběhem na nás vyrokuje Christopher Nolan u třetího Batmana. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale skoro všetky klasické animované verzie Batmana sú ďaleko lepšie, napínavejšie a klasicky temnejšie ako akékoľvek hrané filmy preplnené CGI efektmi. Super akcia a dobre reprodukovaný príbeh. Ako keby animáky nemali čas na zbytočné a zdĺhavé scény ako hrané filmy. Doslova vynucujú prúd dialógov jeden za druhým. Je to dráma v plnom význame a to po celý čas filmu. Žolík ako vždy strieľa trefné, satirické až smrteľne vtipné poznámky. Veľmi dobrá hudba, ktorá verne odzrkadľuje samotný dej. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý animák. SUPERMAN: DOOMSDAY sa mi páčil trochu viac, ale inak vyrovnané skóre. Slušná dávka temnoty (nielen obrazovej aj psychologickej), kvantum akcie, neodolateľné Jokerove hlášky. Trochu na škodu (aj keď vyznávačov série to určite poteší) je množstvo postáv, ktoré sú tam často len preto, že ich poznáme a nič dôležité nestihnú spraviť (a niekoľko ďalších je aspoň slovne spomenutých). Píbeh by sa dal určite prepracovať na celovečerák a potom by mierna gulášovitosť určite zmizla. Solidný nasledovateľ Nolanových Batmanov... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Číslo, které má Joker na štítku na vězeňském obleku je 11940. Joker se poprvé objevil na stránkách komiksů právě v roce 1940. (TwoFace)
  • Producent Bruce W. Timm nadaboval Riddlera. (Caszidy)
  • Příběh je postaven na komiksu "A Death in the Family" z roku 1988, kde čtenáři mohli volit mezi záchranou a smrtí druhého Robina Jasona Todda. Bylo zaznamenáno přes 10 tisíc hlasů, z nichž 72 % bylo pro možnost zabití Jasona Todda. Todd byl poté v roce 2005 vrácen zpět v komiksu Under the Hood. (Caszidy)

Reklama

Reklama