Reklama

Reklama

600 kilo zlata

  • Francie 600 kilos d'or pur (více)
Trailer

Zvítězí touha po bohatství nad základním lidským instinktem? Společnost Canadian Gold těží zlato v povodí řeky Essequibo v Guyaně. Její ozbrojené gerily terorizují usedlosti drobných zlatokopů a snaží se je vyhnat z nalezišť. Virgil, pilot vrtulníku, který zásobuje tábory prospektorů, tyto praktiky dobře zná. Po letech úmorné dřiny teď zatoužil po větší rybě – láká ho zlato, které společnost ukrývá ve svých sejfech. S přáteli proto vymyslí plán, který měl rozhodně šanci na úspěch… Jejich helikoptéra však musí i se vzácným nákladem nouzově přistát a oni se ocitají uprostřed zeleného pekla. Další cestu deštným pralesem pak provází všudypřítomné nebezpečí. Kromě obtížného hmyzu a jedovatých hadů jsou to především jejich pronásledovatelé, kteří chtějí ukradené zlato dostat za každou cenu zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Oukej ! Takže vážení přátelé, v našem cirkusu se nyní ...zázrak opět nekonal ! A to jako proč! No protože se očekával zázrak zrození čehosi ve smyslu snad Souboj o poklad jenky zefru, kde šlo taky vo zlato a nakonec šlo skoro vo život, tak tady v tomto díle šlo jakože vo zlato, a výsledně šlo vo hovno !!! Příroda ukázaná v celé své kráse, nebýt několika džunglovských křováků, snad by mě to ani neba. Naštěstí jsem pod vlivem vopijátů vyvařených ze smažených housenčích kuned, v poslední chvíli zmerčil závěrečný titulky, a mou přechlupatělou myslivnou projel blesk zářného prozření a já, jako všemocný zaječel: TY vole, to byla ale píčovina ! ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku si zaslouží největší hodnocení příroda a džungle... Děj působí hodně planě, herci nejsou špatně zvoleni, ale zase nic světoborného nepředvedou. Trochu nechápu, proč nazvali tvůrci tento film komedií, když se tam nic vesélo neděje, ale nevadí :) Závěrem jen dodám, že se z tohoto snímku dal udělat skvělý film, prostředí je totiž excelentní, ovšem rozpočet byl asi hodně nízký,, škoda no *** ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Krvavým diamantem (2006) se skutečně přímo nabízí a není to jen závěrem a podobnou vizáží hlavního hrdiny. 600 kilo zlata je celkem příjemným výletem do džungle Guyany v Jižní Americe. Ta džungle byla opravdu skvělá a se zvukem 5.1 jsem to všeliké šustění a švitoření měl opravdu kolem sebe jako ve skutečnosti. Asi bych tam v noci na šíro tak v klidu nekempoval při mručení jaguára.... Po krátkém úvodu se děj celkem svižně rozběhne až do momentu odletu ze základny prodejců zlata. Pak k veliké škodě ztrácí tempo a je to už jen takové plahočení (jak po scénáristické tak po režijní stránce) ke konci. Stačilo málo a bylo to dobré! Nicméně já jsem od toho Krvavý diamant nečekal, spíše dobrodružný snímek něco ve stylu Souboj o poklad Yankee Zephyru (1981) leč o poznání modernější, proto jsem nebyl zklamán. Kdo si chce v pohodičce shlédnout lehce akční dobrodružný snímek o lupičích zlata, ať jde v klidu do toho. Dávám tři zlaté cihly. * * * ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Tak po prvé toto komédia určite nebola. Film by bol viac než priemerny, keby ho lepšie domysleli. Prostredie, hudba, strih, kamera všetko sedi a dokonca aj herci. Nereálna je tam scénka, keď slepy odstreli dvoch či troch a každého na jednu ranu to je fakt sci-fi. Myslím, že film je napriek tomu podhodnotený. 3* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Komedie to teda vůbec neni. Dobrodružný to vzhledem k putování v džungli docela je, ale čekal jsem víc napětí spolu s akcí. Právě na akci se nejvíc projevil pravděpodobně nevelkej rozpočet, takže je to na ní občas vidět a je jí tu po skromnu. Jinak to teda je natočený vcelku obstojně, a dá se to jednou vidět. Jenomže celkově snímek tak trochu vede od nikud nikam, stejně jako cesta hlavních hrdinů po džungli, protože příběh nepůsobí moc celistvě. Rád bych dal lepší hodnocení a podpořil tak evropskou kinematografii, ale abych byl fér, nemůžu dát víc, než dvě slabší hvězdy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na Guyaně. (Terva)

Reklama

Reklama