Reklama

Reklama

Zmizení Alice Creedové

  • Velká Británie The Disappearance of Alice Creed (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2009, 96 min

Britský nezávislý thriller se točí kolem únosu plného nečekaných zvratů. Příběh nejprve sleduje bývalé trestance Vica (Eddie Marsan) a Dannyho (Martin Compston) při úpravách malého bytu na důkladnou a zvukotěsnou celu. Chorobně podezíravý Vic je dominantní drsňák, slaboch Danny udělá téměř cokoli, co mu Vic nařídí. Plán zločinců je záhy jasný: zmocní se mladé dívky z bohaté rodiny, zavlečou ji do připravené kobky a tam ji připoutají k posteli. Výměnou za dívčin bezpečný návrat pak pošlou snímky své oběti- Alice Creed (Gemma Arterton)- jejímu otci s požadavkem na zaplacení dvou miliónů liber. Vic si je jistý, že jejich zločin nemá chybu. Jenže brzy se ukáže, že ne všechno jde podle plánu. Alice je totiž chytřejší a vynalézavější než předpokládal a navíc Dannyho loajalita není tak neotřesitelná, jak doufal. Zmizení Alice Creed je prvním hraným snímkem režiséra J. Blakesona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (176)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý thriller, ve kterém se stále něco děje. Nebýt několika předvídatelných a klišé okamžiků, neváhal bych hodnotit plnou palbou. Uvidíte zde nahou a charismatickou Gemmu Arterton, které přicházím čím dál tím více na chuť... A tak tento vcelku napínavý a slušně natočený film hodnotím 4 hvězdičky… ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Zajímavě syrový a drsný začátek předznamenává, že bude následovat něco mimo střední proud, dílko, které nese jasné znaky svého původu v britských vodách. Je příjemné sledovat, jak se dá kouzlit při hereckém obsazení tří lidí a jedné nábojnice. Po rovněž střídmé úvodní oťukávačce postav pak následují šarády v nebývalém množství a intenzitě. Bohužel to, co má být hlavní devizou filmu, se tak trochu obrací proti tvůrcům, protože čeho je moc, toho je příliš, a když se všechno zvrtne už popáté, začne to trochu nudit. Po x-té iteraci se nejen dá snadno dopředu určit, jaký zvrat bude následovat, ale demotivovaný divák postupně získává dojem, že ať to dopadne jak chce, je to vlastně jedno, záleží pouze na tom, kde se zrova zastaví rozpočítadlo. To určitě nemusí vadit každému, pro mě ale film po chvíli ztratil kouzlo a nejvíc mě nakonec zaujalo prosté sdělení, že největší gauner nemusí být vždy největší všivák (což jej ovšem nutně nečiní menším gaunerem). Přiznávám ale, že kdybych v té křepelce na posteli rozeznal Gemmu Arterton dřív než při závěrečných titulcích, existuje reálná možnost, že bych během filmu spolupracoval lépe a radostněji. Doporučeníhodná trojka. ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Pokud jste uchyl a chcete unést mladou, pěknou holku nebo pokud potřebujete peníze a chcete kvůli tomu unést mladou, pěknou holku nebo pokud prostě potřebujete unést mladou pěknou holku, tak tenhle film můžete brát jako velice zdařilé instruktážní video a sledujte jej s perem a blokem abyste si mohli dělat poznámky :o) ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut nezazní kromě strohého "OK" ani hláska. Sledujeme dva muže, kteří přestavují obyčejnou místnost v nedobytnou pevnost a připravují se na únos Alice Creed, která jim má vynést tučné výkupné. Asi ale nikdy neslyšeli o zákonu "jakmile má něco sebemenší šanci se pokazit, tak se to pokazí", protože jinak by si to celé pravděpodobně rozmysleli...tři herci, pár lokací a výsledkem je sympatický thriller s několika předvídatelnými zvraty, s jedním nebo dvěma méně předvídatelnými zvraty a příjemným soundtrackem. Příklad toho, jak se dá za málo peněz udělat hodně muziky. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem minimalistické trillery a naozaj dokážem oceniť či už ich režisérov, alebo aj scenáristov, ktorý vedia bez straty tempa udržať dusnú komornú atmosféru a napätie medzi postavami na priestore pár metrov štvorcových. Zmiznutie Alice Creedovej si síce vystačí s trojicou hercov, rovnako spĺňa aj obmedzené priestorové požiadavky a zo začiatku, keď režisérovi ešte scenárista nepodkopáva nohy blbými zvratmi je vidieť aj režisérov talent. Lenže po naozaj vynikajúcom úvode sa začína na seba kopiť jeden zvrat za druhým a film sa mení na schématický a nechutný konštrukt s tým najtuctovejším finišom, aký si len viete predstaviť...50% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Pôvodne zmýšľaný záver filmu bol oveľa pochmúrnejší. (megajalec)
  • Herci a štáb považovali scénu, v ktorej musí Gemma Arterton pred únoscami močiť do fľaše, za viac emocionálnu ako tú, kde ju prvýkrát vyzliekli. (megajalec)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama