Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Klasický thriller, jehož hlavní představitel se moc klasicky nechová. Dobro a zlo je jasně definované. Člověk sice celou dobu soucítí s rodinou uneseného, ale na konci filmu, přece jen Garymu ty prachy přeje. Což je možná nemorální, ale člověk většinou přeje padouchům. Co vytknout? Byla by toho spousta, ale osobně se mi zrovna teď nechce řešit mírné nelogičnosti. Proto hodnocení podřídím čistě dojmu z filmu, který je na 70%. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson nikdy nenatočil nic, co by se byť jen o mikrometr odchýlilo od spolehlivé vyšlapané pěšinky divácky vděčného filmu. I tohle je, fotbalovou terminologií, tak "zabetonované", až hrůza. Je zvláštní, že u většiny ostatních mi ta předposranost a hra na jistotu nevadí, jen ten Gibson mi je trnem v oku. Výkupné nikoho neurazí, ale to je tak to nejlepší, co se o tomhle filmu dá říct. ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Dobrý den, jmenuji se Tom Mullen, jsem úspěšný podnikatel a milionář. Vlastním leteckou společnost a opravdu se mi daří. Život bych měl perfektní, ale někdo mi z neznámých důvodů unesl mého jediného syna. Nejdřív mě zkusili vydírat s výkupným, ale já se nedal a tvrdě nastoupil do protiútoku. Nabízím dvakrát větší odměnu za dopadení zločinců a za záchranu syna. Kdo z vás by odolal takové nabídce? Mel Gibson v hlavní roli psychologického krimi thrilleru, v roli otce, který je pro záchranu svého syna schopný čehokoliv. Začátek filmu se drží běžného stereotypu. Vyjednat s únosci výkupné, domluvit se (za pomoci federální policie) na místě předání a doufat, že znovu uvidí syna. Všem je ale brzy jasné, že tady jde o profesionála a tak po zpackané úvodní záchranné misi nastupuje chladný úsudek a jasné kalkulace. V tom okamžiku začíná ta pravá "sranda" mezi otcem a únoscem. Brilantní dialogy, vypjaté momenty, psychicky kolabující manželka taky racionálnímu uvažování nepřidává. Mel Gibson perfektně zvládá všechny polohy - milujícího manžela, stresem a láskou k synovi pohnutého otce i zdánlivě bezcitného vyjednávače. A do velmi úspěšného duelu se mu staví vynikající Gary Sinise v roli ústředního padoucha, člověka bez skrupulí a především s jasným cílem jak dosáhnout svého. A to i za jakoukoliv cenu. Jeho hra na honěnou je do detailu vymyšlená. Ale jen do té doby než se karta otočí a z honěné myši se stane útočící kocour. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď multimilionárovi Tomovi Mullenovi uniesli malého syna, rozhodol sa napriek radám expertov z FBI, jednať na vlasnú päsť. Odmietol zaplatiť výkupné a nechal v masmédiach vypísať odmenu za hlavu únoscu jeho potomka. Tú stiahne jedine pod podmienkou, že mu bude syn v zdraví vrátený späť domov. Vyplatí sa mu tento nečakaný ťah? To sa môžete dozvedieť v tomto americkom thrilleri. Jedná sa o film s bohatou produkciou, prvotriedným hereckým obsadením, ktorý však nijak neprevyšuje podarený hollywoodsky priemer. *** ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Silný herci vo filme, ktorý má dobrý scenár a nápaditú réžiu. Až mi príde smutno, že režisér ako Ron Howard natočil Hillbilly Elegy. Tu ide na istotu. Postupne rozvetvuje príbeh... je drsný, surový a emočne komplexný. Scény medzi Gibsonom a Russo majú spád a sú uveriteľné a rovnako je tomu aj s krimi zápletkou. Dýcha z toho ešte radosť z filmu. Snaha vypovedať príbeh inak. Je tam neustále prekvapovanie a obstojný záporák. Niečo takéto dokázalo vyprodukovať len veľmi málo filmov. Pre mňa príjemné a nostalgické. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Skladateľ Howard Shore už mal napísaný a nahratý celý OST, keď bol odmietnutý Ronom Howardom a nahradený novým od Jamesa Hornera. (fishki)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama