Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho 4: Útěk z pirátské zátoky

  • USA Free Willy: Escape from Pirate's Cove (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělý otec jedenáctileté Kirry se zraní a dívka musí proti své vůli odjet z Austrálie a žít s dědečkem, kterého sotva zná. Jejím novým domovem je jižní Afrika, konkrétně mořský park, který její děda provozuje. Kirra tady najde nové, neobyčejné přátelství. Jejím novým kamarádem se stane velryba jménem Willy, která přiláká do upadajícího parku turisty. Zátoka opět ožívá. Ochránci zvířat ale mají pro Kirru špatnou zprávu. Willy totiž nemá vyvinutý orientační smysl, v oceánu by zahynul a laguna mu začíná být malá. Pak nezbude nic jiného, než ho utratit. Z Kirry a Willyho jsou nerozluční přátelé. Dívka dělá vše pro to, aby se Willy mohl vrátit ke svému hejnu dřív, než z něj dědečkův chamtivý konkurent udělá výdělečnou atrakci svého prosperujícího zábavního parku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

whack 

všechny recenze uživatele

Bindi Irwin ide v šľapajach svojich rodičov (prírodovedcov a ochranárov), preto úlohu záchrankyne mladej kosatky zahrala s radosťou. Väčšina scén bola natočená s umelými kosatkami, čo je tiež pozitívne. Napriek tomu však vo filme vystupovali aj reálne kosatky a navyše zo zajatia. Ako rodinný film s pozitívnou agitkou je to ale fajn. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nekopírovalo právě prvního Willyho, film Delfín Flipper, tak je to docela pohodový prázdninový snímek pro děti, kde dcerka Lovce krokodýlů, byť trochu při těle, předvádí, že podědila nějaké geny. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/zachrante-willyho-utek-z-piratske-zatoky.html --- Dcerka Lovce krokodýlů po svém dokumentárním seriálu Bindi, dívka z džungle přichází v celovečerním filmu, a hned se slavným Willym. Pokud by se film nesnažil těžit z předchozích Záchran Willyho, a dokonce nekopíroval základní děj zcela prvního filmu, bylo by hodnocení lepší. Snímek je prostým dětským filmem, a kdybych mohl říct, že si na nic jiného nehraje, proplul by podobně jako Delfín Flipper. Ostatně, právě z Flippera je ukradena druhá dějová linie. Za dědou přijíždí z Austrálie do jižní Afriky (tedy Jihoafrické republiky, pro filmaře podobně levné, jako je Rumunsko nebo Bulharsko) 11letá vnučka. Otec se totiž zranil při pádu ze žebříku, a v Austrálii asi nemají žádné známé, takže řeší otcův pobyt v nemocnici tímto složitým a nákladným způsobem. Děda je samozřejmě lůzr, závislý na alkoholu a hazardních hrách, aby mu teprve vnučka mohla otevřít oči a nastavit zrcadlo! Děda vlastní parodii na zábavní park Pirátská zátoka (a překvapivě nejde o TEN Pirate's Bay, odkud taháte torrenty, takže když se objeví zbloudilá kosatka, vidí v tom znamení osudu a víc peněz na chlast. Navíc majitel skutečně, ale skutečně obřího zábavního parku z druhé části města má o kosatku také zájem a vysázel by za ni půl milionu (nevím, jaké měny, jestli jihoafrické, dolarů, netuším). ALE - je tu ta vnučka, která rozmlouvá s nebohou kosatkou, krmí ji a míní ji vrátit ke stádu, nebo jak se jmenuje hejno ryb. Jak to asi dopadne, je jasné, že jo? Říkám, nevykrádat to dva filmy, docela to jako prázdninová oddechovka pro děti ušlo. I kamera je slušná a Beau Bridges v roli dědečka uvěřitelný. Jeho ranní tučňák mimochodem patří k vrcholům celého filmu. Disk je velice hezky udělaný. Potěší, že hned naběhne menu. A i když jsou bonusy - pochopitelně - soustředěny na Irwinovu dcerku (která dokazuje, že je dcerou svého otce), jsou krátké a vcelku vydařené. Navíc všechny mají české titulky. Je zde skutečně slušně udělaný dokument z natáčení (7:39), představí se zvířecí hvězdy (3:11), následují dvě vystřižené scény (2:08), jedna nepovedená - ta vystřižená - scéna (1:30) a Bondin videodeníček z natáčení (4:28). ()

Reklama

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Tohle maj děcka moc rády, proto je to tak opotřebovaný.." ;) Jako to téma ?? Nebo chudák Beau ?? Čtvrtý Willy neplatí za tak principiálně špatný film jako ten předchozí, balancuje ovšem na hraně vrcholně bizarní podívané a (sebe)parodie tak nešikovně, že mu to zkrátka nelze odpustit. ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Ovšem, že tento díl už originalitou nezáří, ale pro mě se jedná o vcelkou relaxační a pohodový rodinný film. Kromě toho zbožňuju letní filmy odehrávající se u moře. Nebudu se opakovat, to už je zřejmé podle zdejšího hodnocení. Je tam plno prvků, které už bylo možné vidět v předchozích filmech o Willim a něco málo šoupli i z Delfína Filipa. Ale co si rozhodně troufnu říct je fakt, že oproti třetímu katastrofálnímu dílu, se mi tento líbil mnohem víc. (55%) ()

Baruska92 

všechny recenze uživatele

Rodinné filmy, ve kterých jsou zvířata, mám ráda :) Většina takových se mi líbí, ale tento film moc ne. Musela jsem ho bohužel srovnávat s prvním dílem /Zachraňte Willyho/ a přišlo mi to oproti němu dost slabé. Jde v něm cítit snaha o to, udělat to přesně podle prvního dílu a zdá se mi, že se to moc nepovedlo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o jediný díl série, ve kterém si nezahrála žádná živá kosatka. (Žralok)
  • Ve filmu se již neobjevila kosatka Keiko, hrdina předchozích filmů, jenž uhynul po vypuštění na svobodu do volné přírody na zápal plic 12. prosince 2003 v Norsku. (korbitch22)
  • Vo filme sa objavil aj legendárny kabriolet Škoda Felícia (1959 - 1964) v oranžovej farbe. Prišli ním dvaja "zlí chlapi", ktorých Gusov (Beau Bridges) konkurent najal, aby nakŕmili Willyho rybami otrávenými nemrznúcou zmesou. (J.J.1972)

Reklama

Reklama