Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina teenagerů se omylem zamotá do postmodernistického zombie filmu, ve kterém se s pomocí nově získaných přátel dobojují až do finálního klišé. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Technicky absolutní špička, moc sem ale nedával ten dabing.No a typicky strašně nudný scénář, který bohužel nedovoluje dát víc než lepší a upřímné 2*.Tvůrci si měli zajistit určitě starší herce do všech vedlejších rolí, nagelovaní puberťáci v sáčkách představující agenty...to bylo strašně k smíchu, herecký výkon pana Huňaře naprsosto strašný a to bez debat, nevěřil sem mu ani to uvaření těstovin.Hlavní představitelka ho naštěstí přebíjí plnou palbou.Když na plátně objevil Brut, umíral sem smíchem ( v pozitivním slova smyslu ) úderný hlášky a skvělej herec, škoda že se na plátně neohřeje dlouho.K dobru mluví skvělá práce s klišé záběry a celkově jejich využití neritovalo ale bavilo, maximální efekty, film působí místy víc profesionálně než půlka kinoprodukce v Čechách ( o studentech Famu a Famo nemluvě, některé filmy od nich působí o proti tomuhle jako trapné skeče ) jenže kvalita kolísá a když není ve filmu akce, bez rychloposuvu to nepřežijete.Konec úplně o hovně, bez myšlenky, zvratu, nápadu.Štvalo mě kopírovaní chování zombie z hry Dead Island, ale jako mocně.V každym případě je to ale dost odvážná práce, kterou sice hodně kritizuju, protože scénáře sou pro mě důležitější než skvělá technická stránka a tady nemůže být o scénáři ani řeč.Když tvůrci zkusí něco osobitějšího a obloukem se vyhnou hereckému obsazení maestra Huňaře, jednou natočí film, ze kterého si sedneme všichni na prdel.Fandím vám a přeji lepší námět. 45%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chlapci a děvčata vytvořili snímek, který není skvělý, ale který má rozhodně ambice na to, aby se jeho tvůrci stali někým, kdo bude pokračovat v zajímavé práci. A myslím, že by jejich práce mohla stát za to. „Zombie Movie“ je snímek, který může nadchnout, ale také nemusí. Jde o to, jak se na žánr díváte a jak dáte šanci amatérskému filmu. Tenhle si ji rozhodně zaslouží. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takový Zombieland po česku. Na studentský film a vůbec na celou českou tvorbu velmi výrazný a profesionální kousek, s, na české poměry v současném hororovém žánru, téměř dokonale vystavěným příběhem. Již ze začátku zdatně buduje hustou atmosféru a nabídl mi i několik lekavých a napínavých momentů. Dal by se rozdělit do tří částí. Rozjíždějící se úvod, krvavá akce a likvidace a závěrečné vyjasnění. Sice mi není zcela jasné, proč byly postavy předabovány, protože dost často jsem měla dojem, že jim věty ne tak docela sedí do "pusy." Jakmile se na scéně objevil maník na motorce, se zbraní a drsňáckými hláškami, ihned mi došlo, že jakoby z oka vypadl postavě Woodyho Harrelsona ze Zombielandu. Rozhodně dobrý tah. A taktéž obdivuji ukázkový a mistrovský plakát. Jeho kvality jsou srovnatelné s "hollywoodskými" hororovými plakáty. A sem by se tento počin také právem zasloužil dostat. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hodnotit to jako práci středoškoláků, tak musím ještě jednu hvězdičku přidat. Ale nerad dělám odlišná měřítka, takže si přiznejme, že scénář není žádná sláva, na triky nebyly peníze a herci jsou prostě spolužáci a kamarádi. Ale kluci mají nakoukáno, účelně používají žánrová schémata, vědí jak funguje střih, dokáží pracovat se zvukem, i ta hudba je docela slušná. Film trvá sice jen necelé tři čtvrtě hodiny, ale pokud máte rádi horory, tak vřele doporučuji. Z domácích luhů a hájů moc lepších žánrových snímků nenajdete. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokus o český zombie horor ztroskotal na jeho nečeskosti. Stačí si odškrtávat, nakolik jsou tvůrci důslední v naplňování žánrových klišé. Nechybí téměř nic, mnohé je naopak do děje zakomponováno tak násilně, až to hraničí s parodií (vysvětlovací pasáž). Zároveň nepřibylo nic původního, co by nebylo k vidění ve dvou tuctech dřívějších filmech stejného ražení. Mimořádně otravné jsou post-synchrony, jež s nepřirozenou mluvou mladých hrdinů vytvářejí pocit, že sledujeme sice v Česku natočený (Škodovka), nicméně zahraniční film s odbytým dabingem. Fakt, že šlo o záměr, svědčí o smutné skutečnosti, že když už zde může vzniknout zombie film, pak jenom podobně sebe-shazovacím, kritiku v podstatě alibisticky vylučujícím stylem (viz taky Choking Hazard). ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama