Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina teenagerů se omylem zamotá do postmodernistického zombie filmu, ve kterém se s pomocí nově získaných přátel dobojují až do finálního klišé. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hodnotit to jako práci středoškoláků, tak musím ještě jednu hvězdičku přidat. Ale nerad dělám odlišná měřítka, takže si přiznejme, že scénář není žádná sláva, na triky nebyly peníze a herci jsou prostě spolužáci a kamarádi. Ale kluci mají nakoukáno, účelně používají žánrová schémata, vědí jak funguje střih, dokáží pracovat se zvukem, i ta hudba je docela slušná. Film trvá sice jen necelé tři čtvrtě hodiny, ale pokud máte rádi horory, tak vřele doporučuji. Z domácích luhů a hájů moc lepších žánrových snímků nenajdete. ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

8/10 - Jeden z nejlepších českých studentských filmů. Technická stránka je fakt vymazlená, jak animace tak i samotní zombíci. Atmosféra na začátku je super, kamera a zvukový doplňky dodávají to co mi chybí u spousty komerčních hororů. Bohužel v dalším průběhu filmu je kvůli zombie napětí tatam, ale i tak mě film nadále bavil a dokazoval svoje kvality. Myslim si, že kluci maj velkej talent a na další jejich filmy se určitě podívám... Jen tak dál... ()

Reklama

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem že něco takového existuje , že by Česko konečně natočilo něco co by se jim v tomto žánru ( mém oblíbeném ) podařilo !!! Blohopřeju těmto studentům , kteří tento film vytvořili fakt se jim to povedlo !!! Dal bych jen 3*, ale když se zamyslím že nejsme v Americe kde jsou tyto filmy běžné tak dám 4* !!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokus o český zombie horor ztroskotal na jeho nečeskosti. Stačí si odškrtávat, nakolik jsou tvůrci důslední v naplňování žánrových klišé. Nechybí téměř nic, mnohé je naopak do děje zakomponováno tak násilně, až to hraničí s parodií (vysvětlovací pasáž). Zároveň nepřibylo nic původního, co by nebylo k vidění ve dvou tuctech dřívějších filmech stejného ražení. Mimořádně otravné jsou post-synchrony, jež s nepřirozenou mluvou mladých hrdinů vytvářejí pocit, že sledujeme sice v Česku natočený (Škodovka), nicméně zahraniční film s odbytým dabingem. Fakt, že šlo o záměr, svědčí o smutné skutečnosti, že když už zde může vzniknout zombie film, pak jenom podobně sebe-shazovacím, kritiku v podstatě alibisticky vylučujícím stylem (viz taky Choking Hazard). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takový Zombieland po česku. Na studentský film a vůbec na celou českou tvorbu velmi výrazný a profesionální kousek, s, na české poměry v současném hororovém žánru, téměř dokonale vystavěným příběhem. Již ze začátku zdatně buduje hustou atmosféru a nabídl mi i několik lekavých a napínavých momentů. Dal by se rozdělit do tří částí. Rozjíždějící se úvod, krvavá akce a likvidace a závěrečné vyjasnění. Sice mi není zcela jasné, proč byly postavy předabovány, protože dost často jsem měla dojem, že jim věty ne tak docela sedí do "pusy." Jakmile se na scéně objevil maník na motorce, se zbraní a drsňáckými hláškami, ihned mi došlo, že jakoby z oka vypadl postavě Woodyho Harrelsona ze Zombielandu. Rozhodně dobrý tah. A taktéž obdivuji ukázkový a mistrovský plakát. Jeho kvality jsou srovnatelné s "hollywoodskými" hororovými plakáty. A sem by se tento počin také právem zasloužil dostat. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama