Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Velká Británie Monsters (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (449)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Romantická sci-fi road story (akční monster horor rozhodně nečekejte), odehrávající se poblíž (a uvnitř) karanténního pásu země mezi USA a Mexikem, který je už pár let infikován nešťastně importovaným mimozemským životem. První polovina filmu je nepříjemně nudná (nic než dva nijak zvlášť charismatičtí cestující), druhá jednoznačně zachraňující, tedy lepší, zajímavější, atmosferičtější. Po vizuální stránce je to film (vzhledem ke svému mini rozpočtu) vytřískaný až na obdivuhodný max, vše vypadá přesvědčivě a to i včetně občasně se zjevujících gigantických chapadláků. Škoda, že se zakázaným územím neprojdeme o trochu déle, a že snahu o co nejvyšší realističnost nezanedbatelně kalí nízká pravděpodobnost celé situace (zazdít?? ne, vyhladit!) včetně několika dílčích blbostí. Ale jo, můj dojem je nakonec dobrý, určitě i díky parádnímu závěru filmu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Od Monsters jsem nečekal žádnou mimozemskou akční invazi, ani nic přehnaně výbušného a silně strhujícího. Rozpočet byl nízký a proto od tohoto filmu nemohl nikdo čekat žádné zázraky. Bohužel jsem nečekal až zase tak velké druhé housle v podobě monster a jejich působení ve filmu. Celý film v podstatě nevykazují žádné nebezpečí pro nikoho a jsou pouhou kulisou. Proto je tento film vrcholně nevhodný pro fandy akčního sci-fi, nebo mimozemšťanů. Tvůrci udělali ohromnou chybu, která nebyla ani tak součástí filmu, ale jeho propagace. Tohle je hodně velký krok vedle, skoro až lživá reklama, kterou mohl odhalit pouze zkušenější divák. Nevím o co přesně Edwardsovi šlo, ale zjevně si chtěl hlavně namastit kapsy. Příště prosím běz těch nadupaných trailerů a posterů, když ve výsledku divák obdrží soukromé drama dvou lidí, kteří chodí po pralese. Přesto se musí ocenit piplačka, kterou musel sám Edwards při výrobě filmu podstoupit a jeho celkem solidně vypadající triky, které dělal sám na notebooku. 57% 30.09. 2010 ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Na cestě po Mexiku , s malou obměnou. Místo průvodcovského (ryze pánského) dua Bartoška-Donutil, zde má naštěstí (nic proti vám pánové) zastoupení i nežnější část pohlaví... Pokud čekáte akční apokalyptickou sci-fi podívanou, plnou krvelačných, po lidské krvi prahnoucích, monster, velkolepých výbuchů, velké neohrožené armády vojáků, prezidenta usedajícího do kokpitu stíhačky....čekejte dál popř. se obraťte na jinou adresu. Pokud se spokojíte s komorní (čti příjemně civilní) volně plynoucí road indie movie, předkládající jentak mimochodem několik aktuálních otázek, nenutící vám však svou představu a zaujmutí jednoznačného stanoviska, mohli by být monsters snímkem pro vás. Sympatické, navzdory (díky?) své jisté naivitě. Přesto, mému subjektivnímu pohledu, neporovnatelně bližší, než drtivá většina současné megalomanské „konkurence“. Narozdíl od zdejší většiny, však nejsem přesvědčen, že Godzillaje tím snímkem, který chci od G. Edwardse vidět resp. cesta, kterou by se měl ubírat. Rád se však nechám přesvědčit o opaku..... Pouze přemýšlím, co asi mělo znamenat, to závěrečné rendezvous u benzínové pumpy. Zpočátku to vypadalo, že tihle inteligentní hlavonožci, přišli pouze omrknout současnou vyhrocenou (politickou) situaci na místní kabelovce resp. jak si stojí jejich americký soused za zdí, vzápětí však spíše na milostné hrátky s jiskřivou předehrou a možnou inspirací (popostrčením?) pro ústřední pár. Možná přišli ale pouze dotankovat. 75% zajímavý komentář (pro mě): JFL ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Práce s lokacemi a fantazií diváka, která má určit, co se tady vlastně odehrálo, tísnivý pocit s přibližováním se k "válečné zóně", nezájem USA o to, co se děje "za vysokou zdí", mezilidské vztahy.. Něco mi říká, že fosforeskující hlavonožci, co se muchlují nad benzínkou, až to konečně rozhýbe jazyky i lidských hrdinů, nebyli tím nejpodstatnějším, ale ten druhý plán zkrátka nefungoval a nebo, což je mnohem horší, tam prostě nebyl. Z koláče rozpočtu evidentně nejvíc ukously informační cedule a banány pro vřešťany, aby nelezli do záběru.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který rozhodně není tak monstrózní jak by mohl naznačovat název. Docela pochopím že je spousta lidí, kteří očekávají variaci na District 9 a tak budou zklamáni absencí akce. Místo toho zde probíhá jakýsi milostný příběh dvou lidí, kteří se chtějí dostat přes infikovanou zónu v Mexiku zpět do USA. Film u mě bezproblémově bodoval, vyjímkou je ovšem hluché místo asi 20 minut před koncem. Samotný závěr sice opět vše napravil, ale to už přicházejí titulky. Gareth Edwards v budoucnu může jistě dokázat ještě zajímavé věci. Prozatím nechám své hodnocení na 70%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Bez scenára a z dlhej chvíle vznikli so zámerom "možno z toho niečo bude" aj niektoré zábery, v ktorých sa hlavní hrdinovia predierajú džungľou. Počas nakrúcania tejto scény zrazu začali nepríjemne škriekať opice (vrešťan čierny), čo hercov značne vystrašilo. Ich autentické reakcie boli použité vo filme. (Abiosis)
  • Natáčecí štáb čítal dva lidi, byly použity kamery běžně dostupné v obchodě a také zdarma použitelné editory videa a programy na speciální efekty. (HellFire)
  • Film byl natáčen na skutečných lokacích, často navíc bez předchozího povolení. Natáčelo se bez komparzu. (HellFire)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama