Reklama

Reklama

Bůh versus Satan: Posledni bitva

  • USA God vs. Satan: The Final Battle
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Armagedon. Univerzální téma, které prochází po staletí všemi kulturami. Někteří tvrdí, že jeho význam se každým dnem zvyšuje. Překvapivě, poslední kapitola tohoto apokalyptického konce nebyla nikdy detailně prozkoumána: poslední boj mezi Bohem a Satanem, dobrem a zlem. Bible poukazuje na bitvu u města Meggido, na území dnešního Izraele. Jak bude tato bitva vypadat? Jak se tyto příběhy zrodily a jak se liší v průběhu dějin, v interpretaci různých náboženství? Bůh proti Satanovi. "Poslední bitva" provede diváky posledními dny a okamžiky, tak, jak byly předpovězeny věřícími všech tří náboženství, které pocházejí od Abrahama. (Filmexport)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (14)

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument, který je víceméně na houby. Proberou trochu historie, kde strkají křesťany s muslimy do jednoho pytle. Následně tvrdí, že abychom vysvětlili všechno zlo, stvořili jsme si postavu satana - a další kapitola filmu je pak o něm. A nakonec zabrousí do biblické knihy zjevení, z níž zjednodušeně vytáhnou nějaké ty katastrofy a konec. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný a komplexní úvod do židovsko-křesťansko-islámské mytologie, který ovšem nejde nijak do hloubky a jen shrnuje veškerá obecně známá fakta. Bohužel jsem v tomto ohledu trochu náročnější, takže jsem si vyloženě na své nepřišel. Na druhou stranu chápu, že tohle je točeno pro většinu, která je tímto tématem políbená jen letmo a jako takové to i hodnotím. 85% ()

Reklama

Stanley 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, který už někdy aspoň zakopnul o práh teologického vědění, tento dokument nepředstavuje prakticky žádný informační přínos. Vizuální zpracování, kdy sledujeme zacyklený sled stále týchž obrazů, začne po čtvrt hodině otravovat a unavovat. Bulvárně zbarvený tón zdejšího komentáře vyvolává dojem falešného vzbouzení pozornosti. Typický příklad mizerného dokumentu, který by se dal bez problémů scvrknout do minutáže jednoho večerníčku, aniž by musel být o něco podstatného ochuzen. Ale když jsem se po tomto filmu odebíral pozdě v noci na kutě, z temných zákoutí mého bytu jakoby vykukovaly stínové výjevy černého rohatce, takže aspoň něčím dokument očividně zapůsobil. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Vymysleli ste si boha, ale prečo sa mu klaňať keď mi robí zle? Vualá, vymyslíme Satana! Odhliadnuc od všetkých sektárskych velekecov, ktorých v dokumentne odznie teda na tony, príde pozorný divák na mnoho zaujímavých zistení. Boh sa síce tvári ako dokonalý, ale nieje schopný k dokonalosti dotiahnúť žiaden svoj výtvor, ani človeka, ani prírodu, ani svojich spolupracovníkov. Sedí zalezený niekde na svojom Olympe a dúfa, že učenie v štýle "Ver tomu čo hovorím, lebo Ťa trest neminie!" bude fungovať do nekonečna. Kašle už na okázalé zázraky, hovoriace kríky či budovateľské práce. Obmedzil sa len na katastrofy a hazard. Na druhú stranu tu máme cieľavedomého Satana, ktorý sa vlastnými silami vypracoval z bezvýznamnej úradníckej funkcie na úroveň samotného BigBossa. Nezaháľa a zbiera dušičky kde sa len dá. Myslí, tvorí a vytvára ľahšie alternatívy. Skrátka zamestnanec mesiaca v PR agentúre... A schyľuje sa k záverečnému súboju mafiánskych rodín. K samotnému dokumentu nemám moc čo povedať. Info+animácie+výpovede odborníkov k téme. Kde tu záber na ruky vzpínajúcich sektárov, židáckych ZZ-Top či aláhistov večne na kolenách. Jeden horši pohľad než druhý. ()

Rozumchin 

všechny recenze uživatele

"Proč někteří věří, že apokalyptická válka v Meggidu je ve skutečnosti dnešní Izrael?" To se v tomto dokument nedozvíte... Zato vás provede biblickou evolucí Ďábla od hada na Stromě poznání po antikrista a draka Zjevení. Informace v něm obsažené odpovídají úrovni nedělní školy a pohled na Ďábla je ryze křesťanský, muslimský duchovní je tam pouze pro efekt. Klasický americký výplach natočený s pauzami pro reklami. 40% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama