Reklama

Reklama

Strážce divočiny

  • Slovensko Strážca divočiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Není to tak dávno, co se po celé Evropě prostírala nespoutaná příroda. Dnes takových míst zbývá jen několik. Patří k nim záhadná Tichá dolina ve Vysokých Tatrách na Slovensku. Odlehlé soutěsky a čarovné lesy jsou domovem asi čtyřiceti medvědů, kteří zde žijí volně a bez jakéhokoliv konfliktu s člověkem. Dva mladí filmaři se nechali inspirovat těmito skvostnými tvory, nazývanými strážci divočiny, a zachytili jejich život. Ukazují při tom pomíjívý svět nezkrocené divočiny, v němž je člověk pouhým pozorovatelem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Dokonalost! Občas jsem si z toho málem cvrkla a hned na to jsem málem roztála tím jak tihle tvorové tak roztomilí a nebezpeční zároveň. Tito filmaři mají skutečně koule, když sami medvědy vyhledávají a chodí do jejich teritorií, aby natočili tyto snímky. Jsou to skvostné záběry s velmi dobrým komentářem. Ježiš ti malinkatí méďánci jsou tak roztomilí, že si dám ten dokument znovu :)) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prístup tvorcov pri filmovaní života medveďov a iných tatranských zvierat (napr. skvelé zábery lovu vlkov na jeleňa, kamzíčie súboje počas ruje v horolezeckom teréne a pod.) rešpektoval nezasahovanie. Nezasahovanie do života týchto zvierat a najmä do prostredia, ktoré obývajú. V Tichej doline už roky odohráva tento konflikt: neustála snaha lesníkov mechanizmami vyčistiť územia napadnuté lykožrútom vs. snaha ochranárov zachovať prirodzené spoločenstvá pre druhovo pestrý tatranský život. Strážca divočiny ukazuje život, aby nepriamo upozornil na hrozbu zániku necitlivým zásahom zvonka. K negatívam: príliš pateticky znejúci komentár; záberov s rýchlo plynúcou hmlou pomedzi tatranské štíty a romantizujúcou MAOKOVOU hudbou bolo priveľa; v snahe vytvoriť "hodinovku" tiež vznikali obrazy síce rozdielne, ale vo výsledku ukazujúce to isté: pasúce sa medvede. Sú to sú len drobnosti, a napriek nim si film 100% určite zaslúži! ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky přírody, jako jsem já, tady není jiné volby než za 5*. Mimochodem film krásně ukazuje, jak člověk může přírodě pomoci. Nejlépe je to tak, že vůbec do ní nebude zasahovat. Chránit ano to je, bohužel třeba, ale nepomáhat a nechat "matku přírodu", ať si všechno zreguluje sama. Protože čím víc člověk "pomáhá", tím víc také škodí. ()

Linki 

všechny recenze uživatele

Jediný dôvod prečo som filmu Strážca divočiny nedala päť hviezdičiek je ten, že som krátko pred tým čítala súvisiacu knihu Posledná pevnosť, ktorá je TOP! V tomto prípade asi odporúčam opačnú postupnosť - film a až potom kniha, lebo keď som si teraz po rokoch film pozrela, stojí za päť hviezdičiek. A preto nakoniec po čase dávam tých päť! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Byla to skvělá filmová jízda divočinou. Je to vlastně ku podivu, vidět tak ještě kus neuvěřitelné krásy volné přírody a k tomu nedaleko od nás z Čech. Patrně každému oku musí tento film zalahodit, který dýchá harmonií báječných krás slovenské divočiny. Já jen dodám, že jsem si ten filmový skvostný zážitek opravdu vychutnával. Nelze opomenout, že ty jedinečné záběry musely stát mnoho úsilí, považuji je jednoznačně zcela za unikát, díky moc za ně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Erik Baláž bol aj jedným z tých, ktorí vlastným telom bránili vstupu ťažkých mechanizmov do Kôprovej doliny. (Valentt)
  • Film Strážca divočiny získal hlavnú cenu Grand Prix na festivale Hory a mesto v Bratislave ako aj cenu Literárneho fondu za najlepší slovenský film. (POMO)

Související novinky

Za zvířaty do kina Atlas

Za zvířaty do kina Atlas

30.10.2016

Druhý ročník dokumentárního filmového festivalu Zvířata jsou taky lidi nabídne v pražském kině Atlas celkem 12 projekcí ve čtyřech festivalových dnech. Tématem přehlídky, která proběhne od 10. do 13.… (více)

Reklama

Reklama