Reklama

Reklama

Květiny v podkroví

  • USA Flowers in the Attic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po smrti svého manžela se matka vrací ke svým bohatým rodičům i se svými čtyřmi dětmi. Aby získala zpět sympatie i i jmění svého umírajícího otce, který nesouhlasil s její svatbou, ukrývá děti v podkroví a zapře před ním jejich existenci. Starší Cathy a Chris a malá dvojčata Carrie a Cory žijí v podkroví navštěvovány pouze despotickou babičkou a matkou, která se objevuje čím dál tím míň a přestává mít o děti jakýkoli zájem. Sourozenci pomalu slábnou a Cathy zjistí, že se je jejich matka a babička pokoušejí otrávit. Po smrti Coryho přísahá Cathy matce pomstu.

Film byl natočen podle knihy populární spisovatelky Virginie C. Andrewsové. Kniha Květiny v podkroví se dočkala i několika pokračování. (Saara)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Z dnesneho pohladu cokolvek ine prebijaju udesne dialogy a herci. Ked som ale film videla ako dieta, strasne na mna zaposobila atmosfera, beznadej a ich bledost. To filmu nejde upriet, hlavne vzhladom na rok vzniku. Update: Teraz (na imdb) citam, ze Swanson (starsia dcera), ktorej vykon som povazovala za najhorsi, vyhrala za film v Young Artist Award cenu za Best Young Actress in a Horror or Mystery Motion Picture, Flethcher (babicka) bola nominovana na Saturn Award (Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films). Zaujimave. Inak slovom horor kdekade sa nenechajte odradit, ziadne nadprirodzeno ci sadisticky hotelier, len... privelmi... poboznostou posadnuta babicka a uzavrety priestor bez slnka, takze ako duchovia vyzeraju samotne deti... Psychodrama... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nebýt hudby Cristophera Younga, která některými fragmenty připomínala Hellraisera (stejný rok výroby), tak bych šel s hodnocením ještě níže. Hudba je na tomto snímku to nejlepší a ten nadpozemský ženský chorální nápěvek, který se prolínal po celou stopáž, mě evokoval Zánik samoty Berhof. Samotný příběh není špatný, ale chybí mu svižnější tempo a lepší gradace. Victoria Tennant jakoby z oka vypadla naší herečce Mileně Steinmasslové a Louse Fletcher si zahrála na chlup stejnou mrchu jako v Přeletu nad kukaččím hnízdem. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller s prvky hororu a televizním feelingem. Když se to takto napíše, nevypadá to nějak výrazně oslnivě, ale skutečnost je úplně jiná a já jsem byl doslova šokován tím, že i v tak zdánlivě obyčejném filmu se dají tak působivě znázornit psychická muka. Prožil jsem s hrdiny tohoto filmu každý krok v domě hrůzy a situace byla tak vyhrocená, že každá další scéna pro mě mohla znamenat infarkt. Sám nevím, jakým kouzlem mě tento film omámil, plně chápu, že pro většinu lidí je to jen průměrný snímek a i když taky trochu cítím nevyužitý potenciál, byl jsem při sledování doslova v sedmém nebi a proto je plné hodnocení na místě. ***** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Retardované melodrámo se silnou příchutí gotického hororu (tajemné venkovské sídlo, pošahaná babička) na všední dopoledne, ze kterého mohl být při troše snahy parádní horor, jen trochu přitlačit na pilu, i když i tak je to docela psycho. Taky to měl původně točit Wes Craven, který si to později vynahradil nápadně podobnými LIDMI POD SCHODY. Přesvědčivá Louise Fletcher, půvabná Kristy Swanson a velmi atmosférická Youngova hudba. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem si nemusel číst ani obsah a přesto jsem věděl o čem bude. Svýho času jsem totiž bejvalce pracně sháněl knížku. V té době žádnej novej dotisk knihy nebyl a tak jsem ji sehnal po delší době až na nějakým knižním bazaru. Osobně jsem jí ale nečetl. Teď už k filmu. Jde o celkem silný psychologický drama. Za zmínku určitě stojí Louise Fletcher, kterou si mnoho diváků vybaví jako sestru Ratchedovou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem(1975). Řekl bych, že tady si zahrála ještě větší svini. Ratchedová level 2. Jak už jsem psal knižní předlohu jsem nečetl takže hodnotím jen to co jsem viděl. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama