Reklama

Reklama

Raven, The

Krátkometrážní / Sci-Fi / Akční
USA / Peru, 2010, 6 min

Scénář:

Antonio Perez

Hudba:

Angelo Milli

Hrají:

Antonio Perez

Obsahy(1)

Los Angeles nedaleké budoucnosti. Chris "The Raven" Black se jeví jako obyčejný mladý muž. Vládne však mocnými nadpřirozenými silami, které jsou trnem v oku vládnoucí sféře. Jednoho rána se Chris probouzí do dne, kdy bude muset bojovat útěkem o holý život, neboť byl vystopován vládními roboty, kteří mají za úkol ho zneškodnit za jakoukoli cenu. Chrisovi nezbývá než spolehnout se na své schopnosti a pokusit se o zběsilý útěk plný akce a efektních honiček. (-Ravee-)

(více)

Recenze (99)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přehlídka vizuálního umění Ricarda de Montreuila podle hesla "za málo peněz hodně muziky". Nabízí se srovnání s Blomkampem - zvlášť teď, když se objevily zprávy, že Montreuil dostane v Hollywoodu balík peněz, aby namastil kapsu nějakému studiu ve velkém stylu - jenže narozdíl od Alive In Joburg nenese Havranův útěk žádné společenské poselství, stejně jako třeba Ataque De Pánico. Je to "jen" efektně natočená utíkací a nadpřirozeně rozbíjecí jednohubka, takže 70%, max. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moderně vypadající kraťas s hromadou efektů a vypůjčených nápadů bez výraznějšího smyslu. Ovšem schopnosti pana režiséra natočit za málo peněz hodně muziky (v současnosti stále oblíbenější schopnost vyhledávaná hvězdami hollywoodu... na koho padne volba tentokrát?). Doufám, že má Ricardo v záloze i něco navíc pro celovečerák:) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Chlapek bezi, bezi, porad bezi a honi ho nejaky litajici roboti ci co. O nic jinyho tady nejde, zdrha trochu v parkour stylu, aby nasledne zakop na naprosty rovince. Takze pribeh fakt skoro nulovej a nijak originalni. Tady jde ale o vizualni stranku, ktera na amaterskej kratas je fakt docela povedena, slusny triky a fajnova kamera proste. Takovej ten typ kratasu, kterej krici, kouknete na me, sem nejaka neznama sracka z Peru, ale kdyz mi date nejaky to mega, natocim to samy ve vetsim a vydelam vam penize. A rek bych, ze jako celovecerak to nemusi bejt vubec spatny. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Naprostá neochota říct aspoň něco zajímavého zabalená do reklamního vzhledu. V tomhle sekáči já rozhodně nenakupuji. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na podmienky Raven nápadom a vizuálnym spracovaním na drahšie pokusy nestráca takmer nič. Ale tým, že má v 5 minútach problém s rytmom a vykazuje obdivuhodne slabú nápaditosť ma Ricardo de Montreuil o svojom talente nepresvedčil. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý sci-fi pokus, ktorý vzhľadom na rozpočet vyzerá neskutočne drsne, takže s predstavou, že tomuto režisérovi dajú 50 mega, dáva nádej na viac než slušnú podívanú ;) Len ať mu to dajú! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Co dokáže 5000 dolarů a kouzelná REDka neuvěřitelný. Ano námět není jeden z těch břitce originálních, navíc vypadá jako slabší nápodoba Alive in Jogburg, ale možná za to může moje slabost pro parkour nebo atmosféru Minority Report, ale tenhle šesti-minutový kraťas má skoro všechno a ještě skončí v tu správnou chvíli. Kdyby to byla reklama na Nike možná by to byl i plný počet, takhle "jen" 4* za dobře proinvestovaných 6 minut. Ricardo de Montreuil má moje sympatie. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočené nic. ALE nápad není úplně marný a Ricardo de Montreuil to má celkem v ruce. Promyšlenější celovečerák by nemusel být vůbec špatný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

I když i já smekám před umem natočit něco podobně dechberoucího za "pakatel", tak jsem čekal asi něco více. V tom smyslu, že konec přišel zcela nečekaně, moc brzy, a bez nějakého napínavého vyústění nebo akční scény. Takže až na to, že jsem byl při závěrečných titulcích mírně v šoku, bych na de Montreuilův celovečerák do kina v klidu zašel. Je jen škoda, že to příliš vypadá jako District 9, a snad nebyl tvůrcův záměr obléknout svůj projekt do podobného kabátku... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zpracování celkem hezké, ale asi bych nechtěl vrazit ani těch 5000 dolarů do něčeho, co nenabízí jediný vlastní nápad. Program policejních robotických poletuch by navíc potřeboval upgrade, chovají se jako idioti. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Poutavý sci-fi kraťas z budoucnosti, která působí velmi zajímavě. Efekty jsou parádní, ale přece jenom bych řekl, že tomu schází nějaká hlubší myšlenka. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

s rozpočtem 5k dolarů je to fakt neuvěřitelná práce, ale přece jenom, co je na tom nového? Jenom ten parkour je supr (moc se ve filmech nevyskytuje, což je podle mýho škoda), ale tři sekundy to nezachrání. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

slušná akční návnada na potenciální celovečerní film... dobrá kamera i efekty pumpují adrenalin ještě o něco rychleji a vy tomu grálzlovi i přejete, aby ty mašiny rozcupoval... 70% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Základem krátkého filmu by měl být výraznější příběh vrcholící pointou, originální a zajímavé prostředí, nebo alespoň hutná atmosféra... The Raven nenabízí nic z prvních dvou a i o tu atmosféru se spíš jen snaží. Zato technologicky jde o slušnou práci, takže jako technologické demo, nebo krátká scéna vyseknutá z většího celku, to je docela fajn. Jako film ovšem nikoli. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Obsah som nečítal a zhliadol to v domnienke, že pôjde o x-té spracovanie Poeovho Havrana. A nakoniec Hancock meets Neill Blomkamp. Veľmi by som bol zvedavý, či by Montreuil dokázal ukočírovať aj celovečerák s príbehom, keď akčné scény už zvláda. Predstavoval by som si v tom takého Toma Cruisea (ak si tvorcovia príliš nezakladajú na farbe pleti pôvodného predstaviteľa). Edit: Nezakladajú. Vážne vznikne celovečerák, stále v réžii Ricarda de Montreuila a hlavnú postavu údajne stvárni Gerard Butler. Uvidíme čo z toho vylezie. ReEdit: Nevznikol. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Parádní vizuál bez přidané hodnoty.. Spíše ukázka toho, co je schopen režisér vytvořit (a mrkání na hollywoodská studia). ()

Související novinky

Gerard Butler na útěku před roboty?

Gerard Butler na útěku před roboty?

19.05.2013

Chcete se prosadit v Hollywoodu? Stačí natočit parádní pětiminutový kraťas, který bude vypadat jak vytržený z drahého amerického blockbusteru, umístit jej na YouTube a získat zhruba půl milionu… (více)

Reklama

Reklama