Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Ip Mana ( o kterém jsem si podle názvu původně myslel, že se jedná o nějakého čínského hackera ) je v podobě prequelu k prvnímu dílu. Co musím pochválit, jsou bojové scény, které se tu od druhého dílu výrazně zlepšily a nepřipadalo mi celou dobu, že se každých pět sekund vypíná gravitace. Bohužel až na jeden zvrat, který mi v podstatě všechen děj vysvětlil, mi příběh připadal už hrozně stereotypní a tentokrát narozdíl od předchozích dílů i odfláknutý a nepředstavitelně stručný. Celé bych to asi shrnul jako pouhá fakta s rozsáhlými bojovými scénami, kde až na pár výjimek jsem měl pocit, že všechny postavy jsou jen loutky. Snad se Ip Man příště zase vrátí do starých kolejí. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Asi bude divné začínat komentář pod pětihvězdičkovým hodnocením slovy nejslabší díl série. Ale životní příběh čínské legendy Ip Mana byl zfilmován tak bravůrně, že tomu tak je. V tomto prequelu jsou bojové scény o něco slabši a skoky až moc nereálné a nadpřirozené, ale i tak to na 5 hvězd stačí. Herci jsou vybráni výborně. Hlavní hrdina mi opravdu připomíná Ip Mana z předchozích dílů. 90% ()

Reklama

majxik 

všechny recenze uživatele

i když je tento díl "poslední" tak se spíše na něj podívejte jako na první, přeci jen je zaměřený na jeho život před prvním a druhým dílem , tak je škoda to sledovat v pořadíjak to bylo natáčeno místo sledování chronologické posloupnosti života Ip mana. A k filmu? Drží si standart poměrně blízko laťky prvníh dvou dílu a tak není moc co vyčítat, možná jen by si zasloužil tento díl alespoň o 30 minut více než mu bylo dáno, ale i tak moc pěkné.... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné zakončení trilogie, která glorifikuje čínského mistra bojových umění Ip Mana. The Legend is Born - Ip Man dějově předchází první části, kdy líčí Ip Manovo útlé mládí a dospívání, přičemž podobně jako první dva díly trilogie předkládá fikční příběh vsazený mezi několik styčných bodů Ip Manova života (výuka Wing Chun a studia v Hongkongu na St. Stephen's College a pozdější návrat do Foshanu). Menší zajímavost nakonec - v roli Leung Bika, Ip Manova mistra Wing Chun v Hongkongu, se představil Ip Chun, skutečný syn Ip Mana. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Byť první dva Yip Manové byli skvělí tak tento prequel (který se teda nějak ... vlastně vůbec neslučuje s dvěma přechozími díly) to kazí na plné čáře... nebál bych se ani těch dvou hvězdiček. Tady je jasné že je to už čistě jenom akčňák ve kterém hraje Mana někdo jiný než Donnie Yen, mistr hong hraje někoho jiného a Jin hraje Manova nevlastního bráchu... Man si veme ženskou a má sní kvanta děcek o kterých v prvních dvou dílech není ani zmínka... první půlka je řekněme dobrá... tam je vidět aspon nějaké wing chun... ale v druhé polovici je to jenom o scénáři (tedy nicmoc scénáři) a někde to fakticky zachází docela daleko... tři hvězdice opravdu jenom za to ze se na wing chun dívá pěkně a je to o Manu Yipovi... ... edit po druhém dni co jsem to shlídnul. dávám jen 2*, vic si to nezaslouží ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)

Reklama

Reklama